Smučišče Mokrine – Nassfeld vabi na smučanje, omogočeno je tudi zimsko kampiranje

Datum objave
Kategorija
Statistika

Mokrine - Nassfeld je eno najbolj moderno urejenih avstrijskih smučišč, ki ima 110 km urejenih smučarskih prog, hitre sedežnice in kabinsko žičnico, ki smučarje v 17 minutah pripelje iz doline na vrh smučišča. Smučišče Nassfeld je odprto od začetka decembra do aprila. Tik ob smučišču je veliko apartmajev in hotelov, samo nekaj kilometrov stran pa je lepo urejen kamp EuroParcs Hermagor Nassfeld, ki omogoča zimsko kampiranje in uživanje v alpskem wellnessu.

Smučišče Nassfeld - cene smučarskih kart, zimsko kampiranje - Avtokampi.si

Uživanje na najboljšem smučišču na avstrijskem Koroškem

Smučišče Mokrine / Nassfeld sodi med 10 najboljših v Avstriji, ob tem pa je najbolj moderno smučišče na avstrijskem Koroškem s kar 30 žičniškimi napravami in 40 smučarskimi progami. Samo letos so v posodobitve vložili kar 13,5 milijonov evrov, največ za energetsko učinkovitost delovanja, nakup novih teptalcev in ureditev nove otroške proge The Wave.

Smučišče Nassfeld je za slovenske smučarje zanimivo zaradi bližine, saj je od Ljubljane oddaljeno le 150 km. Cenovno najbolj ugodna pot za osebna vozila je mimo Kranjska Gore in Trbiža do kraja Pontebba, kjer se usmerite proti severu na prelaz Passo di Pramolo oz. Nassfeld pass. Cesta je zavita in pelje skozi nekaj predorov, vendar je tudi pozimi lepo urejena in očiščena.

Smučišče Nassfeld nudi garancijo snega in letos v začetku decembra imajo že 40 cm naravnega snega, ugodne vremenska razmere pa omogočajo tudi zasneževanje, za kar skrbi 460 snežnih topov. Tako bo gornji del smučišča odprt že 7. decembra, predvidoma do božičnih praznikov pa bo možno smučanje tudi v dolino.

Nassfeld vključuje smučarske proge za vse tipe smučarjev, ki imajo radi široke in ne preveč strme proge. Proge so urejene vse do nadmorske višine 2.200 metrov, del smučišča pa je urejen tudi na italijanskem delu.

V dolini in tudi v gornjem delu smučišča so urejena brezplačna parkirišča, najdaljša kabinska žičnica Millenium Express pa poskrbi za hiter prevoz smučarjev iz doline na vrh smučišča. Potem pa lahko uživate na 7,6 km dolgi smučarski progi, ki vas pelje mimo številnih koč nazaj do izhodišča.

Na smučišču Nassfeld je vedno veliko zabave, saj otrokom nudijo progo, kjer jih posname kamera, progo za paralelni slalom, progo z meritvijo hitrosti, štiri poligone za smučarske začetnike, progo The snake - Give me five in letošnjo novost progo The Wave - Let's ride!

Imajo smučarske šole, kjer so na voljo tudi slovenski učitelji, celo hiter servis smuči imajo na vrhu smučišča. Mladostniki pa pridejo na svoj račun na urejenem snežnem parku Nassfeld Gartnerkofel, na voljo so tudi freeride območja z možnostjo smučanja po celem snegu. Če pa boste med smučanjem postali lačni, boste zavili v eno od 25 smučarskih koč z odlično ponudbo avstrijske in italijanske kulinarike.

Cene smučarskih kart za Nassfeld v letu 2022 / 2023

V času glavne smučarske sezone, ki traja od 25.12. do  25.3. so cene dnevnih smučarskih kart:

-  za odrasle 56,50 €

- otroci 6 do 14 let 28,50 €

- mladostniki 15 - 18 let 42,50 €

- seniorji 51 €

Izven termina glavne so cene smučarskih kart nekoliko nižje npr. za odrasle 52,50 € in za otroke 26,50 €.

Vsako soboto čez celo sezono otroci do 10. leta starosti smučajo za 10 €, z družinsko smučarsko vozovnico pa je smučanje za tretjega otroka brezplačno. Poleg tega otroci do 10. leta starosti v terminih 10.12. - 24.12., 7.1. - 21.1. in 18.3. - 8.4. v okviru paketa presenečenja »Nassfeld Ski surprise« bivajo brezplačno v sobi s starši; vključena je tudi smučarska vozovnica. Več podrobnosti o cenah mučarskih kart Nassfeld >>

Pri nakupu smučarskih kart pri Skipass Travel (Hrušica, Kranjska Gora) veljajo posebne cene, imajo pa tudi pet smučarskih dnevov, ko bodo nižje cene smučarskih kart: 7.1. 2023 (cena 39,50 € + test smuči Elan), 28.1., 10.2., 26.2., in 11.3. (cena 48 €). Posebna akcija 17.12. 2022 za imetnike Skipass članske kartice - cena smučarske karte 48 € za odrasle, 24 € za otroke in 36 € za mladino.

Več informacij o trenutnih razmerah na smučišču Mokrine / Nassfeld izveste na > www.nassfeld.at

Poleti kampirate, pozimi uživate v hotelu Franz Ferdinand

Lansko leto je družba Arena Hospitality Group, ki jo poznamo pop uporavljanju hotelov in kampov v Puli, Premanturi in Medulinu, kupila hotel Franz Ferdinan, ki leži tik ob spodnji postaji kabinske žičnice, ki vas popelje na vrh smučišča Nassfeld.

Letos so v hotelu na novo zgradili notranji in zunanji ogrevan bazen, s prostorom za sproščanje, imajo tudi wellness in fitnes. Ob odlični lokaciji gostj epohvalijo tudi zelo dobro hrano, ob sobah za dve osebi pa imajo na voljo tudi večje družinske sobe zs 3 - 4 osebe.

Več informacij o hotelu Franz Ferdinand > franz-ferdinand.at

Kamp EuroParcs Hermagor Nassfeld - zimsko kampiranje z wellnessom

Smučišče Nassfeld je za ljubitelje kampiranja zanimiv tudi zaradi odličnega EuroParcs Hermagor Nassfeld (bivši kamp Schluga) ki omogoča zimsko kampiranje, najem mobilnih hišic in apartmajev. V kampu imajo lepo urejen Alpski wellness center z notranjim in zunanjim ogrevanim bazenom, savnami in masažami.

Lokacija kampa je v kraju Obervellach in je od smučišča oddaljen 10 km, vendar pa od kampa večkrat dnevno vozi brezplačen smučarski avtobus, ki vas pripelje direktno na spodnjo postajo gondole Millennium-Express. Lokacija kampa je primerna tudi za lastnike počitniških prikolic, saj glavna cesta iz Slovenije vodi skozi predor Karavanke, potem pa vseskozi poteka po dolini.​

Cene zimskega kampiranja v kampu EuroParcs Hermagor Nassfeld so za dve osebi okoli 39 - 43 € na noč, od novega leta pa bodo cene malce višje od 42  -46 € , kar vključuje tudi parcelo in elektriko (8A). V ceni je tudi uporaba wellnessa in wifi. Doplačilo za otroka je cca 10 € na noč.

Cene najema mobilne hišice so odvisne od števila oseb v hišici in dolžine bivanja npr. za 4 osebe je okvirna cena najema hišice 170 € na noč - višje so cene med prazniki in zimskimi počitnicami. Doplačilo zaključno čiščenje.

Preverite cene kampiranja ali najema mobilnih hišic v kampu EuroParcs Hermagor Nassfeld >>