Iz poletja v zimo > poskrbi za pravočasen nakup zimske opreme: pnevmatike, snežne verige, strešni kovčki, nosilci smuči

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Alpah je konec oktobra že drugič v tem mesecu zapadel sneg, tako da bo počasi potrebno razmisliti o zimski opremi vozila, saj se bliža tudi datum 15. november, ko bo potrebno vozila opremit z obvezno zimsko opremo. Pri Matsport so poskrbeli za dobre akcijske ponudbe zimskih pnevmatik za avtomobile in avtodome, imajo pa tudi snežne verige, strešne kovčke in ostalo potrebno opremo.

Matsport vam omogoča, da boste na enem mestu dobili vse potrebno za vaš avto. Ljubitelji kampiranja jih poznamo tudi po odlični ponudbi strešnih šotorov in nosilec koles različnih znamk, sicer pa imajo stalno v ponudbi tudi zimske pnevmatike, snežne verige, strešne nosilce in vse ostale potrebne stvari za vaše vozilo.

Nakup zimskih pnevmatik

Zakon o zimski opremi vozil pravi, da je potrebno imeti zimsko opremo od 15. novembra do 15. marca oz. tudi izven tega termina v primeru zimskih voznih razmer. V dneh po prvem novembru je pričakovati veliko gnečo pri vulkanizerjih, tako da bodi pripravljeni na to.

Pri avtodomih pogosto beremo, da bi lastniki radi naredili nek kompromis pri pnevmatikah z nakupom celoletnih ali celo rabljenih pnevmatik, češ da počitniško vozilo uporabljajo samo v lepem vremenu. V primeru, da se boste z avtodomom odpeljali na smučanje, potem ne morete vnaprej vedeti, kakšne vremenske in cestne razmere vas čakajo. Si predstavljate voziti avtodom s skupno težo 3,5 t po zasneženi cesti v Dolomitih? Vemo, da je nakup zimskih pnevmatik strošek, vendar tudi avtodom ni bil zastonj in z kakovostno "obutvijo" vozila poskrbite za varnost sebe in svojih družinskih članov.

Pri nakupu zimskih pnevmatik za avtodom bodite pozorni tudi na index nosilnosti pnevmatike. Če je za običajen avto dovolj nosilnost pnevmatik z oznako od 88 pa tja do 98, kar pomeni od 560 do 750 kg na eno pnevmatiko, pa naj bo ta oznaka pri avtodomih vsaj 115 (1.215 kg), še bolje pa je, da kupite pnevmatike z indexom nosilnosti 120 / 121 (1.400 / 1.450 kg). Nikakor pa ne sme biti nosilnost nižja od tiste, ki je zapisana v homologaciji vozila.

V trgovini Matsport imajo na zalogi raznolike zimske pnevmatike za avtomobile in avtodome, poskrbijo tudi za menjavo pnevmatik, tako da je najbolje preveriti ponudbo na spletu.

Snežne verige

Tudi če že imate zimske pnevmatike, pa nakup ustreznih snežnih verig priporočamo predvsem tistim, ki ne sklepajo kompromisov glede vremena in potovanja. Sneženje ni ovira, da se ne gre na pot.

Če pa ste se odločili, da bo vaše vozilo zimo preživel ne letnih pnevmatikah, potem pa že po zakonu o zimski opremi potrebujete snežne verige.

V trgovini Matsport lahko izbirate med snežnimi verigami slovenskega proizvajalca Veriga Lesce, kjer so na voljo tudi zelo kakovostne samozatezne snežne verige STOP&GO. Imajo tudi snežne verige za avtodome, kjer je dobro kupiti verige z močnejšimi 16 mm členi oz. model Veriga Lesce Professional NT.

Izkoristite akcijsko ponudbo in kupite snežne verige z do 25% popusta >

Strešni kovčki G3 in Thule

Kampisti dobro vemo, kaj pomeni pomanjkanje prostora v avtomobilu in pri smučarjih je podobno. Kam pred odhodom na smučarske počitnice zložiti vso prtljago?

Z uporabo strešnega kovčka, kjer boste lahko zložili smuči, palice in smučarske čevlje, vam bo v prtljažniku vozila ostalo precej več prostora.

Ob tokratni akciji nudijo do 30% popusta na strešne kovčke, katerih cene se pričenjajo že pri 150 €. Strešni kovček primerne dolžine za prevoz smuči (npr. 193cm) pa stane od 235 € > www.matsport.si

Matsport omogoča tudi najem strešnih kovčkov, cene pa so zelo ugodne že od 30 € za vikend ali že od 40 € za tedenski najem strešnih kovčkov.

Strešni nosilci in nosilci smuči

Za uporabo strešnega kovčka pa potrebujete tudi strešne nosilce za vaše vozilo, ki so super dodatek tudi za poletje, ko lahko z njim do morja ali jezera enostavno odpeljemo tudi SUP desko.

Ker ima veliko vozil različen sistem pritrjevanja nosilcev, imajo pri Matsport na zalogi nosilce za večino avtomobilskih znamk. Izbirate lahko med strešnimi nosilci Thule in G3.

Matsport omogoča tudi najem strešnih nosilcev in sicer je cena 15 € za vikend ali 25 € za tedenski najem.

Na strešne nosilce lahko dodate tudi posebne nosilce smuči Thule. Na voljo so nosilci za 2, 4 ali 6 parov smuči, cene pa od 160 €.

Matsport zimska oprema - Avtokampi.si