7 razlogov zakaj na družinsko smučanje na smučišče Obertauern

Datum objave
Kategorija
Statistika
10116 ogledov

Smučišče Obertauern je eno najboljših smučišč v Avstriji, ki se lahko pohvali z največ snežnimi padavinami. Lani so imeli na smučišču kar 2 metra debelo snežno odejo, letos pa imajo že konec novembra od 30 do 60 cm snega in smučarska sezona pa se je pričela že v petek, 25. novembra.

Smučišče Obertauern – kjer je sneg doma!

Sredi februarja smo za podaljšan vikend obiskali smučišče Obertauern in še enkrat dobili potrditev, da gre za vrhunsko smučarsko središče, ki navduši z urejenostjo, naravnim snegom in številnimi zabavnimi smučarskimi poligoni za otroke.

100 kilometrov smučarskih prog je na Obertauernu urejenih na nadmorski višini od 1.630 - 2.313 m, kar od konca novembra do začetka maja zagotavlja odlične snežne razmere. Za to poskrbi tudi lega v osrednjem delu Avstrije, saj ta regija ob padavinah dobi sneg s severne in južne smeri.

V Obertauernu boste na več mestih videli obeležja za glasbeno skupino The Beatles, ki je v letu 1965 tu posnela zimske posnetke za video pesmi Help.

7 razlogov, zakaj obiskati smučišče Obertauern

1.Bližina smučišča Sloveniji

Smučišča v Dolomitih,  Franciji in Švici so odlična, a Obertauern je od osrednje Slovenije oddaljen le 200 km. Večji del poti poteka po avtocesti, zadnji del pa po široki regionalni cesti, tako da boste do smučišča potrebovali le dobri 2 uri vožnje.

Tako je smučišče Obertauern primerno tudi samo za enodnevno smuko ali smučanje ob zaključku tedna, v glavni sezoni pa so tudi tukaj običajne menjave turistov ob sobotah; tako je na ta dan tudi najmanj smučarjev.

2. Smučanje brez gneče pred žičnicami

Moderne žičniške naprave poskrbijo, da pred njimi tudi v času zimskih počitnic ni gneče. Od 26 naprav je na voljo ena klasična gondola in dve kombinirani gondoli s sedežnico. Dodatno imajo še tri moderne 8 sedežnice, šest 6 sedežnic, osem 4 sedežnic, 2 dvosedežnici in nekaj vlečnic.

Ob 8.30 odprejo prve tri žičniške naprave, vse preostale pa ob 9h. Lahko pa izkoristite posebno ponudbo First Track, ko samo nekaj dni v sezoni omogočijo manjši skupini smučarskih navdušencev, da že ob 7.30 zjutraj zarežejo v novo urejene proge in uživajo na povsem praznih progah.

3. Široke smučarske proge in naraven sneg

Proge na smučišču Obertauern so razdeljene na desni del, ki je bolj sončen, kjer je tudi več položnejših prog primernih za družine, ter del levo od ceste, ki je bolj senčen in kjer so proge nekoliko bolj strme. Na tem delu je med boljšimi smučarji najbolj priljubljena proga Gamsleitenbahn.

Ker imajo na Obertauernu vsako leto zadostno količino naravnega snega, je smučanje pri njih resnično užitek, saj na progah ni ledenih plošč, ki pogosto nastanejo na progah urejenih z umetnim snegom. Na svoj račun pa pridejo tudi ljubitelji smučanja po
celem snegu izven urejenih prog.

Lahko se odločite za obisk sedmih najvišjih vrhov označeni z oznako S7 – Super Seven. Tako v krogu presmučate celotno smučišče in ste nagrajeni z najlepšimi razgledi. Manjši krog je urejen tudi za otroke in se imenuje Bobby Tour.

Vsak ponedeljek in četrtek od 19. do 22. ure omogočajo nočno smučanje na progah na katere vas pripelje 4 sedežnica Edelweiss.

4. Bogata smučarska ponudba za otroke

Kar 60 od skupno 100 kilometrov prog je označenih z modro barvo, tako da bodo tudi otroci lahko uživali v varnem smučanju. Njim so namenjeni tudi različnih poligonih z igrali. Za najmlajše je urejen Bobby park s progo med vratci, skozi lesene hišice ter valovit smučarski krog. V samem kraju je tudi več smučarskih šol in brez težave se lahko dobi tudi slovenskega učitelja.

Povsem nov je Bobby's Monster park s progo, kjer je urejena hiša strahov, v katero se zapeljete kar na smučeh.

Nekoliko večji pa bodo izkoristili proge, kjer merijo hitrost, se v družbi prijateljev zapeljali bo daljši progi za smučarski kros ali pa obiskali snežni park s skakalnicami, kjer bodo lahko izvajali različne trike.

Izpostaviti moramo posebno pozornost žičničarjev do otrok, saj takoj ko vidijo otroka poskrbijo za zmanjšanje hitrosti sedežnice ali pa dodatno pridržijo sedež, da se otrok lažje usede na sedežnico.

5. Odlična gostinska ponudba in Après-ski zabave

Skorajda vsaka proga ima svojo gostilno z veliko teraso, kjer boste dobili lokalne jedi in seveda tudi “wienerschnitzel”. Zelo so priljubljene mesne jedi v kombinaciji z zeljem in praženim krompirjem, klobase in seveda praženec. Izpostavljamo restavracijo Krings Alm, ki ima izredno lepo urejeno notranjost, zunaj pa prekrasno teraso z gugalnicami in otroškim igriščem.

Obertauern je znan tudi po zabavah, ki se sredi dneva pričnejo na terasah gostiln na samem smučišču, popoldne pa se preselijo v lokale v kraju. Določene dni vzdušje popestrijo tudi glasbeniki, ki z živo glasbo poskrbijo za boljše razpoloženje.

Pravi Après-ski party pa vsak dan poteka v dolini pri restavraciji Lürzer Alm, kjer smučarji najprej zasedejo zunanji jurček, proti večeru pa se preselijo v diskoteko, ki je urejena v sami restavraciji.

6. Iz namestitve direktno na smučišče

Hotelska ponudba je zelo raznolika in lahko izbirate med družinskimi penzioni ali pa hoteli s štirimi ali petimi zvezdicami. Lokacije hotelov so vzdolž celotnega smučišča, tako da je do prve smučarske proge le nekaj korakov.

Večina hotelov nudi nočitve z zajtrkom, nekaj pa jih omogoča tudi polpenzion. Med njimi je tudi prenovljen hotel Valamar Obertauern, ki ima po novem tudi notranji bazen. Upravlja ga hrvaško podjetje Valamar, ki ga poznano po številnih odličnih kampih npr. Istra premium, Krk Premium, Ježevac, Lanterna ... Od letos imajo v lasti še en hotel na Obertauernu in sicer Kesselspitze Valamar Collection Hotel.

Nekaj je tudi apartmajskih namestitev, cenovno ugodnejše pa so namestitve v bližnjem kraju Tweng, ki je s smučiščem (oddaljen 6 km) povezan s smučarskim avtobusom.

7. Ugodne cene smučarskih kart

V smučarski sezoni 2022 /2023 bo na Obertauernu veljala enotna cena smučarskih kart ne glede ne termin sezone in sicer 53 € na dan za odraslo osebo, kar je med cenejšimi v regiji.

Za primer bo smučarska karta na smučišču Flachau stala 68 €, na smučišču Nassfeld 56,50 €, na Gerlitznu 56 €, v italijanskem smučišču Kronplatz pa 69 €.

Za otroke do 6. leta je na Obertauernu smučanje brezplačno, od 6 - 15 let plačajo 26,50 €, mladinci 16 - 18 let plačajo 40 € in seniorji 50,50 €

Vse informacije o smučanju na smučišču Obertauern dobite na - www.obertauern.com

Datum objave
Kategorija
Statistika
10116 ogledov