Zaprtje smučišč v Dolomitih in Furlaniji – Julijski krajini

Datum objave
Kategorija
Statistika

Letos smo kar nekaj promocije naredili za italijanska smučišča v naši bližini, zato je prav, da vas obvestimo, da zaradi nevarnosti širjenja koronavirusa številna smučišča že v torek, 10.marca, zaključujejo zimsko sezono.

Z zaprtjem smučišč želijo preprečiti širjenje virusa in zmanjšanje tveganja za turiste, zaposlene in lokalne prebivalce. Odločitev, ki ni bila lahka, je bila sprejeta v soglasju s hotelirji.

Upajo, da bodo ukrepi pomagali zajeziti širjenje virusa v Italiji in da se bodo lahko normalno pripravili na poletno turistično sezono.

Zaprtje smučišč v Dolomitih

Iz Dolomiti Superski so javili, da bodo letošnjo smučarsko sezono zaključili nekoliko prej. V ponedeljek dopoldne so javili, da bodo smučišča zaprli v sredo, pozno zvečer pa so odloitev spremenili in smučišča se zapirajo že v torek, 10. marca!

To velja za vsa večja smučišča: Civetta, Falcade / San Pellegrino, Alpe Lusia, Val di Fiemme, Val di Fassa, San Martino di Castrozza , Obereggen, Arabba, marmolada, 3 Cime / Sexten, Kronplatz, Alpe di Siusi, Alta Badia, Val Gardena, Bressanone

Zaprtje italijanskih smučišč v bližini Slovenije

Za podoben ukrep so se odločili tudi v regiji Furlanija Julijska krajina, kjer bodo smučišča prav tako zaprli že v torek, 10. marca.

Tako je smučarska sezona končana na smučiščih Trbiž – Višarje, Piancavallo, Forni di Sopra, Sauris, Sappada, Zoncolan in Sella Nevea.