V Poreču kampirate ob prodnatih plažah in bazenih

Datum objave
Kategorija
Statistika

Poreč je eden najbolj znanih turističnih krajev ob hrvaški obali, kjer se čez celo poletje nekaj dogaja. Okolica nudi številne urejene kolesarske in sprehajalne poti ob morju, priporočamo pa tudi obisk konob z lokalnimi dobrotami, ki jih najdete v notranjosti tega dela Istre.

Tudi letos bo od 1. julija do 14. septembra potekal Open Air Festivala, ki v Poreč prinaša več kot 100 izjemnih festivalskih dogodkov. Na ulicah in trgih, v parkih in na otoku Sveti Nikola boste lahko uživali v izvedbah glasbenih virtuozov, okusnih prigrizkih, uličnih predstavah, kino projekcijah in posebnih dogodkih. Barvit in kakovosten program bo za vse obiskovalce brezplačen.

Družine rade obiščejo tudi vodni zabaviščni park Aquacolors, ki je urejen v bližini Poreča in nudi številne bazene ter tobogane.

V okolici Poreča imamo tudi številne dobre kampe, ki delujejo pod znamko Istra Camping. Gre za štiri kampe – Bijela Uvala, Zelena Laguna, Puntica in FKK Ulika.

Cenejše kampiranje v Poreču

V kampih Bijela Uvala, Zelena Laguna, Puntica in FKK Ulika imetnikom Avtokampi.si kamping kartice nudijo dodaten 5% popust na ceno osebe, ki skozi celotno sezono velja ob minimalno 4 nočitvah. Kartico brezplačno naročite tukaj.

Kamp Bijela Uvala – kampiranje ob štirih bazenih

Če želite kampirati na parcelah z odlično senco, ob tem pa imate radi bazene in dobro dodatno ponudbo, potem je kamp Bijela Uvala pravi izbor. V kampu imajo kar štiri bazenske sklope, ki vključujejo tudi bazene z nizko vodo in manjšimi tobogani za najmlajše kampiste.

Večina parcel v kampu je peščenih, nekaj tudi travnatih. Za lepši pogled na morje, so prve vrste parcel urejene v terasah, je pa za glavno sezono potrebno dovolj zgodaj poskrbeti za rezervacijo parcele. Parcele so raznolike – vse imajo elektriko, določene tudi vodo in odtok. Šotoristi radi izberejo neparceliran del, še posebej tistega na rtu tik ob morju.

V kampu več agencij omogoča najem mobilnih hišic in mi priporočamo agencijo Gebetsroither, ki nudi moderne hišice za 4-6 oseb in tudi počitniške prikolice za 4 osebe.

Plaža v kampu je razdeljena na več manjših prodnatih zalivov z betoniranimi deli, lepo je urejena pasja plaža, vse do Poreča ter Funtane pa vodi urejena sprehajalna pot primerna tudi za kolesarjenje in rolanje. V poletnih mesecih je v morju postavljen park z napihljivim igrali, omogočajo tudi najem kajakov in SUP desk ter uporaba igrišč za tenis, odbojko in mini golf. V kampu je tudi manjša marina s privezi za čolne. Cene kampiranja - kamp Bijela Uvala >>

Kamp Zelena Laguna – šport, zabava in uživanje ob morju

Gre za zelo raznolik kamp s 750 urejenimi kamping parcelami, ima pa še manjši neparceliran del in nekaj agencijskih mobilnih hišic. Levi del kampa je urejen v terasastih parcelah, desni pa je bolj ravninski ima ima več travnatih parcel z dobro senco.

Ob morju je urejen bazen, lanska novost je tudi otroško igrišče z vodnimi igrali, ki je namenjen najmlajšim. Plaža je večinoma betonirana, za lažji vstop v morje so tudi urejena prodnata mesta, ob robu kampa pa je urejen športni center z otroškim igriščem in toboganom ob morju. Za lastnike čolnov imajo urejene priveze.

V poletnih mesecih organizirajo animacijo, v bližini deluje tudi diskoteka in velik športni park s teniškimi igrišči, možnostjo najema čolnov, pedalinov in tudi ski lift z žičnico na vodi. Cene kampiranja - kamp Zelena Laguna >>

Kamp Puntica - mirne počitnice ob robu Funtane

Odlična lokacija za mirne družinske počitnice. Manjši kamp z le 250 parcelami ima od letos tudi 30 agencijskih mobilnih hišic Mediteran Kamp za 4 do 6 oseb, ki so opremljene z dvema ali tremi spalnicami. Mobilne hišice v kampu Puntica so od morja oddaljene 100 – 150 m in imajo odlično senco.

Osrednji del plaže je betoniran, desni rob kampa pa ima nekaj prodnatih zalivov, kjer je dopoldne in sredi dneva zelo dobro senco. Nova in zelo lepo urejena plaža z lokalom, igrali in igriščem za odbojko, je urejena ob obmorski poti v bližini kampa.

V kampu je trgovina, restavracija, otroško igrišče, tik ob kampu pa tudi večja marina. Večja trgovina je od kampa oddaljena le 300m, v samem kraju pa je tudi veliko restavracij. Cene kampiranja - kamp Puntica >>

Kamp Ulika – nudistični kamp v Istri

Ob hrvaški obali se vsako leto srečujemo z zmanjševanjem števila FKK kampov, zato je toliko bolj razveseljivo, da v kampu Ulika ostajajo pri osnovni ponudbi nudističnega kampiranja.

Nudijo 600 urejenih kamping parcel, velik neparceliran del ter možnost najema mobilnih hišic za 4 - 6 oseb in počitniških prikolic za 4 osebe direktno v kampu. Najbolj moderne so Superior mobilne hišice ob katerih so uredili tudi dva manjša bazena.

Parcele ob morju imajo nekaj manj sence kot tiste v bližini recepcije. Plaža je skalnata z manjšimi prodnatimi deli z lažjim vstopom v morje, ob njej pa je urejen tudi večji bazen.

Otrokom so na peskovniku na voljo otroška igrala s toboganom, v poletnih mesecih pa vsak dan organizirajo tudi otroško animacijo. Cene kampiranja - kamp Ulika>>

Več informacij o kampih v Poreču dobite na www.istracamping.com