Umag in Novigrad vabita na tekaško - kolesarski vikend

Datum objave
Kategorija
Statistika

Jesen je v Istri še zelo lepa, pa tudi nekaj kampov je še odprtih, tako da lahko preživite lep in aktiven vikend ob morju. Vabimo vas na kolesarsko prireditev Istria Granfondo in tek po Novigradu.

V oktobru lahko v tem delu Istre kampirate še v odprtem kampu Aminess Sirena, kjer vam nudijo kampiranje 2 oseb z Avtokampi kamping kartico že od 20 € na noč – cena vključuje tudi parcelo Standard z elektriko. Če pa bi kampirali na bolj sončnih parcelah ob morju, pa sam kamp nudi akcijo za 2 osebi in ceno od 24 do 27 € - potrebna je predhodan rezervacija parcele.

Omogočajo tudi najem mobilnih hišic za 4 – 6 oseb – cena od 48 € za klasične hišice, najem modernejše mobilne hiške pa stane od 51 € oz. s pogledom na morje 82 € na noč.

Novigrad Run – sobota, 19.10.

Prijavite se na že tradicionalni jesenski tek po Novigradu, ki bo letos potekal v soboto, 19. oktobra. Tek bo potekal od hotela Aminess Maestral po ulicah Novigrada, nato v smeri Dajle in nazaj proti Novigradu.

Odločite se lahko za tek na 5, 10 ali 21 km, na voljo pa je tudi štafetni tek dve oseb na 2 x 10,5 km. Za najmlajše bodo pripravili tudi otroški fun tek na 200 in 500 m.

Prijavite se lahko do ponedeljka, 14. oktobra do 24. ure.

Kolesarjenje Istria Granfondo –sobota in nedelja,19. – 20. 10.

V Umagu in Novigradu bo cel vikend tudi kolesarski praznik. Sobota je namenjena najboljšim kolesarjem, ki se bodo pomerili na tekmi Istria Granfondo.

Prijavite se lahko daljšo 127 km dolgo traso ali krajšo, ki bo dolga »samo« 91 km. Kolesarjenje se bo pričelo v turističnem naselju Stella Maris – Umag in se potem odpeljali do Novigrada ter naprej proti Motovunu, Grožnjanu in se vrnili v Umag. Prijave na dirko so možne do 19.10.

Na dirko Istria Granfondo pridejo tudi najboljši kolesarji, med njimi tudi Laura Šimenc, ki je svetovna amatarskea prvakinja. Tekmoval bo tudi najboljši hrvaški kolesar na zadnji driki po Hrvaški - Radoslav Rogina in Josip Rumac, ki je hrvaški državni prvak na cesti in v kronometru.

Radoslav Rogina je povedal, da bo letošnji nastop že njegov drugi na Istria Granfondo in da se veseli druženja s kolesarskimi prijatelji, saj je jesensko kolesarjenje po Istri zelo lepo. Ker pa je trasa zahtevna, bo potrebno tudi nekaj znoja.

Tudi Josip Rimac se veseli kolesarskega maratona, hkrati pa je to njegova zadnja dirka v letošnji sezoni. Proga je srednje zahtevna, zanimiva od starta do cilja in zelo razgibana. Pričakuje veliko kolesarskih navdušencev, ki bodo uživali v lepem vremenu in kolesarjenju skozi lepo pokrajino Istre.

Nedelja pa je namenjena rekreativnemu družinskemu kolesarjenju, ko bodo udeleženci prekolesarili približno 25 km po poteh v okolici Novigrada. Pot jih bo vodila skozi nasade oljk in vinograde, organizatorji pa bodo na počivališčih poskrbeli za lokalne dobrote in zaključno malico. Prijave na družinsko kolesarjenje bodo na samem startu prireditve.

Oba dneva bo potekal bogat spremljevalni program in tudi predstavitve koles in kolesarske opreme.

Dobrodošli v Umag in Novigrad na Istria Granfondo!