Smučišče Obertauer je podelilo smučarske karte

Datum objave
Kategorija
Statistika

Smučišče Obertauern sodi med najboljša v Avstriji, ki ima leto obilico snega in novo sedežnico. V nagradni igri smo podelili 2 smučarski karti. Čestitamo nagrajencu.

Obertauern je smučišče z največ snega v Avstriji, ki vam od novembra do maja zagotavlja sneg, ob tem pa je večina smučišče Obertauern - avtokampi.sihotelov in apartmajev leži tik ob smučišču. Letošnja smučarska sezona se je pričela že 22. novembra, sredi decembra pa imajo na smučišču od 160 do 200 cm naravnega snega.

V nagradni igri, ki je v decembru potekala na naši spletni strani, je sodelovalo 1.573 oseb. Pod novico smo objavili ime srečnega nagrajenca, ki bo prejel 2 smučarski karti za Obertauern. Čestitamo!

Smučišče Obertauern je zelo zanimivo za slovenske smučarke, saj leži v osrednjem delu Avstrije in je od osrednje Slovenije oddaljeno le 200 km oz. dve uri in pol vožnje. Smučišče ima na nadmorski višini od 1.630 do 2.313m urejenih 100 km odlično urejenih smučarskih prog primernih tako za začetnike kot tudi najbolj zahtevne smučarje.

smučišče Obertauern - avtokampi.si
Poskrbljeno je tudi za najmlajše smučarje, ki imajo svoj smučarski park z igrali in medvedkom Bibo, za njih pa je na sončni strani smučišča primernih tudi kar nekaj širokih in položnejših prog, na katerih so uredili tudi otroško smučarsko turo "Bobbyjev krog". Najboljši smučarji pa se bodo podali na črno označeno progo Gamsleiten, ki vas popelje na sam vrh smučišča, ali pa na turo Super 7, ki nudi smučanje s sedmih najvišjih vrhov v okolici.

Na Obertauernu gneče pred žičniškimi napravami ne poznajo, za kar poskrbi 1 gondola, 19 modernih sedežnic in 6 vlečnic namenjenih predvsem najmlajšim smučarjem. Letošnja novost je zamenjava stare štirisedežnice Seekarspitzbahn z moderno 8-sedežnico, ki ima tudi ogrevane sedeže. smučišče Obertauern - avtokampi.si

Deskarjem je namenjen snežni park, za ljubiteljem smučarskega teka pa nudijo 31 km urejenih prog. Ob številnih kočah z odlično gostinsko ponudbo je smučišče Obertauern poznano tudi po bogati ponudbi Apres ski zabav in številnih prireditvah. Že za Ski opening bodo pripravili več koncertov, 9. decembra tudi tradicionalni povorko parkeljnov, v januarju organizirajo tedne pršiča in Bobbyjevo snežno pustolovščino, ko imajo posebne pakete smučanja za otroke. Sredi aprila poteka Gamsleiten Kriterium, ko na smučarski progi skrijejo več skrinjic z nagradami, med katerimi je glavna osebni avto BMW.

Smučišče Obertauern lahko zaradi bližini obiščete tudi samo za en dan, še bolje pa  za vikend ali kar celoten teden, ko lahko za nastanitev izberete enega od številnih hotelov in apartmajskih hiš, ki so od prve žičniške naprave oddaljene le nekaj metrov. Tako v času smučanja avtomobila ne potrebujete, saj vam je vse dostopno peš ali na smučeh. Lastnikom avtodomov pa omogočajo parkiranje vozil na glavnem parkirišču pri gondoli, je pa 8km od smučišča lepo urejen zimski camper stop Postgut, ki gostom nudi oskrbo avtodoma, sanitarije, savno in brezplačen smučarski avtobus.

Več informacij o ponudbi smučišča Obertauern dobite na spletni strani www.obertauern.com


NAGRADNA IGRA - SMUČIŠČE OBERTAUERN - IME NAGRAJENCA

1. nagrada - 2 enodnevni smučarski karti za smučišče Obertauern
GAŠPER SAJOVIC - KRANJ