Slovenska smučišča s kampom ali postajališčem za avtodome

Datum objave
Kategorija
Statistika

Zimsko kampiranje je vse bolj priljubljeno, saj so avtodomi in tudi počitniške prikolice opremljene tudi z ogrevanjem, zato ljubitelji kampiranja tudi v zimskem času iščejo lokacije, kjer je možno prenočevati s počitniškimi vozili.

V Sloveniji je kar nekaj smučišč, ki imajo v bližini kamp, ki je odprt čez celo leto, ali pa urejeno postajališče za avtodome. Letos so nov PZA uredili pri spodnji postaji gondole smučišča Golte, prenovljeno pa je tudi postajališče na Rogli.

Zimsko kampiranje v bližini slovenskih smučišč

Smučišče Kranjska Gora – 20km smučarskih prog

Pod samim smučiščem je urejen PZA Kranjska Gora, kjer je bilo lani nekaj težav s prenočevanjem, sedaj pa zopet deluje kot pravi PZA. So pa letos od 1.12. višje cene uporabe postajališča za avtodome in sicer je nova cena 23 € na noč in vključuje parkirni prostor z elektriko.

Vsem, ki bi radi imeli več udobja, pa priporočamo kampiranje v celo leto odprtem kamp Špik. Gostom so na voljo ogrevane sanitarije, cena kampiranja 2 oseb na parceli z elektriko pa je pozimi od 24 do 28€ - novoletni termin je dražji. Imetniki naše kamping kartice imajo 5% popust.

Smučišče Vogel – 22km smučarskih prog

Kamp Danica v Bohinjski Bistrici je edini v tej regiji, ki je odprt čez celo leto. Gostom nudijo urejene kamping parcele z možnostjo priklopa na elektriko in ogrevane sanitarije. V primeru snega tik ob kampu uredijo proge za smučarski tek, sicer pa je urejen brezplačen ski avtobusni prevoz do smučišča Vogel, Soriška planina in Senožeti.

V samem kraju je tudi možnost kopanja v bazenskem kompleksu, ki je od kampa oddaljen 5 minut hoje. Cena zimskega kampiranja z našo Avtokampi.si kamping kartice je 20 € za 2 osebi na parceli z elektriko.

V Bohinjski Bistrici je pri železniški postaji urejen tudi PZA, vendar je bi lansko zimo zaradi nam neznanih razlogov večinoma zaprt, zato ne priporočamo obiska.

Smučišče Soriška planina – 7km smučarskih prog

PZA Soriška planina je urejen pri gostišču Brunarica na Soriški planini. Na voljo je priklop na elektriko (od letos je urejenih več mest za priklop), dostop je do sveže vode, wc in tuš pa je na voljo v sklopu gostišča. Cena uporabe PZA Soriška dolina je 5 € +  3 € za elektriko.

Smučišče Mariborsko Pohorje – 41 km smučarskih prog

Kamp Kekec je od smučišča oddaljen le nekaj 300 od spodnje gondolske postaje za smučišče Mariborsko Pohorje. Kamp ima lepo urejene parcele in ogrevane sanitarije, nudi pa tudi najem glamping hišic
Cena zimskega kampiranja 2 oseb na parceli z elektriko je 22€.

Smučišče Rogla – 12km smučarskih prog

Na vrhu smučišča Rogle je že nekaj let urejeno postajališče za avtodome - PZA Rogla. Letos so postajališče prenovili, tako da vključuje kar 48 parkirnih mest za avtodome uredili nove priključke za elektriko, prostor za oskrbo avtodoma in sanitarni objekt z wc-ji in tuši. Cena za PZA na Rogli je po novem 15 €, ki ob parkiranju za 24 vključuje tudi 5 kWh elektrike. Dodatna elektrika se doplača, prav tako tudi voda in turistična taksa.

Smučišče Kope – 8 km smučarskih prog

V sklopu Grmovškovega doma na Kopah je urejeno postajališče za avtodome Kope. Dostop je zaradi ozke in strme ceste malce težji, zato ob dobrih zimskih pnevmatikah priporočamo tudi snežne verige. PZA na Kopah so razširili, tako da sprejme do 40 avtodomov, omogočen je priklop na elektriko in vodo, možnost izpusta sive vode ter fekalij. Urejen je sanitarni objekt s tuši.

PZA Kope je urejen tik ob smučišču, restavraciji in lokalu, kjer so pogoste zabave, na voljo pa je tudi uporaba wellness centra s savnami in jacuzziji. Cena prenočevanja in oskrbe je 10 €.

Smučišče Golte – 12km smučarskih prog

Letos so tik ob spodnji gondolski postaji uredili postajališče za avtodome Golte, ki vključuje 4 parkirna mesta z možnostjo priklopa na elektriko in vodo ter izpust odpadne vode. Uporaba postajališča je brezplačna.

Kamp Menina je od spodnje gondolske postaje za Golte oddaljen 5km in čez celo leto gostom nudi urejene parcele ter možnost najema mobilnih hišic in lesenih apartmajskih hiš. Kampistom so na voljo ogrevane sanitarije, urejeno je tudi otroško igrišče.

Smučišče Kanin - 30km smučarskih prog

Kanin je smučišče, ki ob ugodnih snežnih razmerah nudi smučanje tudi do sredine maja. Povezava z italijanskim delom smučišča Sella Nevea nudi 30 km smučarskih prog. Pri gondoli za Kanin je urejeno postajališče za avtodome PZA Dvor - Bovec, kjer je poskrbljeno za elektriko in oskrbo avtodoma, cena za nočitev pa je 20€.

V bližini Bovca je celo leto odprt tudi kamp Liza, ki nudi urejene parcele in možnost najema sob. Cena kampiranja za 2 osebi na parceli z elektriko stane 23€.