Slovenci med prazniki rekordno v hrvaške kampe

Datum objave
Kategorija
Statistika

Hrvaška se že nekaj let promovira kot destinacija za celoletni turizem. Kot kažejo rezultati nočitev v času božično – novoletnih praznikov, so kampisti tisti, ki tudi izven glavne sezone najraje obiščejo hrvaško obalo. Slovenci pa smo tokrat s skorajda 4.000 nočitvami na prvem mestu.

Kampi odprti čez celo leto

Žal je še vedno zelo malo kampov, ki so odprti čez celo leto – npr. v Istri samo trije, Lighthouse v Savudriji, Polidor v Funtani in Porto Sole v Vrsarju, na Kvarnerju le dva – kamp Bor v Krku in kamp Čikat v Malem Lošinju.

V Dalmaciji so od večjih kampov čez zimo odprti trije – Falkensteiner v Zadru, Stobreč v Splitu in Galeb v Omišu. Na celini je odprt kamp Plitvice, kamp Zagreb in, v sklopu term, tudi kampa Terme Jezerčica in Terme Tuhelj.

Spisek vseh kampov na Hrvaškem odprtih čez celo leto >>

Pozimi so najbolj priljubljeni kampi, ki so v bližini večjih mest, kjer so navadno pripravljene božične tržnice in pester novoletni program. Upamo, da bo v naslednjih letih odprt še kakšen kamp v Istri, pa tudi na otoku Krk bi bil dobrodošel.

Rekorden obisk hrvaških kampov med božično – novoletnimi počitnicami

Pridobili smo statistične podatke o prihodih in nočitvah gostov v hrvaških kampih v času decembrskih praznikov, ki kažejo na rekorden obisk. V 7 dneh od božiča do novega leta je v kampe prišlo kar 3.081 gostov, ki so ustvarili rekordnih 11.711 nočitev. To je za kar 48% več kot lansko leto.

Najbolj priljubljen je bil kamp Čikat, kjer je bivalo največ gostov. Tako so v Malem Lošinju beležili 4.170 nočitev, v kampu Porto Sole v Vrsarju 3.560, v Stobreču v Splitu 1.099 in v kampu Polidor v Funtani 728.

Slovenski kampisti na prvem mestu

Od 25. do 31. decembra je v hrvaških kampih bivalo kar 1.280 slovenskih kampistov, ki so ustvarili 3.950 nočitev. Na drugem mestu so bili gostje iz Nemčije, ki so ustvarili 3.141 nočitev, na tretjem pa iz Avstrije. Glede na lansko leto v istem terminu beležimo za kar 59% več prihodov slovenskih kampistov in 49% več nočitev.

Žal pa še niso dostopni podatki za dneve po novem letu, vendar pa lahko rečemo, da je bilo v počitniških dneh na Hrvaškem okoli 1.500 slovenskih kampistov, ki so ustvarili več kot 4.500 nočitev.

Med kampisti iz Slovenije je največ nočitev beležil kamp Čikat, in sicer kar 1.472, na drugem mestu je kamp Porto Sole z 1.250 slovenskimi nočitvami, sledi Polidor s 413 in Stobreč s 348 nočitvami.