Slap Savica v Bohinju od sobote ponovno odprt za obiskovalce

Datum objave
Kategorija
Statistika

Iščete idejo, kam na izlet po dolgem času, ki ste ga preživeli doma? Pridite v Bohinj in si oglejte slap Savica, ki je spomladi najbolj mogočen.

V Turističnem društvu Bohinj so se razveselili informacije, da lahko že v soboto, 2. maja, ponovno odprejo dostop do slapa Savica, ki bo odprt vsak dan med 10. in 16. uro.

Slap Savica je dvojni slap, kjer se voda iz Črnega jezera z višine 78 metrov prelije proti Bohinjskemu jezeru. Pohodnike na poti od vstopne točke do slapa čaka kar 553 kamnitih stopnic in slabe pol ure hoje.

Ko se bodo odprli kampi po Sloveniji, kar je trenutno predvideno okoli 1.junija, pa lahko izlet kombinirate tudi s kampiranjem v prijetnem in lepo urejenem kampu Danica v Bohinjski Bistrici.

Nova navodila obnašanja na poti k slapu Savica

Zaradi dodatne varnosti bodo obisk slapa Savica ustrezno omejili, zato obiskovalce prosijo, da upoštevajo navodila.

Na vstopni točki pri prodaji vstopnic bodo uredili dodatno razkuževanje rok. Obiskovalci morajo poskrbeti za ohranjanje varnostne razdalje (1,5 – 2m), kar velja tudi za celotno pot in območje pri samem slapu. Če le ni potrebno, ni priporočljivo posedanje na klopcah in dotikanje ograj, ob odhodu pa si je dobro ponovno razkužiti roke.

Pri nakupu vstopnic priporočajo brezstično plačevanje s kartico, je pa možno plačilo tudi z gotovino. Cena vstopnic za ogled slapa Savica je 3 € za odraslo osebo, 1,50 € za otroke 7 – 14 let in 2,50 € za dijake, študente ter seniorje nad 65 let.

Več informacij o ogledu slapa Savica >> tdbohinj.si/slap-savica