Avtodom Robeta Adonis prejel nagrado zlati avtodom

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Düssedorfu vsako leto konec avgusta poteka največji salon počitniških vozil, kjer so na ogled vsi modeli najnovejših avtodomov in počitniških prikolic. Na sejmu so s svojimi avtodomi prisotni tudi slovenski proizvajalci, med njimi tudi podjetje Robeta iz Slovenj Gradca.

Robeta Adonis - nagrajen avtodom s strani nemške revije Autobild

Caravan Salon Düsseldorf vsako leto obišče več kot 200.000 obiskovalcev, ki pridejo po informacije o nakupu avtodomov in počitniških prikolic. Tam se namreč predstavijo skorajda vsi najbolj pomembni proizvajalci in ponudniki počitniških vozil opreme za kampiranje.

Nemška revija Auto Bild v sklopu dogodka razglasi prejemnike prestižnih nagrad Goldene Reisemobil 2023 za najboljše avtodome. Glasovanje poteka vsako pomlad, ko v sedmih kategorijah na podlagi glasov njihovih bralcev izberejo najboljše avtodome.

Robeta je bila s svojim paradnim konjem – novim avtodomom Adonis, nominirana v kategoriji predelanih kombijev.

Gre za avtodom narejen na šasiji Mercedes Benz, ki v dolžino meri malo manj kot 6 m. Robeta je avtodom prvič predstavila letos januarja na sejmu v Stuttgartu, kjer so poželi veliko pozornosti in zanimanja, saj model predstavlja nove dimenzije prestiža in hkrati udobja doma. 

Avtodom Robeta Adonis predstavlja sam vrh Robetine flote počitniških vozil, saj vključuje številne inovativne rešitve. Vozilo je idealen partner tako za vsakodnevno uporabo kot tudi za dolga in avanturistična popotovanja v dvoje ali z družino. Na voljo je v šestih barvnih različicah notranjosti, kmalu pa bo sledila tudi različica s štirikolesnim pogonom.

Nagrada je bila podeljena v sklopu Caravan Salona Düsseldorf, kjer je g. Igor Pirtovšek, komercialni direktor Robete, prevzel Zlati »Kastenwagen« 2023! Adonis je zmagal in tako postal ZLATI ADONIS, najboljši campervan v Evropi.

Robeta Adonis - Autobild nagrada

Po besedah g. Igorja Pirtovška, komercialnega direktorja Robete, je ta campervan poseben, ker je opremljen z materiali in pohištvom, ki ne skrivajo njegove moderne in sodobne identitete.

V kuhinji boste tako lahko našli kuhinjsko odlagalno površino iz »Kerrock« (videz marmorja), v bivalnem prostoru pa visokokakovostna dodatna dva individualna intergrirana sedeža, ki omogočata potovanje štirim osebam. Ob temi verjame, da ima Robeta še ogromno potenciala za razvoj in prodor na nove trge.«

Več o avtodomu Robeta Adonis >