Robeta Adonis je z inovativnimi rešitvami navdušil na sejmu v Stuttgartu (video)

Datum objave
Kategorija
Statistika

Podjetje Robeta je na nedavnem sejmu CMT Stuttgart v Nemčiji predstavilo povsem nov avtodom Robeta Adonis. Gre za 5,93 m dolg avtodom narejenega osnovni Mercedes Benz, ki predstavlja sam vrh Robetine flote avtodomov in je hkrati sinonim luksuza in prestiža. Objavljamo video posnetek novega avtodoma.

Slovenija je vsako leto bolj znana po kakovostnih avtodomih, ki se lahko primerjajo z najboljšimi nemškimi izdelki. Številni še vedno mislijo, da pri nas avtodome izdelujejo samo v Adria Mobil, vendar pa se pri nas izdelujejo še avtodomi Carthago in seveda campervani številnih znamk npr. Bravia, MegaMobil, Tourne Mobil, GlavanFree ...

Robeta je podjetje iz Slovenj Gradca, ki je že lansko leto presenetilo s posebnim campervanom Schumacher Edition narejenim na osnovi Mercedes Benz, ki je nastal v sodelovanju z bivšim voznikom F1 Ralf Schumacherjem.

Letošnja Robetina novost je campervan Adonis, ki je podobno kot Schumaher Edition narejen na osnovi Mercedes Benz Sprinter. Vozilo je na sejmu poželo ogromno pozornosti in zanimanja, saj model predstavlja nove dimenzije prestiža in hkrati udobja doma.

Njegovo ime »Adonis« ima v grški mitologiji globoke korenine, saj naj bi to ime pripadalo bogu lepote in privlačnosti. Campervan Adonis pod okriljem Robete se z lahkoto kosa z vsemi lastnostmi grškega božanstva. Vozilo preseneti s konvencionalnim tlorisom prostora in inovativno ter dizajnersko dovršeno notranjostjo.

Gre za 5,93 m dolg avtodom, ki ga poganja motor z močjo 190 konjskih moči in predstavlja sam vrh Robetine flote avtodomov. Je sinonim luksuza in prestiža, na drugi strani pa zaradi svoje kompaktnosti, inovativnih idej ter svoje uporabnosti, idealni partner tako za vsakodnevno uporabo kot tudi za dolga in avanturistična popotovanja v dvoje ali z družino.

Campervan Robeta Adonis je na voljo v šestih barvnih različicah notranjosti. Prva vozila so že v serijski proizvodnji, kmalu pa naj bi sledila tudi različica s štirikolesnim pogonom.

Bogata serijska oprema in notranjost vozila Robeta Adonis

Vozilo je že v serijski opremi v popolnosti opremljeno in konfigurirano vključuje tudi original Mercedesov radio-navigacijski sistem in kopico vseh možnih asistenčnih ter varnostnih sistemov (zaznavanje mrtvega kota, LED high performance dnevne luči, 360 stopinjska kamera, radarski tempomat itd.). Poleg tega ima Adonis tudi samodejno se zapirajoča električna drsna vrata.

Poleg herojskega imena in možatega zunanjega izgleda, je notranjost vozila še posebno presenečenje. Adonis je opremljen z materiali in pohištvom, ki ne skrivajo njegove moderne in sodobne identitete.

V kuhinji boste tako lahko našli kuhinjsko odlagalno površino iz »Kerrock« (videz marmorja), v bivalnem prostoru pa visokokakovostna dodatna dva individualna integrirana sedeža, ki omogočata potovanje štirim osebam.

Bivalni prostor se lahko pohvali z 100 Ah Li-ion baterijo, 230W solarnim sistemom, električnimi ventili za izpust odpadne in pitne vode in celostnim digitalnim zaslonom, s katerim lahko krmilite in kontrolirate vse električne naprave v vozilu.

V zadku vozila je urejena udobna zakonska postelja dimenzije 150 x 187 cm.

Adonisova inovativnost

Avtodom Adonis vsebuje ogromno inovacij, predvsem je tukaj potrebno poudariti kuhinjsko odlagalno površino iz »Kerrock« in skritim izvlečnim umivalnikom.

Veliko zanimanja je požela tudi kopalnica z inovativnimi 180 stopinjskimi dvokrilnimi steklenimi vrati, ki omogočajo popolnoma novo percepcijo uporabe kopalniškega prostora z integracijo bivalnega dela. Levo vratno krilo kopalnice tako hkrati služi tudi za nočno pregrado med bivalnim in spalnim prostorom.

Na tem mestu je potrebno omeniti tudi še ogromno oblikovnih rešitev, kot tudi toaletno električno keramično školjko, ki deluje po sistemu »macerator« s svojim individualnim odpadnim tankom, videnim na večjih in prestižnih avtodomih.

Več o avtodomih Robeta boste izvedeli na spletni strani > robetamobil.com