Primerjava cen kampiranja v Sloveniji v sezoni 2016

Datum objave
Kategorija
Statistika

V slovenskih kampih, ki jih imamo okoli 100, letno kampira nekaj več kot 400.000 kampistov, ki ustvarijo 1,3 milijona nočitev. Od vseh nočitev v domačih kampih jih kar 60% ustvarijo tuji kampisti. Ob tem je potrebno omeniti, da je 70 kampov manjših, ki sprejmejo nekje do 100 oseb, številni od njih delujejo tudi kot samo šotorišče oz. v sklopu turistične kmetije. Pod novico objavljamo primerjavo cen kampiranja štiričlanske družine v 32-ih kampih po Sloveniji.

Novosti v kampih po Sloveniji
V začetku julija pričakujemo otvoritev velike novosti - odprtje kampa Špik v Gozd Martuljku, kjer bodo letos omogočili kampiranje na novo urejenih parcelah, zgradili so nove sanitarije, za naslednje leto pa je v planu izgradnja kopališča in postavitev glamping naselja.

V kampu Adria v Ankaranu so postavili pet družinskih mobilnih hišic Adria in otroški park z napihljivimi igrali, v kampu Nadiža imajo novo otroško igrišče, v sosednjem kampu Lebanč omogočajo najem počitniške prikolice, v kampu Šobec so poravnali parcele in ga zatravili, v kampu Danica so prenovili sanitarije, v Kanu kampu v Radencih so obogatili ponudbo otroške animacije z možnostjo jahanja ponija in deloma prenovili sanitarije. Kamp Alpe v Kamniški Bistrici ima novo urejene parcele in prenovljene glamping hišice. V kampu Menina je šef Jure z ekipo polepšal okolico jezera in uredil leseno plažo.

Predvidoma septembra se bo v bližini Kamnika odprl novo glamping naselje Eko resort pod Veliko planino, kjer bodo gostom omogočili bivanje v ličnih lesenih hišicah, ki so kopije pastirskih koč s planine, in v glamping šotorih. Kamp Podzemelj omogoča najem novih glamping keltskih hišic, ki so postavljene na nabrežju reke Kolpe. Konec junija se v vasi Krasinec odpira glamping Kolpa resort s ponudbo najema šestih šotorov. Stari kamp Tominčev slap je prevzel novi najemnik in ga preimenovan v kamp Podljubelj, ki poleg kampiranja omogoča tudi najem dveh glamping lesenih hišic. Na območju starega kampa Primostek je odprt naselje mobilnih hišic Big Berry.
 
Na spletni strani smo dodali nekaj novih kampov npr. Mini kamp Trnovo, kamp Štrk v Polani pri Murski Soboti, šotorišče Adrenalinček v Bovcu, kamp Weiss v spodnji Savinjski dolini. Novo na naši strani je tudi opis camper stop lokacij. Trenutno imamo dodanih 35 PZA – slovenskih postajališč za avtodome
 
Izbor najboljšega kampa v Sloveniji - Naj kamp Adria 2016
Na naši spletni strani vsako leto poteka izbor za najboljši kamp v Sloveniji in na Hrvaškem. Lani je med večjimi kampi iz Slovenije zmagal kamp Adria iz Ankarana, med manjšimi pa kamp Nadiža. Med glamping naselji je največ točk dobil kamp Bled. Letos glasovanje za najboljši kamp poteka na www.avtokampi.si/naj-kamp-adria-2016.asp

Avtokampi.si kamping kartica
Novost je tudi Avtokampi.si kamping kartica, ki jo lahko brezplačno naročite na naši spletni strani - www.avtokampi.si/kamping-kartica.asp, omogoča pa vam popuste v več kot 100 kampih po Sloveniji in na Hrvaškem. Med partnerskimi slovenskimi kampi lahko omenimo kampe: Bled, Šobec, Terme 3000, Terme Ptuj, Terme Banovci Terme Lendava, Terme Čatež, Adria Ankaran, Lucija, Belveder, Nadiža, Koren, Liza, Šenkova domačija, glamping Malerič…

Primerjava cen kampiranja v kampih po Sloveniji za sezono 2016
V spodnji tabeli smo naredili primerjavo cen kampiranja v 32-ih kampih po Sloveniji za leto 2016. Da bi bili podatki primerljivi smo primerjali cene v glavni turistični sezoni za družino, ki jo sestavljajo 2 odrasli osebi in 2 otroka (prvi star 4 in drugi 11 let). Cena vključuje tudi parcelo z elektriko, če pa kamp ni parceliran, pa smo upoštevali ceno za šotor, vozilo in elektriko. V primerjavi cen tudi nismo upoštevali turistične takse in stroškov prijave oseb.


     
KampCena za 2 osebi, otroka, avto, šotor in elektriko Opombe
kamp Resnik - Kamnik
23 EUR Otroci mlajši od 10 let bivajo brezplačno.
kamp Kanu - Radenci
25,50 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Jelinc - Soča 25,62 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Kužki brezplačno.
kamp Loka - Ljubno ob Savinji 28 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Korita - Soča
29 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Polovnik - Bovec 29,80 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena vključuje velik šotor, kampiranje z majhnim je 1 EUR ceneje, z avtodomom ali prikolico pa 1 EUR dražje.
kamp Kolpa - Vinica
30,50 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Dolenjske Toplice 31 EUR Otroci do 5 leta kampirajo brezplačno. Cena ne vključuje kopalnih kart, imajo pa gosti kampa pri nakupu 20% popust.
kamp Trenta - Soča
31,50 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Gostje z avtodomom doplačajo 3,50 eur.
kamp  Vili - Volarje
31,50 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Lijak - Ozeljan
33,70 - 38,80 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Nižja cena velja za kampiranje s šotorom, višja za avtodome in prikolice
kamp Podzemelj 34 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. V ceno je vključen tudi avto.
kamp Lucija 34,50 - 44,50 EUR Cena je odvisna od lokacije parcele, dražja je ob morju. Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena vključuje tudi kopanje v zunanjem bazenu na plaži St. Bernardin
kamp Šenkova domačija - Jezersko
35 EUR Otroci mlajši od 3 let bivajo brezplačno.
kamp Koren - Kobarid
35,25 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Liza - Bovec
35,83 EUR Otroci mlajši od 6 let bivajo brezplačno.
kamp Nadiža - Podbela
36 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. V ceno je že všteta turistična taksa.
kamp Belveder - Izola
36 - 44 EUR Otroci mlajši od 4 let bivajo brezplačno. Cena je odvisna od lokacije parcele.
kamp Zlatorog - Bohinj
38,20 - 43,60 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena je odvisna od lokacije parcele, za parcele tik ob jezeru stane primerljiv paket 49 eur na noč.
kamp Špik - Gozd Martuljk
38,60 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Danica - Bohinjska Bistrica
38,80 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Menina - Mozirje 39 EUR Otroci mlajši od 4 let bivajo brezplačno.
kamp Lazar - Kobarid 39 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena vključuje tudi psa in turistično takso
Terme Lendava
40,45 EUR V ceno je vključena tudi celodnevna kopalna karta za vstop v bazene Terme Lendava. Otroci mlajši od 7 let kampirajo brezplačno.
kamp Bled 40,96 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Ljubljana Resort 41,60 EUR Otroci mlajši od 5 let kampirajo brezplačno.
kamp Terme Ptuj 42,61 - 53,41 EUR Nižja cena velja za kampiranje brez kopalnih kart. Višja cena vključuje kopanje v Termalnem parku (dva vstopa). Otroci mlajši od 7 let kampirajo brezplačno.
Terme Olimia - kamp Natura - Podčetrtek 43,35 - 60,90 EUR Nižja cena velja za kampiranje brez kopalnih kart. Višja cena vključuje kopanje v Termalnem parku Aqualuna in bazenu Hotela Breza (dva vstopa). Otroci mlajši od 5 let kampirajo brezplačno.
kamp Šobec - Lesce
44,50 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
Terme Banovci – kamp Sončni gaj 44,50 EUR V ceno je vključena tudi celodnevna kopalna karta za vstop v bazene Term Banovci (dva vstopa). Otroci mlajši od 7 let, kampirajo brezplačno.
kamp Adria - Ankaran
51,25 - 56,25 EUR Cena je odvisna od lokacije parcele, višja cena velja ob morju. Cena vključuje vstop na zunanji bazen. Otroci mlajši od 2 let kampirajo brezplačno.
kamp Terme 3000 - Moravske Toplice
55,03 EUR V ceno je vključena tudi celodnevna kopalna karta za vstop v bazene Term 3000 (neomejen vstop z dvournim zamikom). Otroci mlajši od 7 let kampirajo brezplačno.
kamp Terme Čatež 58,75 EUR Cena vključuje tudi celodnevna kopalna karta za Termalno riviero (dva vstopa). Primerjalni paket s parcelo tik ob jezeru je 66,25 EUR. Otroci mlajši od 5 let kampirajo brezplačno.