Kako je po odpravi omejitve gibanja s postajališči za avtodome po Sloveniji?

Datum objave
Kategorija
Statistika

V sredo zvečer pred prvomajskimi prazniki nas je vse skupaj razveselila informacija, da se odpravlja omejitev gibanja na občine. Sledila so vprašanja avtodomarjev, kaj bo sedaj s postajališči za avtodome po Sloveniji.

Takoj smo šli v akcijo in preverili stanje na najbolj priljubljenih PZA lokacijah pri nas.

V Sloveniji imajo sicer dve obliki postajališč za avtodome - ena so kategorizirana kot postajališča, kar sodi pod turistične objekte na katerih se tudi plačuje turistična taksa in ta morajo biti še vedno zaprta. Druge lokacije so kategorizirane kot parkirišča, ki bi sicer lahko bila odprta, vendar pa o tem odloča vsak upravljalec parkirišča.​

Iz Kopra smo dobili obvestilo, da bodo z odprtjem parkirišča za avtodome Koper še malce počakali, tako da bo zaenkrat ostalo zaprto. Podobno bo tudi v Marini Portorož postajališče ostalo zaprto do odprtja kampov.

V Izoli so parkirišča za avtodome odprli prejšnji konec tedna, ko je bilo koli 80 avtodomov na treh lokacijah za avtodome:

PZA Izola - Tomažičeva , PZA Izola - Argo , PZA Izola - ladjedelnica

Informacijo smo dobili tudi z Bleda, od koder so sporočili, da bo parkirišče za avtodome na začetku kraja odprto.

Tudi iz Kranjske Gore so sporočili, da je po odpravi omejitve gibanja parkiranje avtodomov na njihovem parkirišču pod smučiščem zopet dovoljeno. Odprto je tudi parkirišče za avtodome Planica, ki je urejeno v neposredni bližini skakalnic.

Odprto je tudi novo parkirišče za avtodome Pri Stani v bližini Cerkniškega jezera.

Odprta so tudi parkirišča za avtodome:

- PZA - Bukovniško jezero

- PZA Lepa Vida - Vipavska dolina

- PZA Mirna

- PZA Vransko

- PZA Rogla

- PZA Celje

- PZA En Krajcar - Podskrajnik, Cerknica

- PZA Stari trg pri Ložu

- PZA Orehek - Brkini