Posavski festival pohodništva v maju in juniju

Datum objave
Kategorija
Statistika

V okolici Krškega, Brežic in Sevnice že tradicionalno v maju in juniju ter v oktobru in novembru poteka Posavski festival pohodništva.

Ljubitelje pohodništva in dobre lokalne hrane čaka več kot 30 organiziranih izletov. Poskrbljeno bo za strokovno vodenje, izobraževalni program in posavsko kulinariko. Spisek vseh pohodov smo objavili pod novico.​

Ljubitelji kampiranja lahko prespijo v bližnjem kampu Terme Čatež, za lastnike avtodomov pa so urejena tudi postajališča za avtodome v Brežicah, Krškem in Sevnici. Več informacij:

- kamp Terme Čatež

- PZA Brežice

- PZA v okolici Krškega

- PZA Sevnica

Posavski festival pohodništva je namenjen pohodnikom, kolesarjem in ljubiteljem vodnih športov vseh generacij. Organizirane ture so namenjene učenju, spoznavanju naravne in kulturne dediščine, športnim aktivnostim ter sproščenim sprehodom v naravi.

Festival je zasnovan z regijskimi partnerji in v koordinaciji CPT Krško. Pohode organizirajo prostovoljna društva, ki vzdržujejo in urejajo posamezne planinske in tematske poti. Zraven se vključujejo turistični ponudniki, gostinci, vinarji in ponudniki namestitev.

Vabljeni na sproščene pohode - www.visitkrsko.com !