Pomoč za žrtve potresa na Hrvaškem

Datum objave
Kategorija
Statistika

Hrvaško je že drugi dan zaporedoma prizadel potres, ki je največ škode povzročil na območju krajev Petrinja, Glina in Sisak. Rdeči križ in Karitas Slovenije zbirata denar za pomoč prizadetim ob obeh potresih. Organizirali so se tudi kampi in depoji v Istri in v porušene vasi odpeljali nekaj počitniških prikolic in mobilnih hišic.

Potresa sta povzročila predvsem veliko materialno škodo, saj na tem območju skorajda ni nepoškodovane hiše. Številni še vedno spijo zunaj, saj so objekti za bivanje nevarni.

Rdeči križ in Karitas v Sloveniji sta za pomoč na Hrvaškem odprla računa, lahko pa pomagate tudi s poslanim SMS sporočilom.

Iz Istre pa je v sredo odpeljal konvoj s počitniškimi prikolicami, ki bodo na voljo ljudem v porušenih vaseh. Postavili jih bodo v bližini hiš, tako da bodo ljudje lahko prespali blizu doma.

Prikolice in mobilne hiške so podarila naslednja podjetja: Adria Dom iz Črnomlja, kamp Polidor, Plava Laguna iz Umaga, Arena Hospitality Group iz Pulja, Maistra iz Rovinja, Valamar Poreč, kamp Monperin iz Bal, Turisthotel iz Zadra, Kampi AMiness iz Novigrada, Karisma Hotels Adriatic, hoteli Živogošće, podjetje Crippa iz Višnjana, podjetje CR Abitare iz Labina, Nord mobil iz Samoborja in podjetje Solaris iz Šibenika.

​SMS pomoč ali nakazilo na TRR

Rdeči križ in Karitas prosita vse, ki želijo pomagati prizadetim ob potresih na Hrvaškem, da svoj prispevek nakažejo s poslanim SMS ali na TRR.

Karitas podatki za nakazilo

Svoj dar lahko posredujete s SMS sporočilom KARITAS5 na 1919 in darovali boste 5 EUR ali z nakazilom na TRR:

Slovenska karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: POTRES PETRINJA
Sklic: 00 627

Rdeči križ podatki za nakazilo

SMS nakazilo > uporabniki mobilnih storitev A1, Telekom, Telemach in T-2 lahko prispevajo tudi s poslanim SMS na 1919 z Besedo SKUPAJ (1 evro) ali SKUPAJ5 (5 evrov).

TRR Nakazilo> Namen: "Potres Hrvaška"
TRR Rdečega križa Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
SI56 0310-0111-1122-296
SWIFT: SKBASI2X
Koda namena: CHAR
Sklic: SI00-96885

Vsa zbrana sredstva bodo nakazali na račun Rdečega križa in Karitas Hrvaške za pomoč prizadetim v potresih.