Vabljeni v Planico na Svetovni dan snega - 20. in 21. januar 2024

Datum objave
Kategorija
Statistika

V soboto in nedeljo, 20. in 21. januarja 2024, bo v Planici potekala prireditev Svetovni dan snega. Vabljene družine na nepozaben dan na snegu, ki ga lahko dodatno popestrite še z ostalimi aktivnostmi v destinaciji Kranjska Gora npr. s pohodom do Tamarja, obiska Zelencev ali pa z ogledom Ledenega kraljestva v Mojstrani, ki se odpira v petek.

Planica je letos nekakšna oaza snega in številni ljubitelji zime so jo že obiskali. za petek je ponovno napovedano sneženje, potem v soboto in nedeljo pa bo prekrasno sončno vreme in obeta se prava zimska idila.

Vsak vikend je v Planici tudi veliko avtodomarjev, saj imajo tam lepo urejen camper stop z vso potrebno oskrbo.

Svetovni dan snega v Planici

Dogodek je namenjen predvsem najmlajšim in njihovim staršem, ki radi uživajo na snegu. Oba dneva bo na območju Nordijskega centra Planica med 9.30 in 15. uro potekalo veliko aktivnosti na snegu, ki bodo brezplačne, prav tako se na samo prireditev ni potrebno prijaviti.

Otroci bodo spoznavali lepote nordijskih športov od smučarskih skokov, saj bodo na snegu uredili mini skakalnico, do tekov na smučeh, na voljo bo poligon na snegu, otroci se bodo zabavali s planiško maskoto Vito, obiskala jih bosta tudi nekdanja slovenska športnika Cene Prevc in Tadeja Brankovič ter otroci s posebnimi potrebami.

Več informacij o dogodku je objavljenih na Facebook strani Planica Nordic

Odprto ledeno kraljestvo v Mojstrani

Celoten dogodek in obisk Planice lahko povežete tudi z družinskim pohodom do Tamarja in potem s sankanjem nazaj v Planico, v Ratečah je na voljo naravno drsališče, v Mojstrani pa se v petek, 19. januarja, odpira Ledeno kraljestvo, kjer bo na ogled ledena pravljična dežela s številnimi skulpturami narejenimi iz ledu.

Za obiskovalce bo Ledeno kraljestvo odprto vsak petek med 14. in 20. uro, v soboto in nedeljo pa med 10. in 20. uro. Cena vstopnice je 8 € za odrasle, 5 € za šolske otroke in 2 € za predšolske otroke.

V sami Mojstrani priporočamo tudi ogled Slovenskega planinskega muzeja in pohod do zaledenelega slapu Peričnik.

Več o turistični ponudbi destinacije Kranjska Gora >