Družinski izlet – Ledeno kraljestvo v Mojstrani, planinski muzej in slap Peričnik

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kranjska Gora z okolico je priljubljena zimska destinacija, samo nekaj kilometrov prej pa v Mojstrani v petek, ¸19. januarja, odpirajo za družine zelo zanimivo Ledeno kraljestvo. Sprehodite se po parku odetem v led in si oglejte zanimive skulpture narejene iz ledu. Hkrati priporočamo tudi izlet do slapu Peričnik in ogled Slovenskega planinskega muzeja.

Mojstrana – družinski izlet za cel dan

Leden kraljestvo – Mojstrana je letos odpira v petek, 19. januarja, saj prej vremenske razmere niso dopuščale ureditve.

Odprt bo vsak konec tedna (dokler bodo razmere omogočale), v petek med 14. in 20. uro, v soboto in nedeljo pa med 10. in 20. uro.

Obiskovalcem so pripravili raznolike ledene skulpture npr. mlin, mistični gozd, veličastno božično jelko in Sveto družino, ledeno gugalnico, ledeni kraljev in prestol.

Ko se stemni, ledeno kraljestvo zažari v čarobnih barvah, zato je takrat tudi največ obiskovalcev. Z baklami in laternami osvetljene ledene skulpture oživijo in pri otrocih vzbudijo pravljične občutke.

Točna lokacija ledenega kraljestva

Ledeno kraljestvo se razprostira tik pred vstopom v sotesko Mlačca pri Mojstrani. Dostop z avtom je označen že v sami Mojstrani, kjer sledite oznakam za cesto proti Radovni, po približno 500m se odcepi pot do urejenega parkirišča - točna lokacija

Cena vstopnic za ogled Ledenega kraljestva (plačilo je možno samo z gotovino):

- 8 € za odrasle osebe

- 5 € za otroke

- 2 € za predšolske otroke

Slovenski planinski muzej in slap Peričnik

V Mojstrani pa nimajo samo Ledenega kraljestva, ampak imajo tudi zelo zanimiv Slovenski planinski muzej, kjer so na ogled številni dosežki slovenskih planincev, zgodovina vzponov, skozi muzej pa otroci zbirajo planinske žige. Na ogled je tudi helikopter slovenske policije, s katerim so nekoč opravljali gorska reševanja.

Odločite se lahko tudi za igro soba pobega oz. se tukaj imenuje kar pobeg v bivak, ko boste vsi družinski člani sodelovali pri iskanju pravih planinskih poti.

Iz Mojstrane vodi tudi pozimi lepo urejena pot do slapu Peričnik, kjer so na ogled »ledene orgle«, je pa potrebna dobra zimska obutev. Lahko greste tudi s sankami, saj je cesta zaprta za promet, pot pa vam bo v eno smer vzela okoli 1 ure.

Več o turistični ponudbi doline > https://kranjska-gora.si