Na Hrvaškem so 15. junija ukinili plačilo mosta na otok Krk

Datum objave
Kategorija
Statistika

Na Hrvaškem so združili dve avtocestni podjetji HAC (Hrvaške avtoceste) in ARZ (Avtocesta Rijeka Zagreb) in tako s 15. junijem ukinili plačilo za vožnjo po mostu na otok Krk.

Glede na pričakovano slabšo turistično sezono, je ukinitev mostnine na Krk dobra promocijska poteza, ki bo dodatno privabila turiste, predvsem pa tudi dnevne obiskovalec iz bližnje Reke.

Most na otok Krk so pričeli graditi poleti 1976, odprt pa je bil julija leta 1980. Dolgo časa je nosil ime Titov most, po hrvaški osamosvojitvi pa je dobil ime Krški most.

Na Hrvaškem je že več let poteka razprava o tem, da je most na otok Krk edini most na Hrvaškem, za katerega se plača mostnina.

Do sedaj je bil most na otok Krk brezplačen samo za prebivalce Krka in sosednjih otokov. Cena vožnje v obe smeri je za osebna vozila stala 35 kun (4,8 €), za avtodome oz. vozila s počitniško prikolico pa 46 kun (6,2 €), kolikor bodo sedaj obiskovalci privarčevali.

Pot čez otok Krk je v zadnjih letih postala zelo priljubljena tudi za obiskovalce Raba, saj iz Valbiske sedaj vozi večji trajekt, prav tako pa tudi za Cres in Lošinj, saj je cesta po Krku precej boljša kot pa po Cresu.

Spisek vseh kampov na otoku Krk >>