Obisk poletov v Planici z avtodomom ali počitniško prikolico - kje parkirati?

Datum objave
Kategorija
Statistika

Odlični rezultati naših skakalcev v zadnjih tekmah so še povečali zanimanje za polete, ki bodo v Planici potekali od četrtka do nedelje (21. – 24. marec). Preverili smo, kje bo možno v času poletov parkirati avtodom ali počitniško prikolico.

Prve polete v Planici bodo skakalci opravili že v sredo ob 10. uri, ko bo potekal uradni preizkus letalnice. V četrtek se bo program pričel ob 9. uri z uradnim treningom in nadaljeval s kvalifikacijami. Ta dan je namenjen predvsem šolarjem, katerim bo namenjen tudi zabavni program po poletih.

V petek bo posamična tekma s pričetkom ob 13.30 uri s poskusno serijo in prvo serijo ob 14.30. uri. Sobota bo namenjena ekipni tekmi in poskusna serija se bo pričela ob 9. uri, prva serija poletov pa ob 10. uri. V nedeljo bo zopet posamična tekma s pričetkom poskusne serije ob 9. in prve serije ob 10. uri

Kdor ni kupil vstopnic v predprodaji, jih še vedno lahko kupi na spletu ali Petrolu. Cena vstopnic za četrtkove kvalifikacije so 15 € za odrasle in 5 € za otroke (7-14 let), v petek in soboto pa je cena vstopnic za odrasle 29 €, za otroke pa 5 €. V nedeljo imajo otroci so 14. leta brezplačen vstop, odrasli pa plačajo 29 €.

Promet in parkiranje avtodomov ter prikolic

Organizator vse obiskovalce naproša, da se pravočasno odpravijo od doma. Največ gledalcev pričakujejo v soboto, ko bodo tudi kolone na cesti od Jesenic do Kranjske Gore in Planice najdaljše, zato je priporočljivo na pot kreniti vsaj 3 ure pred pričetkom prireditve.

Postajališče za avtodome v Planici bo v teh dneh namenjeno parkiranju osebnih vozil in avtobusov, zato naprošajo lastnike avtodomov, da vozila parkiranjo na preostalih treh lokacijah namenjenih parkiranju počitniških vozil.

Postajališče za avtodome v Kranjski Gori bo lahko sprejelo max. do 50 avtodomov. Parkiranje stane 23 €, dodatno pa je potrebno plačati tudi turistično takso. Vsa preostala parkirna mesta v Kranjski Gori bodo namenjena parkiranju osebnih vozil

Iz Kranjska Gore so nas obvestili, da avtodomarjem priporočajo tudi parkiranje v kampu Špik v Gozd Martuljku ali v kampu Kamne v Dovju pri Mojstrani, od koder bo brezplačni avtobus vozil direktno v Planico.

Cena kampiranja 2 oseb + elektriko v kampu Špik stane 30,10€, imetniki naše kamping kartice pa imate 5% popust.

V kampu Kamne je cena nižja in sicer stane nočitev za dve osebi in elektriko 27 €, nudijo pa na kamping kartico 10% popust. V obeh primerih je potrebno doplačati še turistično takso.

Kamping kartico, ki nudi popust v več kot 160ih kampih lahko brezplačno naročite na naši spletni strani in jo takoj dobite po mailu - naročilo kamping kartice.

Parkiranje na privatnih parkiriščih

Občina Kranjska Gora je 18. marca objavila še dodatno obvestilo za lastnike privatnih zemljišč, ki bodo na omogočili parkiranje avtodomov. V roku dvanajstih ur od prihoda morajo goste prijaviti v sistem AJPES, od njih pobrati turistično takso in jo plačati na občinski račun.

Kot so zapisali, tako določa zakon o prijavi prebivališča Ur.l. RS št. 52/16) in zakon o spodbujanju razvoja turizma (Uri. RS št.
13/18). Odlok o turistični taksi in promocijski taksi v občini Kranjska Gora (Ur.l. RS št. 86/18) pa določa, da je turistična taksa v sami Kranjski Gori 2 €, v ostalih krajih pa 1,60€ (za otroke od 7 - 18 let pa je taksa nižja za 50%).