Obisk Plitviških jezer in kampiranje v kampu Plitvice Holiday Resort

Datum objave
Kategorija
Statistika

Plitviška jezera sodijo med najlepše in najbolj obiskane turistične znamenitosti na Hrvaškem. Obiščite jih izven turistične sezone, ob tem pa lahko kampirate v lepo urejene kampu Turist Grabovac.

Plitviška jezera so na Hrvaškem tako pomemben turistični cilj kot je v Sloveniji npr. Bled ali Postojnska jama. Gre za enega največjih naravnih biserov, ki je uvrščen tudi na  Unescov seznamu naravne in kulturne dediščine.
kamp Plitvice Holiday Resort  - avtokampi.si

Plitviška jezera tvori šestnajst jezer z modrozeleno barvo vode, ki se čez slapove preliva iz enega v drugo jezero. Obiskovalce med jezeri vodijo urejene poti in leseni mostovi, po jezero Kozjak se lahko zapeljete tudi z električno ladjico. Na določenih odsekih se lahko zapeljete tudi s turističnim vlakcem, da sam ogled ni prenaporen. Za ogled si morate vzeti vsaj 3 - 4 ure, lahko pa se odločite tudi za celodnevni izlet, saj je po parku urejenih več kot 20km poti.

Za ogled Plitviških jezer priporočamo mesece izven glavne turistične sezone, če pa imate radi zimsko idilo, pa lahko Plitvice obiščete tudi pozimi, ko jezera in slapovi zamrznejo. Cene vstopnic so odvisne od sezone – v juliju in avgustu stane vstopnica za odraslo osebo 34€, za otroke od 7-18 let pa 15€. Od 1.4. do 30.6. & 1.9. do 31.10. so cene precej nižje in sicer 20€ za odrasle in 11€ za otroke, v zimskem času pa so cene ugodne – 8 oz. 5€.kamp Plitvice Holiday Resort  - avtokampi.si

Kampiranje v kampu Plitvice Holiday Resort
Na območju Plitvic deluje kar nekaj manjših kampov, kamp Plitvice Holiday Resort  pa po zadnji prenovi sodi med najboljše na tem območju. Kamp leži ob glavni cesti, ki povezuje Karlovac in Liko, od vhoda na Plitviška jezera pa je oddaljen 8km, vendar je poskrbljeno za prevoz gostov.

Kamp Plitvice Holiday Resort  omogoča kampiranje na lepo urejenih parcelah ali neparceliranem delu, lahko pa se odločite tudi za najem modernih mobilnih hišic za 4+2 osebi ob katerih je urejen tudi bazen. Nekoliko drugačno kamping izkušnjo nudijo indijanski šotori za 4 osebe, kjer običajno najbolj uživajo otroci.
glamping hišice Plitvice Holiday Resort  - avtokampi.si

Letošnja novost kampa so tudi glamping hišice in sicer so na voljo večje hišice na drevesu, ki lahko sprejmejo 4 osebe in so popolnoma opremljene s kuhinjo, kopalnico in dvema spalnicama. Ljubiteljem romantičnega oddiha pa so na voljo manjše lesene hišice postavljene tik ob rob manjšega jezera. Vsaka hišica ima spalnico z zakonsko posteljo in tudi lastno kopalnico.

Lokacija kampa Plitvice Holiday Resort  poleg ogleda Plitviških jezer omogoča številne aktivnosti od pohodništva do kolesarjenja, obisk adrenalinskega parka in jahanje konj. Za otroke je v kampu urejeno otroško igrišče in advenutre mini golf igrišče.Avtokampi.si kamping kartica

Cenejše kampiranje na Plitvicah
Imetnikom Avtokampi.si kamping kartice nudi kamp Plitvice Holiday Resort odlično ceno kampiranja – 17€ za 2 osebi na parceli z elektriko in 10% popust na najem mobilnih hišic (min. 3 noči). Popust za kampiranje in najem hišic velja v terminih 1.4. - 15.6. in 15.9. - 31.10.

Več informacij o kampu Plitvice Holiday Resort  dobite na www.plitvice.com