Obisk finala evropskega prvenstva v odbojki v Parizu z avtom ali avtodomom

Datum objave
Kategorija
Statistika

Slovenski odbojkarji so v zadnjih tekmah navdušili z zmagami nad Bolgarijo in Rusijo in tudi v polfinalni tekmi premagali ekipo Poljske. Tako bodo v nedeljo, 29. septembra, ob 17.30 uri v Parizu odigrali finalno tekmo s Francijo ali Srbijo, ki igrata polfinalno tekmo v petek.

Z avtom ali avtodomom na ogled finala v Parizu

Glede na to, da imamo težave z letalskimi prevozi, se bo verjetno kar nekaj navijačev do Pariza odpravilo tudi z avtom.

Najboljša in najhitrejša pot je čez Avstrijo in Nemčijo, kjer se držite smeri za Stuttgart, nato pa sledite oznakam za Strasbourg, Metz, Reims in Pariz. Ta pot do Pariza je dolga 1.250 kilometrov, tako da ob normalni vožnji z osebnim vozilom brez zastojev in z nekaj postanki traja približno 14 - 15 ur,

V Franciji se lahko dragim avtocestam izognete tudi z vožnjo po hitri cesti N4, ki poteka južneje od avtoceste in vas od Strasbourga do Pariza vodi skozi kraje Nancy in Saint Dizier. Gre za štiripsaovno hitro cesto, kjer ne izgubite veliko časa, je pa ta pot 20 km krajša kot tista po avtocesti.

Preverili smo strošek cestnine za osebni avto in avtodom:

>Avstrija: vinjeta za 10 dni stane 9,20 €, predor Karavanke 7,40 € in predor Katschberg 12 € (predora se plačata za tja in nazaj, kar smo upoštevali pri končnem izračunu)

>Nemčija ima brezplačno uporabo avtocest.

>Francija - cestnina za avtocesto za osebni avto 39 €, za avtodom 61 € (velja za eno smer), se pa temu strošku lahko izognete z vožnjo po hitri cesti N4.

Tako je skupen strošek cestnin v obe smeri za osebni avto 126 €, za avtodom pa 170 € - pri tem izračunu smo upoštevali vožnjo po francoski avtocesti.

Finale v nedeljo ob 17.30 uri v dvorani  AccorHotels Arena

Finalna tekma bo potekala v nedeljo ob 17.30 uri v dvorani AccorHotels Arena (GPS lokacija 48.8397, 2.3784), ki leži ob reki Seni v jugovzhodnem delu mesta. Arena leži 900 metrov od železniške postaje Gare de Lyon, blizu sta tudi postaji Austerlitz in Bercy.
 
Metro - Postaja "Bercy"
- Linija številka 14 : St Lazare / Olympiades
- Linija številka 6 : Nation / Charles de Gaulle - Etoile

Postaja "Gare de Lyon"
- Linija števillka 1 : Château de Vincennes / La Défense
 
Parkirna hiša za avtomobile do max. Višine 1,9m leži na ulici Rue de Bercy . Parkirišče je potrebno predhodno rezervirati po spletu. Ne pozabite parkirnega lističa tudi natisniti.

Parkiranje avtodomov v Parizu je malo bolj težavno. Na aplikaciji Park4night smo preverili, če na tem delu mesta obstaja kakšen PZA, vendar ga na žalost ni, tako da bo potrebno poiskati kakšno primerno parkirišče in se potem do dvorane pripeljati z metrojem.

Kako do vstopnic za ogled finalne tekme

Vstopnice za ogled finalne odbojkarske tekme v Parizu lahko kupite direktno na spletni strani organizatorja. Cene so od 70 do 150 €, odvisno od vrste sedeža, za družine, ki kupijo vsaj 4 vstopnice pa so cene od 57 do 123 €. Povezava do nakupa vstopnic - www. tickets.france.eurovolley2019.org