Obalno – kraška regija ponovno oranžna, odpirajo se lokali tudi v Primorsko - notranjski regiji

Datum objave
Kategorija
Statistika

Vlada je na sredini seji sprejela nekaj sprememb povezanih z epidemijo covid-19. Odpravlja se omejitev gibanja v Obalno – kraški regiji, ki bo od petka, 19.3., ponovno na oranžnem seznamu regij, od ponedeljka pa bodo odprte terase in vrtovi gostinskih lokalov v Primorsko – notranjski regiji in vse trgovine na Obali.

Od petka odprava omejitev v Obalno - kraški regiji

Vlada je odločila, da Obalno - kraško regijo iz rdečega seznama vrne med oranžne regije, zato se odpravijo vse omejitve glede gibanja med to regijo in drugimi slovenskimi regijami. Še vedno pa povsod ostaja omejitev gibanja v nočnem času med 21. in 6. uro.

Spremenjen odlok bo pričel veljati v petek, 19. marca, ko bo zopet možno obiskati slovensko obalo tudi za osebe iz drugih regij.

Po novem bo tudi v krajih ob slovenski obali dovoljeno zbiranje do deset ljudi, tako kot že velja v vseh drugih regijah, lastniki avtodomov pa bodo ponovno lahko obiskali parkirišča na Obali, ki so urejena za parkiranje avtodomov. Glede na stanje tri tedne nazaj, bo v začetku možno parkiranje na dveh lokacijah v Izoli:

> parkirišče za avtodome Izola - Tomažičeva

> parkirišče za avtodome Izola - Argo

> parkirišče za avtodome Koper - sveža informacija - ponovno odprtje v soboto, 20.3., na voljo oskrba avtodoma, sanitarije pa bodo še zaprte

Kampi po Sloveniji morajo biti žal še vedno zaprti, tako da enako velja tudi za kampa Adria Ankaran in Lucija, ki sicer od oktobra do aprila nudita zimski camper stop, vendar to trenutno veljavni odloki še ne omogočajo.

Spisek zanimivih lokacij za avtodome, ki so že odprte >>

Odprte terase in vrtovi lokalov ter restavracij v treh slovenskih regijah

Od ponedeljka, 22. marca 2021, bo sproščena gostinska dejavnost na terasah in vrtovih lokalov in restavracij v Primorsko – notranjski regiji, ki je po novem na rumenem seznamu.

Tako se bodo tudi lokali v Cerknici, Postojni, Pivki, Ilirski Bistrici ... pridružili že nekaj časa odprtim lokalom v Posavju, na Dolenjskem in v Beli krajini.

Prav tako bodo od ponedeljka lahko v Obalno – kraški regiji odprte vse trgovine, ki so morale biti do sedaj zaprte, saj je bila ta regija na rdečem seznamu.