Nemški ADAC nagradil hrvaške kampe z oznakami Superplatz

Datum objave
Kategorija
Statistika

Nemški avtoklub ADAC vsako leto sredi januarja izda svoj kamping vodnik, ki je med kampisti najbolj cenjen. Poleg opisov več kot 5.500 evropskih kampov iz 37-ih držav, vodnik prinaša tudi najnovejše ocene kampov, ki so jih ugotovili nemški inšpektorji ob obiskih kampov.

Nemški gostje so za hrvaške kampe najpomembnejši, saj ustvarijo kar 33% vseh nočitev (v letu 2016 17,35 milijona nočitev), zato so za njihove kampe ocene v ADAC kamping vodniku še toliko bolj pomembne. Veliko kampistov se ravno na podlagi teh ocen odloči za izbiro kampa za naslednje počitnice.

Letošnja novost je ponovna vzpostavitev naziva Superplatz (stari naziv je bil Best Camping), ki ga prejmejo le kampi z najvišjo skupno oceno 5. To je najvišja in najbolj priznana nagrada, ki jo lahko dobi evropski kamp.

7 kampov na Hrvaškem z oznako Superplatz

ADAC kamping vodnik za leto 2017 vključuje 119 hrvaških kampov, ki so po kvaliteti letos na drugem mestu, takoj za nizozemskimi kampi in pred nemškimi, francoskimi in italijanskimi kampi. Ta odlična skupna ocena gre na račun številnih novitet (bazeni, prenovljene plaže, lepše urejene parcele, sanitarije...), ki jih v zadnjih letih vidimo predvsem v kampih v Istri in Kvarnerju.

Poprečna ocena hrvaških kampov vključenih v vodič je 3,6, so pa velike razlike med regijami, saj so kampi v Istri ocenjeni s povprečno oceno 4, kampi na Kvarnerju 3,8, kampi v dubrovniški regiji pa le z oceno 2,8.

Največje izboljšanje in tako tudi porast ocene je opazen pri kategoriji bazeni, kjer so glede na lani prejeli za 23% višjo oceno, za 8% se je izboljšala kvaliteta sanitarij in za 7 % ponudba za prosti čas.

Prestižno nagrado ADAC Superplatz je letos osvojilo 113 evropskih kampov, med njimi tudi 7 odličnih hrvaških kampov, ki so letos prejeli najvišjo možno oceno 5. Letos je prvič v tej kategoriji tudi lani odprt kamp Val Saline iz Rovinja. Superplatz kamp so: CampingIN Park Umag, Lanterna, FKK Valalta, Val Saline, Krk, Straško in Zaton.

Razveseljiv je tudi podatek, da je kar 24 hrvaških kampov prejelo oceno 4.5, kar je dokaz izredne kvalitete. V to kategorijo sta bila letos dodana kampa Valkanela iz Vrsarja in CampingIN Pineta iz Savudrije.

ADAC ocena 5 - naziv Superplatz - kampi na Hrvaškem

CampingIN Park Umag, Umag
Kamp Lanterna, Poreč
FKK kamp Valalta, Rovinj
Kamp Val Saline, Rovinj
Kamp Krk, otok Krk
Kamp Straško, Novalja
Kamp Zaton, Zadar


ADAC ocena 4,5 - kampi na Hrvaškem

CampingIN Pineta, Savudrija
CampingIN Stella Maris, Umag
Aminess Park Mareda, Novigrad
Amniness Sirena, Novigrad
FKK kamp Solaris, Poreč
FKK kamp Ulika, Poreč
Kamp Zelena Laguna, Poreč
Kamp Bijela Uvala, Poreč
Kamp Valkanela, Vrsar
Kamp Orsera, Vrsar
Kamp Polari, Rovinj
Kamp Veštar, Rovinj
Kamp Bi Village, Fažana
Kamp Ježevac, Krk
Kamp Slamni, Krk
Kamp Slatina, Cres
Kamp Čikat, Lošinj
Kamp Poljana, Lošinj
Kamp Bluesun Paklenica
Kamp Šimuni, Pag
Kamp Oaza Mira, Pakoštane
Kamp Solaris, Šibenik
Kamp Belveder, Vranjica
Kamp Stobreč, Split


Vsem prejemnikom odličnih ocen čestitamo!