Nemčija počitniška dežela vabi z naravnimi parki

Datum objave
Kategorija
Statistika

Nemčija vabi turiste, ki imajo radi aktivne počitnice, z lepimi naravnimi parki z urejenimi pohodniškimi in kolesarskimi potmi. Ljubiteljem kampiranja nudijo urejene kampe in postajališča za avtodome, na voljo pa so tudi bolj nenavadna prenočišča kot so lesene hišice, vinski sodi in viseči šotori.

Nemčija - počitniška dežela

#Wanderlustgermany

V Nemčiji lahko vsak turist najde nekaj za sebe. Narava je zelo raznolika in skorajda tretjino države pokrivajo gozdovi. Sprehodi po plaži, razgledi na gore, jezerske krajine in gozdovi, ki jim ni videti konca ... počitniška dežela Nemčija ponuja vse to in še veliko več.

Slovenski ljubitelji gora verjetno ne vedo, da ima Nemčija kar 23 vrhov višjih od 2.500 metrov, najvišja gora pa je z 2.962 metri Zugspitze. Nemčija ima kar 2.600 kilometrov morske obale, 30.000 jezer primernih za kopanje in več kot 800 rek ob katerih lahko uživate. 

Kampisti lahko izkoristite dobro ponudbo kampov po celotni Nemčiji, ki si jih lahko poiščete kar na spletni strani www.germany.travel/camping.

Obiščite nemške naravne parke

Naravne lepote Nemčije lahko občudujete na vseh koncih države, najbolj pa v 16 nacionalnih parkih, 104 naravnih parkih ali 16 Unescovih biosfernih rezervatih.

Da bi narava tudi v prihodnosti ostala lepa in neokrnjena, je nujna trajnost – ta dejavnik tudi v Nemčiji vse bolj oblikuje turistično ponudbo. Ponudniki se osredotočajo na okolju prijazne počitnice; okoljska ozaveščenost in gospodarno ravnanje z viri tako prežemata vse od nočitev in prehrane do aktivnosti v naravi.

Eden najbolj znanih nemških nacionalnih parkov je vsekakor Schwarzwald v zvezni deželi Baden-Württemberg na jugu države. Park navdušuje z neokrnjeno naravo: na 10.000 ha z zelenimi gozdovi, bistrimi jezeri, skrivnostnimi močvirji in odprtimi pogledi na gore obiskovalci parka ostajajo odprtih ust. Schwarzwald se že več kot 100 let razvija brez človekovega posredovanja; tako narava in divjad ostajata še posebno pristni in nedotaknjeni. Ob številnih aktivnostih, kot so pohodništvo, zimski športi, rafting, kolesarjenje, vodeni ogledi in prireditve, bodo počitnice v Schwarzwaldu nepozabna izkušnja.

Nekoliko manj znan, a nič manj občudovanja vreden je Nacionalni park Hainich, v katerem se svetovna zgodovina sreča z edinstveno naravo. Sredi Nemčije, v zvezni deželi Turingija, boste našli enega največjih gozdnih območij v enem kosu v Evropi, ki navdihuje s svojimi bujnimi gozdovi, prelepimi dolinami in položnimi pobočji. V regiji, ki jo je Unesco uvrstil na svoj seznam svetovne dediščine, lahko uživate v pohodništvu in kolesarjenju, poleg tega pa se lahko s 44 m visoke poti med krošnjami nagledate lepot pragozda.

Bi prespali v visečem šotoru, drevesni hišici ali vinskem sodu?

Če imate radi nenavadna prenočišča, vam počitniška Nemčija nudi številne možnosti. Kaj pravite na premetavanje po dišečem senu? Crkljanje pod toplo odejo v igluju? Sproščanje v znameniti nemški plažni košari Strandkorb?

Dobre možnosti za eko počitnice ponuja regija Posarje, ki je prejela trajnostni certifikat. V Unescovem biosfernem rezervatu Bliesgau ali naravnem parku Saar-Hunsrück boste srečali redke in zaščitene rastlinske in živalske vrste, opazovali divje mačke ter poslušali ukanje navadnega čuka.

Seveda med obiskom ne gre izpustiti glavne atrakcije - poti med krošnjami Saarschleife in razgledne točke Cloef. Da bo izkušnja res vrhunska, lahko prenočite kar v cloefhängerju - gre za med drevesi postavljen viseč šotor, ki je od tal dvignjen dva metra. Šotor visi ob vrhu pečine, kar zagotavlja dih jemajoč razgled.

Če želite izkusiti pristno naravo, boste z veseljem preživeli noč v eni od lesenih drevesnih hišic Baumhaushotela Kriebelland, ki je obenem tudi izvrstno izhodišče za izlet v nacionalni park Saška Švica na vzhodu Nemčije. Vsaka drevesna hišica je edinstvena in opremljena z ljubeznijo; prenočite lahko v bolj klasično zasnovani hišici ali pa v takšni, ki je oblikovana kot jadrnica. Tu bodo na svoj račun prišli tako mali kot veliki pustolovci.

Tiste, ki imajo noge raje na trdnih tleh, pa bi morda bolj zanimala nočitev v vinskem sodu. Takšni hoteli obstajajo v različnih krajih po Nemčiji; v vinskem sodu lahko prenočite sami ali intimno v dvoje, ponekod pa lahko rezervirate celo vinski sod s savno ali masažno kadjo. Ne glede na to, ali se odpravljate na romantični oddih z boljšo polovico ali na druženje s prijatelji – to bo prijeten dopust, ki vam bo še dolgo ostal v spominu.

Najsibo v ospredju trajnost, dostopnost, adrenalinsko doživetje ali čudovita narava – počitniška dežela Nemčija je s svojo raznolikostjo popolna turistična destinacija za vsakogar.