Nakup sezonske smučarske karte za italijanska smučišča Višarje, Sella Nevea, Zoncolan, Piancavallo

Datum objave
Kategorija
Statistika
2072 ogledov

Smučišča v Italiji se pripravljajo na novo smučarsko sezono, ki bo po lanskoletnem zaprtju zagotovo privabila veliko smučarjev tudi iz Slovenije. Za tiste, ki se na smučanje odpravite večkrat, pa je zanimiv nakup sezonske smučarske karte Carta Neve za italijanska smučišča v naši bližini npr. smučišča Trbiž - Višarje, Zoncolan, Piancavallo, Sella Nevea, Forni di Sopra ...

Smučanje Italija - nakup sezonske smučarske karte Cara Neve - Avtokampi.si

Smučarska karta Carta Neve združuje vsa smučišča Friuli Venezia Giulia (Furlanija Julijska krajina) v vzhodnem delu Italije in po dokaj ugodni ceni omogoča smučanje na smučiščih:

> Trbiž – Višarje - 25 km smučarskih prog

> Sella Nevea (Kanin ni več vključen v celoletno karto) - 10,5 km smučarskih prog

> Zoncolan - 22 km smučarskih prog​

> Piancavallo - 17 km smučarskih prog

> Forni di Sopra - 13 km smučarskih prog

> Sappada - 15 km smučarskih prog

> Sauris - manjše smučišče 2,5 km smučarskih prog.

Med avtodomarji so to zelo priljubljene lokacije, saj je na večini smučišč možno parkiranje in prenočevanje, smučišče Piancavallo pa ima tudi urejeno postajališče za avtodome z možno oskrbo.

Prestavitev italijanskih smučišč in možnost parkiranja avtodoma >>

Cene sezonske smučarske karte Carta Neve 2021 – 2022

Predvideno odprtje smučišč v omejenem obsegu je za soboto, 4. decembra, več smučarskih naprav pa bo odprtih potem od sredine decembra.

Preverili smo letošnje cene za sezonske karte za smučišča v vzhodni Italiji, ki jo lahko kupite pri Skipass travel v Kranjski Gori. Nakup sezonske smučarske karte lahko uredite tudi po elektronski pošti (naročilo, fotografije oseb, kopije osebnih dokumentov).

Nižje cene veljajo ob nakupu smučarske karte v predprodaji, ki traja do 3. decembra 2021 + doplačilo kavcija 5 € za smučarsko karto.

Odločite se lahko za nakup sezonske smučarske karte na osebo ali pa za družinski paket, ki je cenovno še ugodnejši. Paket 2 odrasli osebi ne obstaja. Za nakup družinske karte so potrebni najmanj trije plačljivi člani  (Baby letnik 2015-2019 se ne upošteva). Kombinacija z letniki 2020 -2021 ni možna. V družinskem paketu so lahko samo starši, stari starši ne morejo biti. Brezplačnih kart v družini za 5. in nadaljnjega člana družine ni več, tako da vsak dodaten otrok ali mladinec se plača .

Covid potrdila za smučanje v Italiji

Italija je sprejela odločitev, da bo za smučanje potrebno PCT potrdilo (cepljen prebolel ali testiran). To bo veljalo na smučiščih v regijah, ki so na italijanskem belem ali rumenem covid seznamu. Za smučišča v oranžnih regijah pa bo veljal strožji PC pogoj oz. super green pass - samo cepljeni ali preboleli.

V začetku decembra 2021 je na rumenem seznamu samo regija Furlanija - Julijska krajina, kamor sodijo tudi vsa zgoraj omenjena smučišča, tako da je za smučanje dovolj PCT potrdilo. Izjema glede covid potrdil velja samo za otroke mlajše od 12 let.

Na zaprtih žičnicah je potrebno imeti kirurško ali FFP2 masko - izjema so samo otroci mlajši od 6 let. Več informacij > Kakšna covid potrdila bodo letos potrebna za smučanje v Italiji >>

Datum objave
Kategorija
Statistika
2072 ogledov