Valamar je podaril počitnice v kampu na Rabu

Datum objave
Kategorija
Statistika

Camping Adriatic by Valamar vključuje 15 kampov ob hrvaški obali. Med njimi sta dva zanimiva kampa na otoku Rab.

V nagradni igri, ki je potekala na naši spletni strani, je Valamar podaril najem mobilne hišice v kampu San Marino na Rabu. Pod novico smo objavili ime nagrajenca. Čestitamo!

Blago sredozemsko podnebje, peščene plaže, zanimiv stari del mesta privablja kampiste v kampe na otok Rab. Najštevilčnejše so družine, ljubitelji lepe narave, sprehodov in kolesarjenja ter tudi tisti, ki uživajo na nudističnih plažah, katerih je na otoku kar nekaj.

Priporočamo ogled tradicionalne prireditve Rabska Fjera, ki vsako leto poteka od 25. – 27. julija, ko se mesto Rab vrne v preteklost. Na ulicah postavijo rokodelske trgovinice, ponudijo jedi narejene po starih receptih, svoje znanje pa pokažejo tudi rabski samostrelci.

Dostop do Raba je po uvedbi nove trajektne linije prevoznika Jadrolinija s Krka (trajektna luka Valbiska) direktno v Lopar. Informacije o voznem redu in cenik trajektov.

Kampiranje in najem mobilnih hišic na otoku Rab

Valamar ima na Rabu dva odlična in zelo raznolika kamp Padova in kamp San Marino. Prvi leži v bližini mesta, drugi pa ob mivkasti plaži v kraju Lopar.

Kamp Padova - miren kamp z novimi bazeni

Če radi kampirate v manjšem kampu v bližini mesta, kjer se vedno nekaj dogaja, potem boste izbrali kamp Padova. Osrednja plaža je peščena, na voljo pa je tudi prodnata in betonirana. Letos bodo predvidoma sredi junija odprli še dva bazena s tobogani, prostorom za sončenje in lokalom.​

Za kampiranje lahko izberete parcele v bližini morja ali pa parcele, ki imajo boljšo senco in so od plaže oddaljene 150 – 200m. Kamp Padova omogoča tudi najem mobilne hišice. Manjše so namenjene parom, večje z dvema spalnicama pa so za 4 – 6 oseb. Najboljšo lego imajo Premium mobilne hiške, ki so postavljene na terasaste parcel od koder je le pogled na morje.

V kampu so dobrodošli psi, saj imajo urejeno pasjo plažo, tuše in prostor za sprehajanje, dovoljeni pa so tudi v mobilnih hišicah.

Od kampa do mesta vodi urejena sprehajalna pot, lahko pa se odločite tudi za vožnjo s taxi ladjico, ki vas pripelje v center Raba. V kampu nudijo najem SUP desk in koles, otrokom je na voljo veliko igrišče in notranja igralnica, kjer je tudi organizirana animacija.

Kamp San Marino – za ljubitelje mivke in wellnessa

Za vse ljubitelje mivkaste plaže pa bo kamp San Marino, ki leži ob Rajski plaži v kraju Lopar. Tukaj je raj za otroke, ki uživajo na plaži z nizko vodo, kopljejo v pesku in delajo različne peščene skulpture. Na plaži omogočajo tudi najem manjših čolnov, da se lahko sami odpeljete na izlet do samotnih plaž, ob robu zaliva pa je tudi pasja plaža.

Gre za večji kamp z večinoma na peščenimi parcelami. Sence je na nekaterih delih kampa več, tako da je dobro ob rezervaciji povprašati po senčnih parcelah. za avtodome in prikolice so najbolj primerne parcele opremljene z elektriko in vodo, določene pa imajo tudi odtok.

V zadnjem delu kampa je na voljo tudi naselje modernih mobilnih hišic za 4 – 6 oseb. Najamete lahko tudi prostornejše mobilne hišice opremljene s tremi spalnicami in dvema kopalnicama. Vse hišice so klimatizirane in imajo veliko teraso.

Otroci radi uživajo na velikem otroškem igrišču z leseno ladjo in plezali, odrasli pa medtem uživajo v bližnjem lokalu ali restavraciji. V kampu deluje tudi odličen wellness center s savnami, masažami in lepotnimi tretmaji.

Cenejše kampiranje na Rabu

Na Rabu lahko izkoristite popuste na Avtokampi.si kamping kartico in sicer 7,5% popusta na ceno osebe in parcele v terminih od 18.4. do 5.7. & 25.8. do 15.10

Več informacij o kampiranju na Rabu dobite tudi na spletni strani www.camping-adriatic.com

Ime srečnega nagrajenca

V nagradni igri smo podelili lepo nagrado:  najem mobilne hišice za 2 noči  v kampu San Marino na Rabu v terminih do 7.6. oz. od 14.9. Nagrado je osvojila:

Sandra Mole, Log pri Brezovici

Čestitamo!