Lošinj vabi na jesenske počitnice in zimsko kampiranje

Datum objave
Kategorija
Statistika

Otok Lošinj, na krajnem jugu Kvarnerja, je zaradi svoje lege prijetno obiskati tudi izven poletnih mesecev. Blaga klima, veliko sončnih dni, lepa narava in številne možnosti sprehodov ter kolesarjenja vabijo turiste, da pridejo na otok tudi v jesenskem in zimskem času. Kamp Čikat bo tudi letos odprt čez celo leto.

Lokacija kamp Čikat je samo 20 minut hoje oddaljena od centra Malega Lošinja. Ob kampu poteka obmorska sprehajalna pot, ki je primerna tudi za kolesarjenje. Najbolj pogumni se bodo seveda kopali v morju, za vse ostale pa nudijo notranji bazen v njihovem hotelu Punta v Velem Lošinju.

Gostom so v kampu Čikat na voljo terasaste kamping parcele vzdolž obale, prav tako imajo tudi moderne mobilne hišice za 4 - 6 oseb.

V Malem Lošinju se veliko dogaja, vsako leto v decembru pripravijo tudi adventno tržnico, koncerte ter silvestrovanje. Tam so tudi lokali, restavracije, trgovine, priporočamo tudi obisk muzeja Apokisomena, ki je posvečen bronastemu kipu grškega atleta, ki so ga našli na dnu morja v bližini otoka.

Za družinski pohodniški izlet priporočamo, da se iz centra Malega Lošinja povzpnete do razgledne točke Providenca, od koder je lep pogled Cresu in na sosednje otoke. Od kampa Čikat je lep sprehod tudi do skulpture Addio, ki je na poti do hotela Aurora. Za malo bolje pripravljene pa bo odličen pohod iz Nerezin na hrib Osorščica, ki je 588 metrov nad morjem. Več o urejenih pohodniških in kolesarskih potek na Lošinju >

V začetku novembra na Lošinju potekajo prireditve:

> Jadralska regata optimist od 3. do 5. 11.

> Cres & Lošinj trail tek 4. in 5. 11. – v Malem Lošinju bo tekmovanje potekalo v soboto, 4.11., ob 10.uri, razpisane so trase na 8, 15 in 21.5 kilometrov.

V času božično - novoletnih praznikov bodo v kampu pripravili animacijo, tržnico lokalnih proizvodov in raznolike delavnice, okrasili bodo kamp, v planu je tudi silvestrovanje v restavraciji Silver Bay v kampu.

Pestro dogajanje bo tudi v centru Malega Lošinja in tradicionalni študentski večer bo potekal 27.12., ko bo imel koncert Matija Cvek, na silvestrovo pa bodo imeli koncert odlični mladi glasbeniki, ki so nastopili na hrvaški televiziji v sklopu priljubljene oddaje pevci iz strani A, ki izvajajo hrvaške in tuje uspešnice.

Kampiranje in najem mobilnih hišic v kampu Čikat

Kamp Čikat je že vrsto let odprt tudi pozimi. Ob urejenih parcelah ob morju (elektrika, voda), imajo tudi dva ogrevana sanitarna objekta, ob morju so na voljo mobilne hišice za 4 – 6 oseb, ki imajo klimatsko napravo, tako da je omogočeno dodatno ogrevanje prostora. Pred nekaj leti so prenovili restavracijo ob morju, tako da ima sedaj tudi prijeten notranji prostor.

V času krompirjevih in tudi novoletnih počitnic bo v kampu še vedno odprta trgovina in restavracija, za otroke bo odprta igralnica (izjema je četrtek), na voljo je športni center z igrišči za košarko, nogomet, tenis, badminton, odbojko in fitnes.

Gostom kampa Čikat nudijo 20% popust na uporabo notranjega bazena v sklopu hotela Punta v kraju Veli Lošinj, kjer je tudi wellness (savne in masaže).

Cene bivanja v kampu Čikat za krompirjeve počitnice:

> kampiranje 2 oseb na parceli z elektriko že od 32,40 €, v bližini morja že od 38,20 € (odvisno od tipa parcele). Otroci 3-7 let doplačajo 3 €, 7 – 13 let pa 5,20 €, doplačilo za psa je 4,80 €

> najem mobilne hišice za 4 – 6 oseb že od 76 - 85 € na dan, hišice ob morju pa stanejo od 94 do 151 € (odvisno od termina in tipa hišice)

Zimsko kampiranje in novo leto:

> cene kampiranja v zimskem terminu od 6.11. – 24.3. bodo zelo ugodne - 2 osebi na parceli z elektriko bo stalo 23,20 €, otroci do 13 let bivajo brezplačno, ostali doplačajo 6,10 €. Doplača se tudi pes 2 €.

> najem mobilnih hišic za novoletne termine stane od 79 do 84 €, za hišice ob morju od 116 do 121 €

> mesečni najem mobilne hišice s 40% popustom, ki velja v zimskih terminih, izjema so prazniki med 23.12. in 8.1., ko se najem plača po rednem ceniku.

Več o kampu Čikat > www.camp-cikat.com

Več o turistični ponudbi Lošinja > www.visitlosinj.hr

Visit Kvarner > www.kvarner.hr