Lastniki kampa Nadiža odprli nov kamp v Benečiji

Datum objave
Kategorija
Statistika

Benečija do sedaj ni imela kampa in nov kamp Natisone - Nadiža je odlična dopolnitev turistične ponudbe v tem delu Furlanije. Kamp je od Kobarida oddaljen le 15 km in je odprt čez celo leto.

Za odprtje novega kampa Natisone (italijansko ime za reko Nadižo) so se odločili kar lastniki kampa Nadiža. Ta uspešno deluje že vse od leta 1994 in je dobro znan pri slovenskih kampistih, v zadnjih letih pa so pogosti obiskovalci tudi tujci. Z odlično ponudbo poleti privabljajo predvsem družine, izven sezone pa so gostje ljubitelji mirnih počitnic, ki si želijo tudi nekaj aktivnosti v naravi.

Nov kamp je urejen ob robu kraja Podbonesec - Pulfero (GPS 46.174884, 13.480204) in leži tik ob reki Nadiži. Gostom na urejenem travniku nudijo okoli 30 kamping parcel z elektriko.

Prostor namenjen kampiranju je raven, za boljšo senco so posadili nekaj dreves, sicer pa popoldne kamp dobi naravno senco hriba, ki je v bližini. Kamp ima urejen sanitarni objekt in prostor za oskrbo avtodoma, v sklopu kampa pa deluje tudi restavracija z barom.

Lokacija kampa je zanimiva za mirne počitnice in uživanje v lepi naravi. Poleti reka Nadiža omogoča kopanje, saj se voda na tem delu ogreje nad 20 stopinj Celzija.

V bližini so zanimive kolesarske poti, ki  vodijo do številnih gorskih vasic, lahko pa se odpravite tudi za pohodniški izlet na 1.642 metrov visok Matajur ali 1.237 metrov visok hrib Mija. Priporočamo tudi obisk večjega kraja Čedad - Cividale del Friuli, ki je od kampa oddaljen 12 km. Med glavne turistične znamenitosti sodi Landarska jama, kjer je v jami urejena cerkvica

Cenik kampiranja:

april - maj in september - oktober: cena osebe 9 €, otroci 7-14 let 5 €

junij - avgust: cena osebe 11 €, otroci 7 - 14 let 7 €

Doplačilo za elektriko je 4 € in za psa 3 €. Imetniki Avtokampi kamping kartice imajo 5% popust.

AKCIJA - od januarja do konca marca 2020 - 15 € za avtodom + osebe + elektrika + oskrba avtodoma.

Kontakti kampa Natisone:
www.camping-natisone-pulfero
Località Podpolizza, 33046 Pulfero UD, Italia
Tel.: +386 41 443 535