Vrsar omogoča aktivne kamping počitnice ob morju

Datum objave
Kategorija
Statistika

Vrsar je zanimivo mesto v osrednji Istri, ki leži na severnem delu Limskega kanala. Če številne ostale istrske kraje krasijo veliki hoteli, pa je Vrsar znan po petih kampih, ki ležijo na 7 km obale.

Vrsar - aktivne počitnice

Manj kot dve uri vožnje iz osrednje Slovenije je oddaljen Vrsar, ki navduši z razčlenjeno obalo in številnimi otočki pred njim. Priporočamo večerni sprehod po starem mestnem jedru in ogled sončnega zahoda z razgledne točke pri cerkvici Sv. Martina na vrhu hribčka.

Ob celotni obali so urejene sprehajalne poti, ki so zelo primerne tudi za družinsko kolesarjenje. Pot poteka od Funtane skozi kampa Valkanela in Orsera mimo starega kamnoloma Montraker do rta pri marini in nato ob morju vse do kampa Porto Sole in Koversada.

Za kolesarjem so uredili več različnih poti za gorska in cestna kolesa, ki vodijo po notranjosti tega dela Istre. Tri kolesarske trase v dolžini od 8 do 10 km so še posebej priporočljive za družinsko kolesarjenje. Link do kolesarskih zemljevidov v okolici Vrsarja >>

Vrsar je tudi znan pri ljubiteljih tenisa, saj imajo pri kampu Porto Sole čez celo leto odprta peščena teniška igrišča, do aprila do oktobra pa tudi v kampu Valkanela.

Ljubitelji školjk bodo z veseljem obiskali Limski kanal, šli z ladjico na ogled celotnega kanala in školjčišč ter obiskali Romualdovo jamo, kjer so na stenah našli 30.000 let stare risbe.

Kampiranje v Vrsarju

Kamp Valkanela – Maistra

Pri Slovencih je kamp Valkanela že vrsto let zelo priljubljen, saj nudi veliko senčnih parcel in možnost najema mobilnih hišic. V letu 2020 je bil kamp ocenjen kot najboljši med večjimi kampi v Istri. V zadnjih letih so v Valkaneli dodatno uredili parcele z vodo in odtokom na polotoku, prenovili osrednjo plažo z beach barom in športnim centrom, renovilirali dva sanitarna objekta in zgradili bazenski kompleks z restavracijo. del plaže ima tudi mivko, tako da uživajo tudi najmaljši obiskovalci.

Mobilne hišice so vse bolj priljubljene, ker nudijo apartmajsko opremljenost v naravnem okolju. Na voljo so hišice za 4 – 6 oseb z dvema ali tremi spalnicami postavljene ob bazenih ali s pogledom na Vrsar. Zelo zanimive so tudi mobilne hiške Deluxe, ki imajo na terasi lasten jacuzzi. Kamp Valkanela ima marino, restavracijo ob morju, lepo urejena teniška igrišča, za otroke pa tudi dobro animacijo.

Na Avtokampi kamping kartico nudijo posebne cene kampiranja izven glavne sezone 818 € za 2 osebi na parceli z elektriko) in dodatne popuste v sezoni.

Kamp Orsera – Valamar

Na samem severnem pobočju Vrsarja ima kamp Orsera urejen prostor za kampiranje, v gornjem delu pa tudi nekaj mobilnih hišic za 4 – 6 oseb od koder je prekrasen pogled na morje.

Za Istro gre za manjši kamp z večinoma betonirano plažo, ob robu kampa pa sta tudi dve prodnati plaži. Otrokom je na voljo manjši bazen, v poletnih mesecih tudi napihljiva igrala v morju. V kampu deluje odličen potapljaški center, urejen je prostor za spuščanje čolnov v morje in nekaj privezov.

Imetnikom kamping kartice nudijo od 5 – 7,5 % popusta na kampiranje.

Kamp Porto Sole - Maistra

Vrsar je s celo leto odprti kampom Porto Sole veliko pridobil, saj se veliko ljudi odloča za obisk tudi pozimi. Od centra Vrsarja oddaljen le 5 minut hoje.

Kamp je urejen v dveh delih – parcele v zalivu so urejene ob morju – nekatere imajo več sence, nekatere pa so sončne in so zato bolj primerne za zimsko kampiranje. V tem delu je tudi ogrevan sanitarni objekt. Pri recepciji so standardne parcele in pa mobilne hišice za 4 – 6 oseb. Nekaj hišic je postavljenih v bližini druge prodnate plaže in bazena. Na voljo so tudi prostornejše hišice s tremi spalnicami. Seveda je hišice možno najeti čez celo leto.

Plaža je raznolika od prodnatega zaliva do betoniranih delov in samotnih skalnatih prostorov. Otroci najbolj uživajo na dveh bazenih na ploščadi nad restavracijo, v zalivu so tudi napihljiva igrala, na voljo je otroško igrišč, ob kampu pa tudi teniška igrišča. Za ljubitelje morskih globin imajo tudi potapljaški center.

V kampu Porto Sole je še posebej zanimivo v času božično - novoletnih počitnic, ko goste okrasijo parcele z lučkami, tako da se je prijetno sprehoditi skozi kamp.

Avtokampi kamping kartica nudi posebne cene kampiranja – 2 osebi že za 18€ na noč in dodatne popuste v glavni sezoni.

FKK kamp Koversada – Maistra

Tik ob Limskem kanalu je že od leta 1961 urejen FKK kamp Koversada. Ljubitelji naturističnega kampiranja uživajo v lepi naravi ob raznoliki plaži. Otrokom je tako na voljo peščen del, številni se odločijo za uživanje na kamnitih plaža na otočku pred kampom ali pa na južnem delu s pogledom na Rovinj in Limski kanal.

Koversada je zelo miren kamp, tako da vsi tisti, ki imate radi hrupno zabavo, veliko animacije in igral, boste tukaj razočarani. Narava je prekrasna, mediteranska drevesa pa nudijo veliko sence.

Novost v ponudbi kampa Koversada so mobilne hišice, ki jo jih lepo umestili v naravno okolje čisto na koncu kampa. Na voljo so manjše hišice za 2-3 osebe in večje za 4 – 6 oseb.

Cenejše kampiranje omogoča Avtokampi kamping kartica – kamp Koversada nudi od 5 – 10% popusta čez celo sezono.

Kamp Tina

Mini kamp ob robu kampa Orsera, ki omogoča najem dveh lesenih glamping hišic za 2 osebi in nekaj mobilnih hišic za 4 – 6 osebe, ki so opremljene z velikimi terasami. Ena mobilna hišica ima tudi tri spalnice, tako da lahko prespi 6 odraslih oseb in dodatno še dva otroka.

V kampu je lokal, manjše otroško igrišče, omogočajo tudi najem koles.