Kampiranje pod borovci v kampih na Cresu in Lošinju

Datum objave
Kategorija
Statistika

Jadranka kampovi združuje štiri zanimive in zelo raznolike kampe na Cresu in Lošinju. To so kampi Čikat, Slatina, Bijar in Baldarin. Za vse je značilno, da gostom nudijo dobro senco borovcev, glede na velikost in ponudbo pa so si zelo raznoliki. Preverili smo letošnje novosti v kamping ponudbi.

Kamp Čikat – Mali Lošinj

Kamp Čikat je zagotovo eden najbolj priljubljenih kampov ob hrvaški obali. Je prejemnik številnih nagrad od Naj kamp adria do letošnje prestižne nagrade ADAC Superplatz.

Prednosti kampa Čikat so odlična lega in dobra senca borovcev, urejenost ter velik aquapark z bazeni in togobani, ki je največji na Kvarnerju. Kamp je odprt čez celo leto in veliko gostov pride na zimsko kampiranje predvsem v času novoletnih praznikov.

V Čikatu kampisti lahko izbirajo med urejenimi parcelami opremljenimi z elektriko in vodo, v gornjem delu pa je tudi neparceliran del namenjen predvsem šotoristom. V zadnjih letih so prenovili sanitarije, uredili nove parcele, postavili nove mobilne hišice in prenovili restavracijo ob morju.

Odločite se lahko tudi za najem modernih mobilnih hišic za 4 - 6 oseb, v ponudbi pa so tudi agencijski glamping šotori in počitniške prikolice agencije Gebestroither.

Plaža v kampu Čikat je omejena na dva prodnata zaliva, zato so dobrodošli bazeni, kjer se predvsem otroci radi zabavajo, na voljo pa je tudi notranja igralnica, otroško igrišče in večerna animacija.

Novosti v Čikatu v kamping sezoni 2020 – ureditev 74 parcel Comfort in 6 parcel Superior z eleletriko in vodo, nova oskrbovalna ostaja za avtodome, dve novi multifunkcijski športni igrišči, zunanji fitnes pri mobilnih hišicah, nadkrito parkirišče za goste v hišicah, ograjen prostor za sprehajanje psov.

Cene kampiranja in najema mobilnih hišic v kampu Čikat - www.avtokampi.si/kampi/kamp-cikat

Kamp Slatina – Martinščica

Na zahodni strani otoka Cres leži kamp Slatina, kjer imajo kamping parcele urejene v levem delu kampa, desni pa je namenjen gostom v mobilnih hišicah. Gre za miren kamp, kjer so v zadnjih letih uredili nove parcele ob morju, tako da so večje in je lažji dostop za avtodome in prikolice.

Kamp je poznan po tem, da je zelo prijazen do kužkov, saj imajo urejene tuše, pasjo plažo, koše za smeti, imajo pa tudi poseben prostor za sprehajanje in brezplačen trening psov z licenciranim učiteljem.

Mobilne hišice Gebestroither so za 4 – 6 oseb in so postavljene v neposredni bližini prodnate plaže. Nekaj hišic je opremljenih tudi s tremi spalnicami ali jacuzziji. V mobilnih hišicah so psi dovoljeni.

Plaža v kampu Slatina je v osrednjem delu skalnata, levo in desno pa sta dva večja prodnata zaliva. V kampu deluje tudi potapljaški center, manjša marina s privezi in možnostjo najema čolnov ter kajakov.

Novosti v Slatini v sezoni 2020 - ureditev 67 novih kamping parcel Superior opremljenih z elektriko, vodo in odtokom.

Cene kampiranja in najema mobilnih hišic v kampu Slatina - www.avtokampi.si/kampi/kamp-slatina

Kamp Bijar – Osor, otok Cres

Na samem koncu otoka Cres, je v bližini vasice Osor urejen kamp Bijar. Kar je urejen v malce bolj strmem delu, ima pa odlično senco borovcev, je kamp zelo priljubljen pri šotoristih, ki lahko postavijo šotor na neparceliranem delu tik ob morju. V osrednjem delu kampa so urejene parcele predvsem za avtodome in prikolice.

V kampu Bijar lahko najamete mobilno hišic ali počitniško prikolico agencije Gebestroither in v letu 2019 so 10 starejših mobilnih hišic zamenjali z novimi.

Plaža v kampu je večinoma skalnata, zato so uredili zanimiv lesen pomol, ki je namenjen tudi sončenju in skakanju v morje, za otroke pa pomeni točko vsakodnevnega zbiranja. V kampu nudijo tudi najem čolnov in nekaj urejenih privezov. Poleti pogosto pripravijo ustvarjalne delavnice in otroško animacijo.

V sezoni 2020 v kampu Bijar ni predvidenih novosti.

Več o cenah kampiranja in najema mobilnih hišic v kampu Bijar - www.avtokampi.si/kampi/kamp-bijar

Kamp Baldarin – Punta Križa, otok Cres

Če boste v Osorju zavili levo, boste po 20 minutah vožnje prišli do kampa Baldarin. Gre za kamp, ki ima večino parcel urejenih v nudističnem delu kampa, manjši del na samem začetku kampa pa je urejen kot tekstilni del. Izredno mirna lokacija, združuje ljubitelje lepe in neokrnjene narave.

Kamping parcele so urejene vzdolž dolge in večinoma kamnite obale, kjer pa je tudi nekaj prodnatih zalivov. Nekaj delov je tudi nepareliranih in namenjenih šotoristom.

V kampu Baldarin lahko počitnice preživiti v glamping šotorih. Na voljo so manjši šotori za 2 – 3 osebe in večji za 4 -5 oseb, med katerimi so tudi premium šotori opremljeni tudi s kuhinjo in sanitarijami.

Agencija Gebestroither omogoča v FKK delu tudi najem mobilnih hišic za 4 - 6 oseb. Dodatno v tekstilnem in FKK delu omogočajo tudi najem že psotavlejnih in popolnoma opremljenih počitniških prikolic

Novost za sezono 2020: ureditev sanitarij pri glamping šotorih.

Več o cenah kampiranja in najema namestitev v kampu Baldarin - www.avtokampi.si/kampi/kamp-baldarin

Ponudbo vseg kampov v okolici Malega Lošinja, osorja in martinšlice dobite na - www.camps-cres-losinj.com