Sejem Alpe-Adria 2024 - Odkrivam navdihujoča doživetja od 31. januarja do 3. februarja v Ljubljani

Datum objave
Kategorija
Statistika
6321 ogledov

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, bo od srede do sobote (31.1. - 3.2.), potekal 34. turistični sejem Alpe-Adria, kjer se bodo predstavile številne destinacije, turistična društva, kampi in tudi prodajalci počitniških vozil in šotorov. Decathlon bo na sejmu uredil kamping vasico, vsak dan pa bodo v nagradni igri izžrebali enega nagrajenca, ki bo domov odšel z novim šotorom.

Sejem Alpe-Adria že tradicionalno odpira turistično sezono v Sloveniji. Letos bo potekal od srede, 31. januarja, do sobote, 3. februarja, ko se bo na Gospodarskem razstavišču predstavilo prek 350 ponudnikov s področja turizma in aktivnega preživljanja počitnic, za ljubitelje kampiranja pa bo zanimiva ponudba avtodomov in šotorov.

​Ob sejmu bo potekal tudi gastronomski sejem okusov GASTexpo, kjer boste deležni degustacij in tudi kuharskih delavnic.

Sejem Alpe-Adria bo od srede do petka odprt med 10. in 19. uro, v soboto pa med 10. in 18. uro.

Redna cena vstopnic je 9 €, za imetnike Avtokampi kartice velja nižja cena 7 €. Cena družinske vstopnice ( 2 odrasla in 3 otroci do 15. leta) je 17 €, v času »happy hour« za vstop na sejem med 12. in 15. uro je cena 12 €. 

Na naši Facebook strani Avtokampi.si smo v nagradni igri podelili tri družinske vstopnice, ki jih prejmejo: Blaž Grgič, Polona Pintar in Bojan Ribič. Čestitamo!

Parkiranju je namenjenih kar nekaj parkirišč v okolici sejmišča, dodatno pa še nekaj na območju v okolici železniške postaje. Na sejmišče lahko pridete tudi z mestnim avtobusom, tako da parkirate na P+R parkiriščih, potem pa se za ceno parkirnine brezplačno pripeljete na sejem.

Odkrivam navdihujoča doživetja je letošnji slogan sejma Alpe Adria. Turizem se je po covidu hitro pobral, turisti pa si vse bolj želijo uživati v lokalni turistični ponudbi, kjer ponudniki nudijo raznolike aktivnosti in doživetja ter lokalne kulinarične dobrote.

Vse večje je povpraševanje tudi po počitnicah v kampih, pa naj gre tukaj za klasično kampiranje ali najem mobilnih hišic.

V okviru sejma bodo podelili tudi nagrado Jakob za inovativnost, kakovost in odličnost v turizmu. Letošnji naziv Ambasador inovativnih turističnih prireditev je po oceni komisije prejel projekt Praznik idrijskih žlikrofov, Zavoda ID20 – Zavoda za inovacije v dediščini.

Poiščite svoje doživetje in lokacijo za kampiranje

Na letošnjem sejmu Alpe-Adria se bo predstavila Slovenska turistična organizacija, Turistična zveza Slovenije s številnimi društvi, Planinska zveza Slovenije in tudi številne destinacije npr. Zeleni Kras, Kočevje, Koroška, Kranjska Gora, Bohinj, Ljubljana ...

Znotraj ponudbe destinacij in turističnh društev bo prisotnih tudi nekaj domačih kampov, kampi Bled, Terme 3000, Terme Ptuj in Lucija se bodo predstavili na samostojni stojnici Sava Hoteli & Resorts, kamp Danica iz Bohinjske Bistrice bo na stojnici Slovenia Outdoor.

Na sejmu bodo prisotni tudi kampi Aminess, ki jih poznamo po kampih Aminess Sirena in Maravea Resort v Novigradu, kampu Aminess Atea v Njivicah na otoku Krk in kampu Port 9 na Korčuli. Letos v ponudbo dodajajo še povsem nov kamp Aminess Avalona Resort na otoku Pag.

Podjetje Hadria pride s ponudbo zelo priljubljenih kampov Omišalj na Krku, Straško v Novalji in Porat v Povljani na Pagu ter kampom Jezera Lovišća na otoku Murter.

Z otoka Krk bo prisoten tudi zanimiv kamp Glavotok, ki se lahko pohvali z veliko sence in lepim naravnim okoljem.

Od italijanskih kampov se bosta predstavila zanimiv kamp za družinske počitnice v bližini Slovenije - kamp Sabbiadoro Lignano in kamp Punta Spin iz Gradeža.

Caravaning Club Slovenije bo predstavil ponudbo postajališč za avtodome po Sloveniji.

Kampiranje je zakon, osvoji šotor Quechua

Na sejmu Alpe Adria bo steklena dvorana in tudi prostor pred njo namenjen kampiranju ter ponudbi šotorov, avtodomov in počitniških prikolic. Predstavila se bodo podjetja Decathlon s ponudbo šotorov, s ponudbo počitniških vozil pa AC Martin Stipič, MegaMobil, AC Glavan, Tourne Mobil, Adventure Truck Slovenija, podjetje Filitheo z avtodomi Pilote in Le Voyageur ter Avenger Box.

Decathlon bo na zunanji ploščadi uredil Quechua kamping vasico z več kot 20 različnimi šotori, od katerih jih bo nekaj povsem novih modelov za sezono 2024. 

Tako si boste lahko videli, kako šotori izgledajo postavljeni, koliko prostora zasedejo, vedno pa bodo prisotni tudi prodajalci, tako da boste lahko dobili vse potrebne dodatne informacije.

Nagradna igra Decathlon > izpolnite nagradni kuponček, ki ga boste prejeli na vhodu na sejem, vsak dan bo Decathlon enega obiskovalca nagradil s šotorom Quechua.

Podjetje MegaMobil iz Slovenske Bistrice poznamo po lastni predelavi kombijev v avtodome za 2 – 4 osebe. V svoji ponudbi imajo tudi prostornejša vozila narejena na osnovi vozil Mercedes-Benz Sprinter, MAN TGE in VW Crafter, omogočajo pa tudi nakup avtodomov s štirikolesnim pogonom.

Na sejmu Alpe Adria bodo predstavili 6 raznolikih vanov in tudi novost na tržišču avtodom Mega Biest 600, ki je narejen na osnovi vozila MAN TGE 2.0 Tdi 4x4.

Spisek vozil, ki bodo na ogled na sejmu:

Mega BIEST 600 - MAN TGE 2.0 Tdi 180KM avtomatik 4x4

Mega Re-Aktiv 680 - MAN TGE 2.0 Tdi 180KM avtomatik

Mega Revolution 640 Facelift - FIAT Ducato L4H3 2.0Jtd 180KM avtomatik

MegaSport 640 - Peugeot Boxer L4H2 2.0Hdi 165KM

MegaLounge 640 - Peugeot Boxer L4H3 2.0Hdi 165KM

MegaTwin 600 - OPEL Movano L3H2 2.0Hdi 165KM

Avtodomi Stipič bodo na sejmu Alpe Adria predstavili ponudbo avtodomov, ki jih zastopajo v Sloveniji npr. Rapido, Itineo in Etrusco. Ker so pred kratkim postali zastopnik za prestižne avtodome Morelo, bo eno vozilo na ogled tudi na sejmu.

V sklopu sejma bodo na ogled z možnostjo nakupa tudi rabljeni avtodomi letnik 2023, ki bodo razstavljeni na zunanji ploščadi. Skupno bo na ogled kar 8 avtodomov:

- MORELO LOFT 96

- RAPIDO M96

- ETRUSCO VAN 600DF 4X4

- ETRUSCO T7300QCF

- ETRUCSO T7300SBC

- ETRUSCO T7300SB

- LMC 643g

-LMC H730G

Na letošnjem sejmu Alpe Adria bodo na ogled tudi avtodomi Pilote, ki prihajajo iz Francije, pri nas pa jih zastopa podjetje Filitheo iz Ljubljane.

V stekleni dvorani bo na ogled 6 raznolikih avtodomov:

- Pilote Pacific P696GJ Expression (polintegriran)

- Pilote Pacific P726FC Expression (polintegriran)

- Pilote Pacific P746GJ Expression za 5 oseb (polintegriran)

- Pilote Pacific P746FC Expression (polintegriran)

- Pilote Galaxy G740FC Expression (integriran)

- Pilote Vega V600G-T (van)

Avtocenter Glavan iz Celja bo na sejem pripeljal dva modela kombija Glavan Free Plus, kjer gre za predelavo Volkswagnovega Transporterja, ki so mu dodali dvižno streho s posteljo za dve osebi, kuhinjski del z indukcijskim štedilnikom, hladilnikom in vodo, poskrbeli za dodatno izolacijo vozila in gretje, tako da ga lahko uporabljate poleti in pozimi

Adventure Truck Slovenija bo na Gospodarsko razstavišče na ogled pripeljal dvonadstropni adventure truck na osnovi vozila MAN 4x4, ki je trenutno edini v Sloveniji in eden redkih v Evropi ter tovorno vozilo Renault 170, 4x4, ki so ga v njihovi delavnici predelali v zanimiv avtodom za dve osebi.

Dogajanje na sejmu Alpe-Adria bo popestril bogat spremljevalni program z izobraževalno in zabavno vsebino. Celoten program je dostopen na  > www.alpeadria.si

Datum objave
Kategorija
Statistika
6321 ogledov