Sejem Alpe-Adria 2023: čas je za turizem in prosti čas od 15. do 18. februarja v Ljubljani

Datum objave
Kategorija
Statistika
26414 ogledov

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, bo od srede do sobote (15. - 18.2.), potekal že 33. turistični sejem Alpe-Adria, kjer se bodo predstavili številne destinacije, turistična društva, letos pa bo ponovno tudi nekaj kampov in glamping resortov predstavilo svojo ponudbo. Decathlon bo na sejmu uredil vasico šotorov, podjetje Matsport organizira srečanje overland vozil, na ogled pa bo tudi nekaj avtodomov in električnih koles.

Sejem Alpe Adria 2023 - Avtokampi.si

Sejem Alpe-Adria že tradicionalno odpira turistično sezono v Sloveniji. Letos bo potekal že sredi februarja, ko se bodo svojo ponudbo predstavile slovenske destinacije, turistična društva, bogata bo tudi ponudba outdoor aktivnosti.

Podarili smo 3 družinske vstopnice za ogled sejma Alpe Adria. Imena srečnih nagrajencev smo objavili pod novico.

Slovenija se je v zadnjih letih uveljavila kot zelena in aktivna turistična destinacija. Po covidu se je okrepilo povpraševanje po počitnicah v naravi in s tem tudi po kampiranju v Sloveniji in tudi v sosednjih državah. V lanskem letu so slovenski kampi ustvarili 2,35 milijona nočitev, kar je 32% več kot predhodno leto.

Ob sejmu Alpe-Adria pa bo poteka še gastronomski sejem okusov GASTexpo, kjer boste deležni degustacij in tudi kuharskih delavnic.

Imetniki Avtokampi kartice boste lahko kupili vstopnice po ceni 6 €, redna cena je 8€, na voljo je tudi družinska vstopnica za 16 € (2 odrasla + trije otroci do 15. let) oz. v času »happy hour« med 12-15h je cena 11 €. Otroci do 6. leta imajo brezplačen vstop, osnovnošolci, dijaki, študentje in upokojenci pa plačajo 6 €.

Sejem Alpe Adria bo odprt vsak dan med 10. in 19. uro, zadnji pa do 18. ure. Vstop s kužkom na sejem Alpe Adria ni dovoljen.

Poiščite svojo avanturo, na ogled tudi šotori in avtodomi

Sejem Alpe-Adria želi obiskovalcem predstaviti ideje za preživljanje počitnic in prostega časa ter s tem povezano opremo. Preverite ponudbo novih doživetij, aktivnosti v naravi in možnosti kampiranja.

Črna gora je letošnjega država partnerica sejma Alpe-Adria ob ponudbi obmorskih krajev pa bodo predstavili tudi številne možnosti aktivnega turizma v notranjosti države npr. na planoti Žabjak in na reki Tari, kjer boste našli tudi nekaj manjših kampov.

Decathlon bo na sejmu predstavil več kot 25 raznolikih šotorov Quechua, tako da boste lahko na enem mestu preverili razliko med njimi in se odločili za nakup. Na ogled bo tudi Quechua strešni šotor. Velik poudarek bo tudi na predstavitvi ekološke zasnove njihovih izdelkov, v nagradni igri pa bodo podarili družinski šotor.

Trgovino Matsport poznamo po odlični ponudbi avtomobilskih nosilcev koles, smuči in strešnih kovčkov, tokrat pa se bodo predstavili z opremo za Overland vozila.

Gre za terenska vozila prilagojena za »kampiranje« v naravi. Na zunanji ploščadi bo v petek in soboto potekalo tudi srečanje Overland vozil.

Matsport bo na sejmu Alpe Adria predstavil Overland vozila - Avtokampi.si

Predstavitve kampov iz Slovenije, Hrvaške in Italije

Hrvaško podjetje Hadria bo predstavilo ponudbo kar štirih njihovih kampov, med katerimi sta zelo znana kampa Straško na otoku Pag in kamp Omišalj na otoku Krk. Novost v njihovi ponudbi je manjši kamp Porat v kraju Povljana na južnem delu Paga ter kamp Jezera Lovišća na otoku Murter.

Za obiskovalce sejma so pripravili dodatne popuste na kampiranje in najem mobilnih hišic.

S svojimi kampi se bo predstavilo tudi podjetje Aminess iz Novigrada. Ob znanih kampih Aminess Maravea in Sirena v Istri, so nekaj let nazaj prevzeli tudi kamp Aminess Atea v Njivicah na Krku in kamp Aminess Port 9 na Korčuli.

Predstavila se bosta tudi italijanska kamp Sabbiadoro – Lignano in kamp Punta Spin iz Gradeža, ki omogočata uživanje na peščeni plažah.

Sava turizem bo predstavila štiri svoje kampe Terme 3000, Terme Ptuj, Bled in Lucija, v sklopu slovenskih destinacij in turističnih društev pa se bodo predstavili tudi drugi manjši kampi.

Na sejmu bo prisoten tudi Caravaning Club Slovenija s ponudbo postajališč za avtodome po Sloveniji ter seveda Slovenska turistična organizacija.

Podjetje Cult bo predstavilo tudi svoja lastna električna kolesa, ki so plod slovenskega znanja in sodelovanja s podjetjem Domel.

Avtodom je zakon

Podjetje MegaMobil iz Slovenske Bistrice je poznano po lastni predelavi kombijev v avtodome za 2 – 4 osebe. V svoji ponudbi imajo tudi prostornejša vozila narejena na osnovi vozil Mercedes-Benz Sprinter, MAN TGE in VW Crafter, omogočajo pa tudi nakup avtodomov s štirikolesnim pogonom.

Predvidoma bo na sejmu na ogled 4 - 5 počitniških vozil MegaMobil, njihovi predstavniki pa bodo na voljo za vse dodatne informacije.

MegaMobil avtodomi na sejmu Alpe Adria - Avtokampi.si

Avtodomi Stipič bodo na sejmu Alpe Adria predstavili ponudbo avtodomov, ki jih zastopajo v Sloveniji. Gre za avtodome Rapido, Itineo, LMC, Karmann mobil in Etrusco.

Na sejmu bodo ogled naslednji avtodomi in počitniške prikolice:

- 2 x avtodom Etrvsco T 7300 SB

- avtodom Rapido M66

- avtodom LMC Tourer H 730 G

- počitniška prikolica LMC VIVO 522 K

- počitniška prikolica  LMC SASSINO 470 K

Dogajanje na sejmu Alpe-Adria bo popestril bogat spremljevalni program z izobraževalno in zabavno vsebino > www.alpeadria.si

NAGRADNA IGRA - podeli smo 3 družinske vstopnice, ki jih prejmejo:

Vesna Potočnik, Borovnica
Alenka Miklavčič Kristić, Zgornja Besnica
Marko Lužnik, Ljubljana

Čestitamo!

 Avtodomi Stipič na sejmu Alpe Adria - Avtokampi.si

Sejem Alpe Adria 2023 - Avtokampi.si

Datum objave
Kategorija
Statistika
26414 ogledov