Kakšne novosti so letos pripravili v kampih v Lesah in na Bledu

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Šobec je med prvimi pričel letošnjo sezono, v petek pa se odpirata še kamp Bled v Zaki in povsem nov River Camping Bled, ki bo prvi kamp v tem delu Slovenije z ogrevanim bazenom.

Obiščite letos Radovljico, Lesce in Bled, ki omogočajo gostom številne športne aktivnosti. Poleti je Blejsko jezero primerno tudi za kopanje, najamete lahko čoln in sami odveslate do otočka, kjer boste pozvonili na zvon. Za družine je primerno tudi kolesarjenje okoli jezera, odpeljete se lahko po urejeni kolesarski poti vse do Radovljice ali pa po dolini Radovne. Bolje pripravljeni kolesarji pa bodo skočili na Pokljuko in potem še do Bohinja.

Adrenalinski navdušenci se bodo odločili za rafting avanturo na Savi, soteskanje, obisk pustolovskega parka in poletnega sankališča na Straži.

Za družinski pohodniški izlet priporočamo ogled soteske Blejski vintgar, kjer vas številni mostički in lesene poti peljejo nad strugo Radovne, ali pa skok na Malo in Veliko Osojnico kjer boste naredili najlepše družinske fotografije z ozadjem Blejskega jezera. V okolici Radovljice družine navdušuje Adventure Mini-golf in Zlatokop na Gorici, za najmlajše pa je na voljo interaktivna čebelja pot. Več informacij - aktivnostih na Bledu & Turizem Radovljica.


River Camping Bled – Lesce

V petek, 12. junija, bomo v Sloveniji dobili nov vrhunski kamp najvišje kategorije. Gre za River Camping Bled, ki ga boste našli, ko boste v prenovljenem krožišču za Golf Bled zavili na zadnjem izvozu proti reki Savi.

River Camping Bled je prava lokacija za družinske počitnice, saj otrokom ponudja veliko možnosti zabave od zunanjega ogrevanega bazena, kolesarskega poligona in velikega otroškega igrišča. Dodatno zabavo nudi reka Sava, ki s treh strani obkroža celoten kamp.

Ze letošnje leto so osrednjem delu v RIver Camping Bled uredili 100 kamping parcel opremljenih z elektriko, veliko pa jih bo imelo tudi priklop na vodo in odtok. Med parcelami so zasadili številna drevesa, ki bodo v bodoče dajala več sence, do takrat pa lahko izberete tudi senčen neparceliran del, ki je urejen v smrekovem gozdu.

Dobrodošla novost med gorenjskimi kampi je možnost najema mobilnih hišic Adria za 4+2 osebi. Vsaka hišica je opremljena z dvema spalnicama, dvema kopalnicama, dnevnim prostorom s kuhinjo in veliko zunanjo teraso, ki se razteza po celotni dolžini hišice. Ker pa sodelujejo direktno s slovenskim proizvajalcem hišic in šotorov Adria Dom, bo na voljo tudi nekaj najnovejših modelov hišic ter tudi glamping šotor.

Sanitarna objekta sta dva, vendar ju bomo videli šele ob otvoritvi, lahko pa pričakujemo, da bosta zelo moderno opremljena. Že sedaj vemo, da bodo na voljo tudi privatne kopalnice. V prvem nadstropju sanitarnega objekta bo tudi večnamenski prostor primeren za različne dogodke, animacijo in vodeno vadbo.

Otvoritvena akcija - 20% popust na kampiranje in najem mobilne hišice

Kamp Šobec – Lesce

Obiskali smo enega najstarejših kampov v Sloveniji, ki deluje že vse od leta 1956. V zadnjih letih je kamp Šobec veliko energije vložil v prenovo kampa. Uredili so skorajda 200 parcel, ki so opremljene z elektriko in vodo, številne imajo urejen tudi odtok.

Šotoristom je še vedno na voljo neparceliran del urejen pod borovci, kjer je prav tako možen priklop na elektriko, samo malce daljši podaljšek je potreben.

Novosti - povsem na novo so urejene sanitarije, letos so prenovili še največji sanitarni objekt št. 2, ki je moderno urejen, prilagojen tudi otrokom ter invalidnim osebam. Dodatno so uredili tuš za pse, kolesarnico, servisno delavnico z zunanjim prostorom za pranje koles. Vse več je gostov z avtodomi in prikolicami, ki imajo s seboj tudi kolesa, da si lahko ogledajo okolico, zato je taka dodatna ponudba zelo dobrodošla.

AKCIJA - 20% popust na redne cene kampiranja do 5.7. oz. v sezoni 6.7. - 23.8. velja popust v primeru vsaj 3 nočitev. Imetnikom Avtokampi kamping kartice nudjo do 5.7. dodaten 10% popust na kampiranje.

Novost je tudi moderno opremljen apartma za 4+2 osebi (105m2) urejen v povsem novem objektu nad restavracijo in trgovino. Apartma je opremljen v slogu tradicionalne alpske arhitekture z veliko lesa in vključuje dve spalnici, vsako s svojo kopalnico, kuhinjo in velik dnevni prostor.

Najamete lahko tudi lesene bungalove za do 6 oseb, ki so postavljeni v osrednjem delu kampa in so opremljeni s kuhinjo, kopalnico in dvema spalnicama.

Kamp Bled

V petek, 12. junija, se odpira tudi kamp Bled, ki že vrsto let sodi med enega najboljših v Sloveniji. Letos sicer nimajo velikih novosti, so pa dodatno uredili prostor za šotoriste v gornjem delu kampa, v zadnjih letih pa povsem na novo uredili parcele za avtodome in počitniške prikolice na začetku in v osrednjem delu kampa. Dodatno so uredili še parcelo, ki vključuje leseno hišico s teraso in kadjo z vročo vodo. Popolnoma je bil prenovljen tudi eden sanitarni objekt.

Skupno imajo v kampu Bled nekaj več kot 200 urejenih parcel, dobro pa so znani po glamping ponudi. !0 let je že od tega, ko so kot prvi v Sloveniji gostom ponudili prijetne lesene glamping hišice, ki navdušijo goste s kadmi z vročo vodo, savno in privatnimi kopalnicami.

Družinam so namenjene štiri nekoliko večje mobilne hišice postavljene nad kamp, tako da je s terase lep razgled na celoten kamp. Seveda so vse hiške opremljene tudi s kuhinjo in kopalnico.

Lokacija kampa Bled je odlična za družinske počitnice, saj je od Blejskega jezera in urejene plaže oddaljen le 100 metrov.

Imetnikom Avtokampi kamping kartice omogočajo akcijo - 20€ za 2 osebi, max. 3 otroke do vklj. 5. leta, psa in parcelo z elektriko v terminih do 26.6. in od 1.9.-15.10. V terminu glavne sezone, 1.6. - 1.9., velja 10% popust na kamping ceno osebe ob min. 2 nočitvah.