Kamp Zagreb vabi na ogled najlepše adventne tržnice v Evropi

Datum objave
Kategorija
Statistika

Zagreb je večkratni prejemnik nagrade za najlepše urejeno adventno tržnico v Evropi, ki vključuje tudi drsališče. V kampu Zagreb so pripravili posebno praznično ponudbo, ki vključuje tudi prevoz do centra mesta, kjer bodo ulice in trgi okrašeni vse od 30. novembra do 7. januarja.

December je v Zagrebu najlepši mesec, ko v mestu postavijo stojnice, po ulicah zasvetijo praznične lučke in zadiši po kuhanem vinu, medenjakih in drugih lokalnih dobrotah.

Letošnja sprememba glede na prejšnja leta je, da tramvaji med vikendi niso več brezplačni - cena vožnje za 30 minut je 4 kune oz. za eno uro 7 kun. Obiskovalcem priporočamo, da parkirajo na večjih parkiriščih na obrobju mesta npr. pri Zagrebškem velesejmu in se potem do adventnih tržnic v centru Zagreba pripeljejo z mestnim prevozom.

Na majhnih trgih potekajo različne prireditve in koncerti lokalnih glasbenikov, ljubitelji drsanja pa najbolj uživajo na velikem drsališču v parku na Trgu kralja Tomislava pri železniški postaji. Če planirate drsati, potem si predhodno rezervirajte termin na spletni strani - www.ledenipark.hr

Adventna pravljica v Zagrebu se je pred leti pričela v enem najlepših mestnih parkov na Zrinjevcu, kjer osvetljen drevored pričara posebno vzdušje, v paviljonu pa zaigrajo stare božične pesmi. Stojnice na Strossmayerjevem trgu so namenjene "fuliranju“ oz. druženju s prijatelji, ki uživajo ob dobri hrani in odličnem glasbenem programu, za otroke pa uredijo hiško Dedka Mraza.

Priporočamo tudi sprehod po Evropskem trgu, kjer se radi zbirajo mladi in uživajo v številnih koncertih ter dobri zabavi. Priporočemo sprehod do lepo okrašenega Gornjega grada, do katerega lahko pridete tudi z vzpenjačo. Z vrha je lep pogled na celotno mesto, lepo urejene tržnice in tudi manjše drsališče. Pot nazaj v center mesta pa lahko povežete z ogledom zanimivega adventa urejenega v tunelu Grič, ki poteka pod Gornjim gradom.

Družine rade obisk adventnega Zagreba povežejo z ogledom živalskega vrta, kjer bodo pripravili Polarni advent v divjem srcu mesta. Ob praznični okrasitvi bodo predvsem ob vikendih organizirali tematske delavnice, koncerte in fotografiranje z Božičkom.

Praznični paket kampiranja v kampu Zagreb

Kamp Zagreb je eden najboljših kontinentalnih kampov na Hrvaškem in je urejen na zahodnem delu mesta. Ob urejenih parcelah omogočajo tudi najem modernih bungalovov in lesene glamping hišice.

V terminu od 25. novembra do 23. decembra so pripravili praznični paket, ki vključuje:

- 2 nočitvi za 2 osebi na parceli z elektriko in vodo

- prevoz do centra Zagreba in nazaj

- večerjo za 2 osebi v restavraciji v kampu. Izbirate lahko med hobotnico iz krušne peči ali svinjsko ribico z gratinirano zelenjavo.

Redna cena paketa je 125 €, akcijska decembrska cena 95 €.

Zaradi organizacije transferja do mesta priporočajo predhodno rezervacijo parcele.

Več o kampu Zagreb izveste na - www.campzagreb.com, rezervacijo parcele pa lahko opravite tudi kar po mailu na info@campzagreb.com