Kamp Preluk pri Opatiji je zaprt

Datum objave
Kategorija
Statistika

Območje kampa Preluk je letos spomladi prevzela država, saj gre za območje pomorskega dobra in kot kaže na tem delu v bodoče ne bo več deloval kamp.

Po več letih sodnih sporov je letos spomladi celotno območje kampa Preluk prevzelo hrvaško Ministrstvo za državno lastnino. V zadnjih letih se je na tem območju zvrstilo več različnih podjetij in fizičnih oseb, ki uradno niso imele dovoljenja za upravljanje tega zemljišča, zato je sodišče odločilo, da ministrstvo prevzame nadzor.

Tako letos in kot kaže tudi v bodoče na tem delu ne bo več možno kampiranje. Ob prevzemu je bilo v kampu več kot 30 počitniških prikolic, ki so bile na pavšalu in bodo vrnjene lastnikom oz. jih morajo lastniki prevzeti s potrdilom o lastništvu.

Glede na prostorske plane mesta Reka je na tem območju predvideno športno – rekreacijsko območje, na zemljišču na drugi strani cesti, ki povezuje Reko in Opatijo, pa je predvideno turistično območje. V dolgoročnem planu je sicer izgradnja hotela, bo pa čas pokazal, kaj bo resnično nastalo na tem delu obale.