Kamp Kovačine vabi na družinsko kampiranje na otok Cres

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Kovačine je eden najbolj hrvaških priljubljenih kampov pri družina in lastnikih kužkov, ki pride radi na kampiranje na Cres zaradi urejenosti, odlične lege in peščeno - prodnate plaže. Kamp Kovačine je v letu 2024 prejel prestižno nagrado ADAC Superplatz in je tako uvrščen med 190 najboljših kampov v Evropi.

Kampiranje ob peščeno - prodnati plaži

Kamp Kovačine je od centra mesta Cres oddaljen je 20 minut hoje po lepo urejeni obmorski sprehajalni poti. Kamp je zelo priljubljen pri družinah, saj ima peščeno - prodnato plažo, v gornjem delu kampa pa tudi dva bazena z ogrevano vodo in manjšim toboganom.

Ob lanskoletnem ocenjevanju nemškega ADAC je kamp Kovačine prejel 5 zvezdic in tako tudi naziv Superplatz, kar pomeni zagotovilo za kakovost ponudbe.

NOVO - v zadnji letih so v kampu Kovačine veliko postorili na dodatni ponudbi. Tako so nekatere starejše mobilne hišice zamenjali z novimi prostornejšimi, pri bazenu so zgradili wellness s savno in fitnesom, otroško igralnico, v poletni sezoni je v kampu odprta ribarnica.

Že lansko leto so podaljšali kamping sezono, tako da bo tudi letos kamp odprt vse od 22. marca do 3. novembra, kar je super tudi za velikončne praznike in potem jesenske krompirjeve počitnice.

Že od odprtja kampa bosta odprta tudi picerija in lokal ob morju, prav tako tudi trgovina in wellness s savno in fitnesom. Bazen se odpira predvidoma v drugi polovici maja.

V kampu Kovačine so psi zelo dobrodošli - ima urejeno plažo za pse, pri sanitarijah so urejeni pasji tuši, dodatno pa imajo tudi ograjeno igrišče za pse.

Skupno imajo v kampu Kovačine 950 parcel (60 - 120 m2), od tega 2/3 v tekstilnem delu, preostalo pa v nudističnem. Parcele so opremljene ze elektriko in vodo, del parcel tik ob morju je namenjenih samo šotoristom, saj do njih vodijo stopnice. Levi del kampa ima odlično senco borovcev, v osrednjem delu pa senco dajejo drevesa oljk.

Novost je tudi zanimiv 360 stopinjski pregled parcel v kampu.

Plaža v kampu je zelo lepo urejena in je kombinacija drobnega peska / proda, na delu je tudi nekaj sence, za otroke pa je urejen aquapark z napihljivimi igrali in skakalnico za skoke v vodo. Pohvalno je, da imajo za invalidne osebe lepo urejene dostope do plaže in tudi dvigalo za spuščanje invalidov v morje. Na več mestih, ki so lepo označena, je dovoljeno kopanje psov. 

V bližini plaže je v senci urejeno otroške igrišče in prostor za animacijo, pri bazenih pa je urejena tudi notranja igralnica.

Sanitarije v kampu so urejene, na voljo so otroške sanitarije in pralnica perila,  imajo pa tudi prostor za oskrbo avtodomov,  polnilnico plina, najem hladilnikov, v manjši marini omogočajo priveze čolnov.

Za športnike so na voljo igrišča za košarko in odbojko, v kampu deluje potapljaški center, omogočajo izposojo SUP desk in kajakov, teniška igrišča pa so urejena ob bližnjem hotelu. V kampu imajo tudi zdravstveno ambulanto, kar je pomembna informacija za družine z majhnimi otroki.

Cene kampiranja - kamp Kovačine >>

Najem mobilnih hišic na Cresu

V kampu Kovačine omogočajo tudi najem mobilnih hišic. Najboljšo lokacijo s pogledom na morje imajo večje mobilne hišice Superior (Delux Mare, Mare, Comfort). Gre za moderno opremljene hiške površine 32 m2 za 4 - 6 oseb, ki imajo dve spalnici, dve kopalnici, velik dnevni prostor s kuhinjo in prostorno teraso s pogledom na morje.

Cenovno ugodnejše so mobilne hišice Family (21 - 24 m2), ki so prav tako dovolj velike za 4 - 6 oseb in imajo dve spalnici in eno kopalnico, lokacija pa je takoj za hišicami Superior.

Za pare pa so namenjene hišice Twin (12 m2) in Trend (19 m2 - tudi možnost 2+2 osebi), ki imajo tako kot ostale hiške svojo kopalnico in kuhinjo ter spalni del.

Nekaj mobilnih hišic je tudi v sklopu FKK dela kampa.

Ker gre za kamp prijazen do kužkov, so ti seveda dovoljeni tudi v mobilnih hišicah.

Cene najema mobilnih hišic preverite tukaj >>

Cenejše kampiranje in najem mobilnih hišic​ v Kovačinah

Cene kampiranja v kampu Kovačine bodo v sezoni 2024 nekoliko višje. V glavni sezoni, ki je sicer kratka in traja samo od 27.7. do 18.8., bo cena kampiranja za 2 odrasli osebi in 2 otroka (5-12 let) brez dodatnih popustov 75,10 €, na parceli v prvi vrsti ob morju pa 85,10 €.

V kampu Kovačine priporočamo, da izkoristite popuste, ki jih kamp nudi in tudi povračilo stroška nakupa trajektne karte:

> Imetniki naše Avtokampi.si kamping kartice imajo v kampu Kovačine čez celo sezono 10% popust na ceno osebe. Kamping kartico pokažete na recepciji kampa ob sami prijavi in prejeli boste omenjeni popust.

> Povračilo stroška trajektne karte > za vse, ki boste v kampu preživeli vsaj 12 noči, boste dobili povrnjen strošek enosmerne trajektne karte za otok Cres (Brestova ali Valbiska), v primeru bivanja za najmanj 20 noči, pa povrnejo povratno trajektno karto. Akcija velja tako za kampiranje kot tudi za mobilne hišice čez celo sezono, ob prijavi je samo potrebno dati trajektno karto, zato jo ob vstopu na trajekt shranite.

> Bivate 7, plačate 6 & 14=12 > v terminih izven glavne sezone 22.3. do 29.6. & 9.9. do 3.11. boste v primeru tedenskega bivanja prejeli eno nočitev brezplačno oz. v primeru štirinajstdnevnega bivanja kar dve nočitvi.

> 10% popust na najem mobilne hišice > rezervirajte mobilno hišic do 31. januarja 2024 in prejeli boste dodaten 10% popust na zgodnjo rezervacijo.

Več informacij o ponudbi kampa in rezervacije parcel ter mobilnih hišic lahko uredite na www.camp-kovacine.com