Falkensteiner odpira prvi turistični objekt v Sloveniji – kamp Falkensteiner Premium Camping Lake Blaguš

Datum objave
Kategorija
Statistika

Falkensteiner je avstrijsko podjetje, ki ima v lasti kar 30 hotelov v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem, Češkem, Slovaškem in Srbiji. V zadnjih letih so v ponudbo dodali tudi tri kampe na Hrvaškem, konec maja pa bodo odprli prvi kamp v Sloveniji. Gre za kamp Falkensteiner Premium Camping Lake Blaguš v bližini kraja Sveti Juri ob Ščavnici v Prlekiji.

Falkensteiner je eno največjih turističnih podjetij v regiji, Slovenci pa ga dobro poznamo po hotelih v krajih Punat in Zadar, ljubitelji smučanja pa radi obiščejo njihove hotele na smučiščih Katschberg in Kronplatz.

Na Hrvaškem upravljajo tri kampe – odličen kamp Falkensteiner Premium Camping Zadar, ki je zaradi urejenosti in ponudbe kategoriziran s petimi zvezdicami in še dva kampa v Punatu na otoku Krk – kamp Pila in FKK kamp Konobe.

Falkensteiner Premium Camping Lake Blaguš je njihov prvi turistični objekt v Sloveniji, ki bo odprl vrata predvidoma konec meseca maja, bo pa potem vsako leto odprt od aprila do oktobra.

Na tej lokaciji je tik ob Blaguškem jezeru zadnjih nekaj let deloval manjši glamping, po novem pa bodo urejene tudi parcele za kampiranje, omogočen bo najem mobilnih hišic.

Gre za zelo mirno lokacijo sredi lepega naravnega okolja, ki bo obiskovalcem ponudila udobje na novo urejenih kamping parcelah in mobilnih hišicah za 2, 4 ali 6 oseb.

Blaguško jezero poleti omogoča kopanje, vožnje s kanuji, SUP deskami, lahko pa samo uživate na urejenih pomolih ob jezeru. Lokacija kampa omogoča številne sprehode in kolesarjenje po okolici (najem koles v kampu), v bližini je tudi konjeniški center.

Kampiranju namenjenih 47 parcel

Kamp Falkensteiner Premium Camping Lake Blaguš bo imel tik ob jezeru povsem na novo urejene parcele. Vse bodo opremljene z elektriko, vodo in odtokom, v začetku bodo parcele na sončnem delu, bodo pa posadili drevesa, tako da bo v naslednji letih več sence.

Nekoliko posebnih bo 13 Maxi parcel z leseno hišico, kjer bo dodatno urejena spalnica z zakonsko posteljo.

Gostom bosta na voljo tudi dva moderna sanitarna objekta, ki vključujeta tudi družinske kopalnice, urejen bo tudi prostor za oskrbo avtodomov.

Moderne hišice za pare in družine

V sklopu kampa Falkensteiner Premium Camping Lake Blaguš bo na voljo tudi več tipov hišic. V senci dreves bodo urejene romantične hišice za pare opremljene s spalnico in manjšo teraso, ker pa nimajo sanitarij, so te urejene skupne v neposredni bližini hišic. Nekaj hišic bo imelo dodatno tudi manjšo hišico z zakonsko posteljo namenjeno predvsem otrokom.

Povsem nove bodo družinske mobilne hišice Comfort, ki pa bodo tako kot prave hiške opremljene z dvema spalnicama, kuhinjo, kopalnico in teraso.

Ker so v kampu psi dobrodošli, bodo dovoljeni tudi v vseh hišicah.

Wellness ponudba, restavracija, animacija

V kampu bo na voljo hišica, kjer bo urejena savna, ob jezeru bo delovala restavracija s prostorno teraso, kjer bodo gostje kampa in tudi zunanji gostje lahko uživali v okusnih lokalnih jedeh, nudili bodo tudi penzionsko ponudbo, tako da bodo gostom kampa ponudili zajtrke, kosila in večerje.

Ob jezeru bo dodatno urejen še manjši lokal.

Ker je za Falkensteiner lokacije znana animacija, bodo tudi v tem kampu poskrbeli, da v času počitnic otrokom ne bo dolgčas. Organizirali bodo športne aktivnosti, ustvarjalne delavnice in tudi večerne otroške zabave.

Akcijski termini za imetnike Avtokampi kartice

Kamping kartici se je pridružil tudi novi kamp, ki bo v določenih terminih omogočal kampiranje po posebni akcijski ceni:

> 20 € na parceli Silver ali 21 € na parceli Standard za 2 osebi, psa in parcelo z elektriko v terminih 2.6. - 30.6. & 15.9. - 31.10. Dodatne osebe doplačajo po ceniku kampa, doplača se tudi turistična taksa.

Rezervacije kamping parcel >

Rezervacije mobilnih hišic >