Kamp Danica vabi v Bohinj na zimske vragolije in praznično kampiranje

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Bohinjski Bistrici je tudi pozimi odprt kamp Danica, ki vabi vse ljubitelje snega, smučanja, smučarskega teka in sankanja.

V bližini kampa pa je v sklopu hotela urejen tudi vodni park z notranjim bazenom in wellnessom. Pripravili so tudi bogat praznični program s koncerti znanih glasbenikov in Božičkovo deželo.

Kamp Danica je eden najlepše urejenih kampov v Sloveniji. Dokaz za to je tudi nagrada Turistične zveze Slovenije za najboljši kamp v letu 2018.

V zadnjih letih so kamp deloma prenovili, predvsem pa posodobili sanitarije, ki so sedaj tudi ogrevane in tako primerne tudi za uporabo v zimskem času.

Gostom tudi v primeru snega nudijo očiščene kamping parcele, kjer je možen priklop na elektriko, v sklopu kampa pa deluje tudi restavracija s ponudbo domače hrane.

V kampu Danica imetnikom Avtokampi.si kamping kartice nudijo posebno ceno kampiranja - 19 € za 2 osebi na parceli z elektriko v terminih 1.1. - 7.7. & 26.8. - 31.12.

Smučanje, tek na smučeh, sankanje, drsanje…

Zimo v Bohinju lahko preživite zelo aktivno, saj lahko smučate na smučiščih Vogel, Soriška planina in Senožeti, se odpravite na tek na smučeh na urejenih progah v Bohinju – ob ugodnih snežnih razmerah imajo več kot 50 km prog, katerih del se pričenja pri kampu Danica, proge pa so urejene tudi na Pokljuki. Ob kampu je urejeno tudi sankališče, kjer pa najbolj uživajo otroci.

Drsališče v centru Bohinjske Bistrice je odlično dopolnilo drugim zimskih aktivnostim. Drsanje je brezplačno, poskrbljeno je izposojo drsalk.

Bohinjska Bistrica je z brezplačnim ski busom povezana s smučiščem Vogel (vsak dan - 2x dopoldan in 2 x popoldan). Ski bus je organiziran tudi do smučišča Soriška planina in do prog za smučarski tek na Pokljuki. Predviden pričetek avtobusnih povezav je 23.12.

V kampu Danica gostom nudijo cenejši nakup smučarskih kart za Vogel in Soriško planino in popust pri vstopnicah za kopanje v vodnem parku.

Praznični program v Bohinjski Bistrici

Predajte se prazničnemu vzdušju in veselemu rajanju zgolj lučaj od svojega avtodoma ali počitniške prikolice. V novoletnem času organizirajo večerne sprehode z baklami z ogledom jaslic v cerkvi sv. Janeza Krstnika, pripravijo pa tudi praznično tržnico.

Z otroki pa vam priporočamo da obiščete Božičkovo deželo, ki je skrita v bližini Bohinjskega jezera. Gre za uro in pol dol program, ko z otroki obiščete idilično leseno kočo, kjer se otroci lahko pogovorijo z Božičkom, ki jim prinese tudi darila. Program vključuje tudi ustvarjalne delavnice, otroci bodo nahranili račke in s palčki plezali po otroškem adrenalinskem parku. Zaradi velikega zanimanja je potrebna predhodna prijava na dogodek.

Večeri pred novim letom pa bodo namenjeni zabavi in koncertom, ki bo potekali v dvorani Danica v Bohinjski Bistrici. V soboto, 29.12., bo ob 17. uri otroke razveseljeval Ribič Pepe, ob 21. uri pa bo koncert skupin Čuki in Modrijani. V nedeljo, 30.12., bodo ob 21. uri nastopili Mamo Kingsi, silvestrovanje pa bo potekalo ob zvokih domače glasbe in skupine Saše Avsenika.

Več o celotnem prazničnem programu dogajanja v Bohinju izveste na - www.bohinj.si