Kamp Čikat z novostmi vabi na družinsko kampiranje na Mali Lošinj

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Čikat je najbolj znan kamp na Lošinju, ki je bil zaradi kvalitete in odlične dodatne ponudbe nagrajen z nazivom Naj kamp Adria, nemški ADAC pa je kampu podelil nagrado Superplatz. Za sezono 2021 so pripravili nekaj novosti.

Kamp Čikat - Mali Lošinj je odlična izbira za vse, ki imajo radi veliko sence in vonj po borovcih. Lokacija kampa je na zahodni strani otoka, kjer so v terasah urejene kamping parcele in mobilne hišice.

Večino parcel v osrednjem delu so uredili v zadnjih letih, ob tem pa prenovili sanitarne objekte, zgradili velik bazenski kompleks s tobogani ter moderno urejeno naselje mobilnih hišic.

Kamp Čikat je odprt čez celo leto. Mali Lošinj zaradi zdravilnih učinkov rade obiščejo osebe, ki imajo težave z dihali. Še posebej to velja za mesece izven glavne sezone. V zimskih mesecih v kampu nudijo ugodno ceno kampiranja npr. za 2 osebi že od 15 €, prav tako so zelo dostopne mobilne hišice.

Poleti so v Čikatu najštevilčnejše družine, ki uživajo v raziskovanju čistega morja, otroci se spuščajo po toboganih, uživajo na igralih, zvečer pa še v mini klubu. Za lastnike čolnov je Čikat tudi odlično izhodišče za dnevne izlete do bližnjih otokov.

Novo v kampu Čikat v sezoni 2021

V kampu Čikat vsako leto pripravijo kakšno novost in teh je bilo v zadnjih letih resnično veliko. Zato sodi Čikat med najboljše kampe na Hrvaškem, uvrščen pa je tudi na seznam Leading Campings of Europe, kamor sodijo evropski kampi z najboljšo ponudbo.

Do pričetka letošnje sezone bodo pod sanitarijami št. 7 (desno od bazenov), uredili 70 novi kamping parcel - od tega bo 31 Comfort parcel opremljenih z elektriko in vodo ter 39 Superior, ki bodo dodatno imele še odtok, kar bo še posebej dobrodošlo za goste z avtodomi in počitniškimi prikolicami.

Ker v kamp Čikat najraje prihajajo družine, bodo zgradili še eno otroško igrišče in zunanji fitnes, ki bodo dopolnile lani zgrajeno multifunkcijsko športno igrišče.

Zakaj izbrati kamp Čikat v Malem Lošinju?

Največja prednost kampa Čikat je lepa lokacija in odlična senca, ki jo nudijo stoletni borovci. Ob morju je urejena sprehajalna pot, ki jo nekateri uporabljajo tudi za kolesarjenje. v kampu so dobrodošli tudi psi, za katere so urejeni tuši, na voljo so koši z vrečkami, ob robu kampa pa je tudi označena pasja plaža.

Plaža v Čikatu je kombinacija dveh prodnatih zalivov in skalnatega dela. V sosednjem zalivu , 10 minut hoje iz kampa, je na voljo mivkasta plaža, če pa se še malce sprehodite, pa pridete tudi do samotnih plaž, kjer boste uživali v pogledu na odprto morje ali pa ob prekrasnih sončnih zahodih.

Do centra Malega Lošinja je približno 20 minut lepega sprehoda, v mestu pa priporočamo obisk zanimivega muzeja Apoksiomena, kjer je na ogled bronast antični kip atleta, ki so ga našli v morju pred Malim Lošinjem.

V kampu Čikat se lahko odločite tudi za najem mobilnih hišic za 4 – 6 oseb, med katerimi so najbolj priljubljene mobilne hiške Freed-Home, ki navdušijo z prostornostjo in velikimi terasami. Hišice in počitniške prikolice oddaja tudi avstrijska agencija Gebetsroither.

Aquapark Čikat z bazeni, tobogani in vodnimi igrali je za goste kampa brezplačen. Na voljo je več bazenov napolnjenih z morsko vodo, dva večja tobogana in več manjših priemrnih tudi za najmaljše obiskovalce. bazeni so glede na vreme odprti od konca maja do konca septembra.

V zimskih mesecih pa gostom kampa omogočajo brezplačno kopanje v hotelu Punta, uporaba wellnessa pa se doplača.

Preverite celotno ponudbo kampa Čikat in cene kampiranja ter najema mobilnih hišic za letošnjo kamping sezono >>