Kamp Čikat vabi v Mali Lošinj na velikonočno kampiranje

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Čikat je odličen kamp, ki leži ob robu Malega Lošinja, na skrajnem jugu Kvarnerja. Odlična lega in mila klima privabljata kampiste čez celo leto, za veliko noč pa so pripravili nekaj animacije in brezplačni nedeljski praznični zajtrk.

Velika noč na otoku Lošinj

Pomlad na otoku Lošinj je zelo lepa, ko že zadiši po borovcih in cvetočem rožmarinu. Kamp Čikat sodi med najboljše na Hrvaškem, ki je sicer odprt čez celo leto. Lokacija kampa je na zahodni strani otoka Lošinj, do centra Malega Lošinja pa je 20 minut hoje.

Kamp Čikat je odlično izhodišče za sprehode ob morju, saj tik ob kampu potekal urejena pot, ki vas popelje do zaliva Čikat in mimo prekrasnih vil in lepih zalivov. Lahko se odpravite tudi na razgledno točko nad mestom ali pa vse do Velega Lošinja.

Če ste ljubitelj kolesarjenja, potem je na Lošinju tudi veliko urejenih kolesarskih poti primernih tako za družinsko kolesarjenje kot tudi za gorske kolesarje.

Spisek pohodniških in kolesarskih poti >

Priporočamo tudi obisk muzeja Apoksiomena v centru Malega Lošinja, ki je posvečen kipu antičnega atleta, ki ga je pred leti našel belgijski potapljač na morskem dnu pred Lošinjem. Do velike noči je muzej odprt od torka do nedelje med 9-17h, po veliki noči pa od 10 - 18h.

Na velikonočni ponedeljek bo potekal koncert pihalnega orkestra Josip Kašman  in sicer ob 11h v cerkvi v Velem Lošinju, ob 20h pa še v cerkvi v Malem Lošinju.

Velikonočno kampiranje v kampu Čikat

V zadnjih letih je bil kamp prenovljen, na novo so bile urejene terasaste parcele ob morju, prenovili so sanitarije (dva objekta sta tudi ogrevana), v ponudbo so dodali moderne mobilne hišice za 4 - 6 oseb.

V kampu imajo za otroke urejena igrala, nov je športni center (košarka, nogomet, odbojka, fitnes naprave), v bližini kampa je tudi teniški center, odprta je restavracija.

Za veliko noč so pripravili nekaj dodatnega prazničnega programa:

- od 28. do 30. marca bo med 11 - 14h v kampu na terasi restavracije ob morju potekala tržnica lokalnih proizvodov

- 30. marca ob 11h bodo v Čika & Čiki klubu organizirali otroško velikonočno kreativno delavnico

- v nedeljo, 31. marca, bodo med 10 - 12h pripravili brezplačen velikonočni zajtrk za vse goste kampa. Lokacija terasa lokala pri bazenu.

Cene kampiranja v času velikonočnih praznikov v kampu Čikat so za 2 osebi od 45 do 55 € - odvisno od lokacije parcele, v ceni je že vključena elektrika. Doplačilo za otroka 3-7 let je 3 €, za otroka 7-13 let pa 5,20 €.

Cene najema mobilnih hišic so odvisne od tipa hišice (min najem za 3 noči) - najcenejše so mobilne hišice Mobilne hiške tipa C in Easy Freedhome, katerih najem stane od 110 €, dražje pa so hišice Freedhome in sicer od 155 €.

Več o kampu Čikat > www.camp-cikat.com

​Video: kamp Čikat