Jesensko kampiranje na Lošinju

Datum objave
Kategorija
Statistika

Lošinj je za kampiste zanimiv tudi v jesenskih mesecih, saj sta odprta še kampa Čikat in Poljana, ob tem pa otok nudi številne zanimive izlete, sprehajalne in kolesarske poti, ki večinoma potekajo ob morju, konec oktobra bo potekal tudi trail vikend, v novembru pa jadralska regata.

Jesensko kmapiranje na Lošinju - Avtokampi.si

Aktivna jesen na Lošinju

Lošinj ima v primerjavi z notranjostjo Hrvaške zelo blago klimo, kar pomeni, da so tudi v oktobru in novembru dnevi prijetno topli, še vedno pa je možno tudi kopanje v morju, ki ima običajno v tem času med 20 - 21 °C.

Kraj Mali Lošinj je bil letos uvrščen med 100 TOP turističnimi trajnostnimi destinacijami na svetu. Na Lošinju boste resnično zadihali s polnimi pljuči. Že pred več kot 100 leti je bil otok razglašen za klimatsko zdravilišče, kar je ravno posledica ugodne klime, vpliva morja, borovcev in številnih ostalih rastlin, ki uspevajo na otoku.

Lošinj priporočamo vsem ljubiteljem sprehodov in kolesarjenja, saj je ob morju urejenih veliko kolesarskih poti. Lahko se odpravite do centra Malega Lošinja, kjer je tudi zanimiv muzej Apoksiomena, ki je posvečen antičnemu atletu čigar bronasti kip so našli v morju pred Lošinjem. Izven sezone je odprt od torka do nedelje med 9 - 17 h.

Iz kampa Čikat pelje proti jugu lepa obmorska pot, ki je primerna tudi za kolesarjenje, do sosednjega zaliva Čikat, mimo hotelov in vil do plaže Veli žal, hotela Vespera in na koncu je še plaža Sunčana uvala. Podobna pot je tudi proti severu in plaži Zlatna uvala in rtu Boka Falsa, kjer se potem usmerite proti mestu Čikat. Če boste želeli lahko peš skočite še na hribček Monte Baston (64 m nad morjem), kjer boste imeli lep pogled na mesto.

Krajši izlet je tudi obisk razgledne točke Providenca nad samim Malim Lošinjem, od koder je lep pogled proti Cresu in na sosednje otoke, potem pa se lahko s kolesom zapeljete do še nekaj kilometrov oddaljenega zaliva Mrtvaška na skrajnem jugu Lošinja s pogledom na otok Ilovik.

Za bolj resne pohodnike pa priporočamo pohod na Osorščico (588 m), ki se dviga nad krajem Osor na začetku Lošinja. Pot poteka iz Osorja ali Nerezin in traja približno dve uri in pol.

Priporočamo tudi ogled kraja Veli Lošinj, kjer se morje zajeda v samo središče kraja, na zalivom pa je tudi cerkvica Sv. Antona Puščavnika in manjši muzej v kuli iz 15. stoletja

Cres & Lošinj Trail Weekend 29. in 30. 10.

Dve trail tekmi (tek po naravnem terenu) v dveh dneh bosta potekali konec oktobra. V soboto, 29.10., bodo tekači tekli po Lošinju, v nedeljo, 30.10., pa bodo obiskali tudi otok Cres.

Razpisane so trase na 8, 15 in 21,5 km. Več o prijavah in samem tekmovanju > clt.remarkable.events

Jadralski pokal Lošinja - regata optimist 4. do 6. 11.

Jadralski klub Jugo bo prvi konec tedna v novembru pripravil tradicionalno jadralsko regato, ki sodi med 10 najpomembnejših na Hrvaškem za razred jadrnic Optimist v katerem nastopajo najboljši mladi jadralci, ki se potem uvrstijo tudi v reprezentanco.

Jesensko kampiranje na Lošinju

Kamp Čikat – odprt čez celo leto

Kamp Čikat bo tudi letos že kar tradicionalno odprt čez celo leto in veliko gostov pričakujemo za krompirjeve počitnice, saj bo od 23. oktobra naprej veljala že »zimska« cena kampiranja.

Gostom so na voljo urejene parcele z elektriko in vodo, dva ogrevana sanitarna objekta, restavracija Silver Bay ob morju, odprta je trgovina, športni center (košarka, nogomet, odbojka, fitnes), v bližini so tudi teniška igrišča, do centra Malega Lošinja pa je samo 15 minut hoje.

Za otroke je ob zunanjih igralih odprta tudi notranja igralnica, ki je na voljo vse dni, izjema je v torek, ko je zaprta.

Cene kampiranja do 22. oktobra so za dve osebi od 28 do 38 € + taksa , od 23. oktobra naprej pa bo akcijska cena kampiranja za 2 osebi, parcelo in elektriko samo 20 € + taksa, otroci do 12,99 let pa bivajo brezplačno.

Kamp Čikat omogoča tudi najem mobilnih hišic za 4 – 6 oseb in cene mobilnih hišic za krompirjeve počitnice so od 72 do 85 €.

Gostom kampa Čikat je na voljo tudi 20% popust na uporabo notranjega bazena v sklopu hotela Punta v kraju Veli Lošinj, kjer je tudi wellness (savne, masaže …).

Kamp Poljana – odprt do 4.11.

Malo pred Malim Lošinjem je urejen kamp Poljana, ki ima zanimivo lego, saj so parcele urejene na vzhodni in zahodni strani otoka. Do mesta vodi 4
km dolga urejena sprehajalna in kolesarska pot.

V kampu imajo otroško igrišče, del parcel ob zalivu pa je na sončni lokaciji, kar je še posebej primerno za jesensko kampiranje.

Cene za 2 osebi in parcelo so že od 22,50 € + taksa z vključenim 20% popustom na Avtokampi kartico v primeru min. bivanja 3 noči.

Cena najema mobilne hišice za 4 osebe je od 55 € - cena je odvisna od modela hišice.

Več o turistični ponudbi Lošinja > www.visitlosinj.hr

Visit Kvarner > www.kvarner.hr