Hrvaška odprla mejo tudi za pavšaliste v kampih

Datum objave
Kategorija
Statistika

Na Hrvaškem so v zadnjih dneh omilili ukrepe, omogočili potovanje med regijami, deloma odprli mejo ter ukinili 14 dnevno karanteno pri vstopu v državo.

Hrvaška meja je po novem odprta za vse lastnike nepremičnin in plovil ter za poslovna potovanja.

Pavšalne goste, ki imajo v kampih počitniške prikolice in mobilne hišice, je zanimalo ali v prvo fazo odpiranja meje sodijo tudi oni.

Poslali smo vprašanje na MUP - hrvaško ministrstvo za notranje zadeve, od koder so nam javili, da je državljanom EU, ki imajo na Hrvaškem v lasti počitniško prikolico ali mobilno hišico, dovoljen prestop meje brez 14 dnevne samoizolacije. Prestop je sedaj dovoljen za lastnike in družinske člane.

Na meji je potrebno predložiti dokumente o lastništvu počitniške prikolice ali mobilne hišice, dobrodošel je tudi kakšen dokument o pavšalu oz. potrdilo o rezervaciji parcele, potrebno pa bo povedati kam potujete in predvidoma za koliko časa.

Je pa sedaj težava, da je večina hrvaških kampov še zaprtih. Kot je nam znano so za pavšaliste trenutno odprti kampi:

- kamp Kastanija, Novigrad

- kamp Polidor, Funtana

- kamp Porton Biondi, Rovinj

- kamp Mon Perin v Balah

- kamp Oštro, Kraljevica

- kamp Klenovica pri Novem Vinodolskem

- Amaris, Sibinj

- kamp Odmoree Rtina in kamp Planik Ražanac

- kamp đardin, Sv. Fili i jakov

- kamp Park Soline v Biogradu

- kamp Stobreč v Splitu.

Večina ostalih kampov je datum odprtja napovedala za konec maja (29.5.) oz. začetek junija. Tako opozarjamo pavšaliste, da ne smejo sami hoditi v kampe in urejati parcele, če ti še niso odprti.

Še vedno pa velja, da je pri ponovnem vstopu v Slovenijo obvezna 7 dnevna karantena in zadnji dan tudi testiranje. Glede na izjave odgovorih pa lahko v kratkem pričakujemo, da se bo ta obveznost ukinila.

Iz hrvaške policije so poslali tudi obvestilo, da vse potnike prosijo, da v prvih 14 dneh bivanja na Hrvaškem zmanjšate stike z drugimi osebami na le nujno potrebne stike. Priporočljivo je, da v primeru stikov vzdržujete 1.5m razdaljo med osebami in se ne rokujete.

V trgovino je dovoljeno hoditi (maska ni obvezna, je pa priporočljiva), glede obiska restavracij pa priporočajo, da v prvih dneh bivanja raje kuhate sami oz. si naročite dostavo hrane. V primeru, da pride do stika z drugimi osebami, pa je pomembno, da se ne rokujete in vzdržujete 1.5m distanco med osebami. Še vedno je priporočljivo, da si čim večkrat umijete in razkužite roke.

Preberite tudi dodatna navodila in priporočila glede gibanja na Hrvaškem ter kaj je potrebno storiti in koga poklicati v primeru, če opazite bolezenske znake - navodila pdf >>

NAGRADNA IGRA - Nest Campers podarja 5 dnevni najem avtodoma >>