EcoFlow polnilna postaja poskrbi, da prazna baterija ne bo več problem

Datum objave
Kategorija
Statistika

Vse več ljubitelje kampiranja se odloča za počitnice v naravi, kjer pa je dobro imeti dodaten vir elektrike vsaj za polnjenje mobitelov, baterij fotoaparata, drona, računalnika, električnega kolesa ali pa uporabo kakšnega prenosnega hladilnika. EcoFlow je predstavil drugo izdajo prenosnih električnih postaj, ki poskrbijo, da boste tudi na odročnih krajih imeli vedno rezervni sistem električnega napajanja.

EcoFlow je znan proizvajalec polnilnih postaj, k nudi napredne rešitve pri polnjenju električnih naprav. So odlična izbira ravno za uporabo na popotovanjih z avtodomom, strešnim šotorom ali pa na čolnih.

Baterijski generatorji EcoFlow omogočajo priročno električno napajanje brez hrupa. Gre za litij-ionske baterije, ki se lahko polnijo iz več virov npr. z elektriko že doma (AC ali USB-C polnjenje), v vozilu med vožnjo ali pa preko sončnih panelov.

Dokler elektrike ne potrebujete, se ta shrani v baterije, potem pa lahko preko različnih vtičnic (USB-A in USB-C ter tudi klasična vtičnica) napolnite baterijo vaše električne naprave.

​Močnejši EcoFlow baterijski generatorji poskrbijo tudi za delovanje prenosnih hladilnikov, lahko jih uporabite za delovanje električnih naprav v avtodomu npr. TV, radio ali pa jih imate stalno priklopljene doma za samodejni preklop na baterijsko napajanje, ob morebitnem izpadu električnega omrežja.

Prednost EcoFlow generatorjev je v tehnologiji X-stream, ki omogoča izredno hitro polnjenje npr. v primeru priklopa na električno omrežje iz 0 na 80% bodo baterije polne in pripravljene za uporabo že v eni uri, v primeru uporabe sončnih panelov pa v 3 – 6 urah.

Eco Flow generatorje lahko uporabljate tudi v zaprtih prostorih npr. v samem šotoru ali vozilu, saj so tihi in ne potrebujejo  dodatnega vzdrževanja.

Posebnost novih modelov EcoFlow baterijskih generatorjev je ta, da so dokaj lahki in priročno oblikovani, tako da jih lahko vzamete tudi na dopust, za upravljanje pa lahko uporabljate kar mobilno aplikacijo.

EcoFlow River 2

Polnilne postaje primerne za uporabo tudi na počitnicah. Doma jo boste napolnili v eni uri, potem pa boste z njo lahko poskrbeli za delovanje večine električnih naprav.

Na voljo so trije različni modeli River 2, River 2 Max in River 2 Pro, ki se razlikujejo pa zmogljivosti baterij od 256 pa vse do 768 Wh.

Posledično se to pozna tudi na teži, ki je od 3,5 do 7,8 kg. Nova serija polnilnih postaj omogoča do 38 % hitrejše polnjenje, vsi so opremljeni s sistemom X-Boost, ki omogoča kratkotrajno max. moč npr. pri modelu River 2 jo lahko iz 300 W povišate na 600 W.

Vsi trije modeli River 2 uporabljajo baterije LiFePO4, ki v življenjski dobi naprave omogočajo kar 3000 ciklov, kar pomeni da lahko elektrarno enkrat dnevno uporabljate skoraj 10 let.

EcoFlow Delta

Če potrebujete polnilno postajo za kaj več kot samo za počitnice oz. se boste z avtodomom tudi pozimi podali na smučanje, potem priporočamo nakup močnejših generatorjev iz serije Eco Flow Delta, ki jih lahko dopolnjujete z dodatnimi baterijami.

Tudi v tej seriji so na voljo trije modeli Delta 2, Delta Max in Delta Pro z zmogljivostjo od 1.024 do 3.600 Wh in največjo izhodno močjo s tehnolohijo X-Boost od 2.400 do 4.600 W (odvisno od modela).

Solarni paneli

Vse EcoFlow polnilne postaje lahko povežete s prenosnimi solarnimi paneli EcoFlow moči od 100 do 400 W in tako baterije s pomočjo sonca napolnite v 3 – 6 urah, je pa čas polnjenja odvisen od kapacitete polnilne postaje, moči panelov in seveda tudi časa sončnega obsevanja.

Tako boste poskrbeli, da bo vaša EcoFlow postaja vedno napolnjena in pripravljena za uporabo. Gre za vodoodporne in trpežne solarne panele, kar je idealno za aktivno popotovanje.

Več o izdelkih EcoFlow in akcijskih cenah izveste na > www.ecoflow.si