Jezersko vabi na poletno družinsko kampiranje

Datum objave
Kategorija
Statistika

Številni ljubitelji kampiranja ne vedo, da imamo na Jezerskem dva odlična kampa, ki omogočata aktivne družinske počitnice. Letos tudi s koriščenjem turističnih bonov.

kampiranje na Jezerskem

Jezersko je od osrednje Slovenije oddaljeno le uro vožnje, za kampiste iz Štajerske in Prekmurja pa je najlažji dostop kar po avstrijskem delu in na to čez prelaz Jezersko.

Že nekaj let je zanimiva poletna kamping destinacija, saj na 900 metrih nad morjem delujeta dva majhna, vendar odlično urejena kampa. Obisk Jezerskega priporočamo vsem, ki ne marajo vročine, gneče in uživajo v hribih.

Jezersko omogoča številne družinske pohode po okolici, malce bolj pripravljeni pa radi skočijo do Češke koče. Otroci se poleti lahko kopajo v Planšarskem jezeru, organizirajo pa tudi zanimive etnološko obarvane prireditve npr. vodene oglede znamenitostih, pripravo pastirske jed iz smetane in ajdove moke – masunjek, prikaz predelave ovčje volne... Točni datumi vseh poletnih prireditev na Jezerskem >>

V soboto, 24.7., bo na Jezerskem potekal prvi vodeni pohod po novo urejeni poti Lehnjakotvorni izvir. Zbirno mesto je ob 9. uri pred TIC Jezersko. Pot je zelo primerna za družine, saj je v eno smer 45 minut lahke hoje po poti, ki poteka mimo cerkve sv. Ožbolta , organizirana bo tudi malica pri ekološki kmetiji Spodnji Virink. Udeležba je brezplačna, potrebna pa je športna obutev.

Kamp Cvet gora

Kamp Cvet gora številni poznajo po starem imenu Stara pošta - leži ob cesti, ki pelje skozi Jezersko in je od Planšarskega jezera oddaljen 5 minut hoda. Kamp ima parcele urejene na ravnem travniku, kjer je kar nekaj sence, sicer pa so parcele dovolj velike tudi za avtodome in počitniške prikolice.

Kamp omogoča najem lesenih glamping hišic, kjer je dovolj prostora za dve osebi, če pa se malo stisnete, bo prostora še za ene otroka. V sklopu kampa omogočajo tudi najem sob, na voljo je prenovljena glamping družinska soba za 5 oseb in apartmajska koča za 4 osebe

V lokalu se lahko naročite na samopostrežni zajtrk z domačimi dobrotami, imajo pa tudi domače sladice, štruklje, doma pripravljene sokove in zeliščne likerje. Gostom je na voljo tudi letna kuhinja s plinskimi štedilniki in žarom.

Imetniki Avtokampi kamping kartice imajo 5% popust na kampiranje, seveda pa lahko za vse namestitve in zajtrke koristite tudi turistične bone!

Kamp Šenkova domačija

Zanimiv predvsem za družine, saj je na kmetiji veliko domačih živali, ki se prosto sprehajajo po dvorišču in travnikih. Tako boste videli kokoši, petelini, goske, muce, psa, v ogradi pa so še ovce, konji, krave, pujski…

Kampirate lahko na travniku, kjer je urejen prostor za šotore in prikolice, za avtodome pa je približno 5 parkirnih mest na samem dvorišču. Gostom je na voljo skupen prostor s kuhinjo, da si sami pripravite jedi, zvečer pa se pogosto zakuri ogenj.

Ob kamping prostoru omogočajo spanje na seniku in skupnih ležiščih, v osrednjem in pomožnem objektu pa imajo prenovljene dvoposteljne sobe in apartmaje za 2 – 6 oseb. Na voljo je tudi uporaba wellnessa s finsko in infra savno.

V sklopu kmetije deluje lokal, kjer poleg pijače vsak dan pripravijo tudi nekaj domačih jedi npr. žganci, kislo mleko, obara, zelje s klobaso...

Na kamping kartico nudijo 10% popust, seveda pa lahko kampiranje in nočitve plačate tudi s turističnimi boni.