Krk Family Bike Story - družinski kolesarski vikend na Krku

Datum objave
Kategorija
Statistika

Mesto Krk vabi vse ljubitelje kolesarjenja na družinski kolesarski vikend - Krk Family Bike Story in Krk Music Fest, ki bo potekal ta vikend - 19 - 21. junij 2021. Dva dni prijetnega družinskega kolesarjenja v okolici Krka in Punata ter Krk Musci festival, vse skupaj lahko povežete tudi s kampiranje v katerem od bližnjih kampov.

Izkoristite prijetne pomladanske temperature in povežite vikend oddih na otoku Krk s kolesarjenjem. kampirate v treh odličnih kampih v mestu Krk - Ježevac, Krk Premium in Bor.

Pripravili so MTB družinsko kolesarjenje in uživanje v lepotah na dveh kolesih, ko boste spoznali tudi nekaj o zgodovini otoka in gastronomski ponudbi, v nedeljo pa boste z družinskimi člani kar na kolesih iskali skriti zaklad.

Krk Family Bike Story - sobota, 19. junij

Prvi dan bo kolesarjenje potekalo v okolici mest Krk in Punat. Trasa bo dolga 25 km in bo imela 350 metrov višinske razlike. Večji del poti bo potekal po urejenih makadamskih poteh, tako da bo primeren tudi za otroke z gorskimi kolesi.

Zbor in prijave med 8.30 in 9.30 - Veli park v centru mesta Krk (lokal Kula), pričetek kolesarjenja ob 10h, vožnja skozi nasade oljk, pokušina sira, ogled Punata, pokušina olivnega olja, vožnja po zanimivem polotoku Prniba, obisk Frankopanske utrdbe in razglednega stolpa in zaključek ob postankih okoli 15h zopet v mestu Krk.

Krk Family Bike Story - nedelja, 20. junij

Drugi dan bo rezerviran za družinsko kolesarsko avanturo, ko bodo udeleženci s pomočjo zemljevida iskali označbe, ki jih bodo pripeljale do zaklada Frankopanov, ki so nekoč živeli na Krku.

Zbor in prijave med 9 – 9.30, sledil opis ture in pravil iskanja zaklada, kolesarjenje se prične ob 10h, ko bodo udeležence na določenih točkah čakali stražarji Frankopanskega zaklada, ki bodo kolesarjem postavili vprašanja, pravilni odgovori bodo kolesarje pripeljali do zaklada. Zaključek je predviden okoli 15.30h.

Za najboljše družine so pripravili lepe nagrade: obisk podvodnega gusarskega parka Punat za 4 osebe, izlet s pol-podmornico in ogled akvarija Krk.

Za udeležence, ki nimajo svojih koles, bo ekipa CycleCroatia omogočila najem gorskih koles po promocijski ceni 100 kun za gorsko kolo in 150 kun za električno gorsko kolo.

Cena udeležbe je 70 kun za 1 dan, 100 kun za 2 dni, otroci do 13. leta pa se udeležijo kolesarjenja brezplačno. Prijave po spletu na www.tz-krk.hr ali direktno na kraju prijave (plačilo v gotovini).

Krk Music Fest - 19. do 21. junij 2021

Ob svetovnem dnevu glasbe bodo v mestu Krk sobote do ponedeljka popestrili večerne urice, ko bodo nastopili glasbeniki, folkloristi, izvajalci ljudske glasbe na tradicionalnih inštrumentih sopele, ob koncu večerov pa tudi DJ-i

Sobotni večer bo še posebej zanimiv, ker bo nastopil tudi slovenski plesalec flamenka - Mitja Obed.

Celoten program nastopov na Krk Music Fest 2021 >>

Kampiranje v mestu Krk

Ob robu mesta Krk ležijo trije odlični in raznoliki kampi. Izkoristite cenovno ugodne možnosti kampiranja, ki jih spomladi nudi avtokampi kamping kartica.

Kamp Ježevac - urejen kamp tik ob mestu Krk leži ob kombinaciji prodnate in skalnate plaže. Že od aprila odprt bazen z ogrevano vodo, urejeno otroško igrišče ob morju, odprta restavracija... Cena kampiranja na kamping kartico že od 20 € za 2 osebi, cena najema mobilnih hišic za vikend sredi junija od 170 €.

Kamp Krk Premium - eden najboljših kampov ob hrvaški obali ob terasasto urejenih parcelah omogoča tudi najem mobilnih hišic. Vrhunska dodatna ponudba vključuje športna igrišča, otroška igrala, bazen z ogrevano vodo, animacijo. Cena kampiranja s kamping kartico že od 20 € za 2 osebi, cena najema mobilne hišice od 140 € na noč.

Kamp Bor - družinsko urejen kamp nad mestom Krk nudi lep pogled na središče mesta​. Lepo urejene parcele in moderno urejene sanitarije ter manjši bazeni. Cena kampiranja z Avtokampi kartico že od 18 € za 2 osebi.