Doživite Nemčijo z njene najlepše plati!

Datum objave
Kategorija
Statistika

Nemčija turistom nudi kar 104 naravne parke, 16 Unescovih rezervatov biosfere in 16 narodnih parkov, ki ponujajo izjemno raznolikost flore in favne. Pridite na aktivne počitnice in izkoristite številne urejene kolesarske in pohodniške poti po Nemčiji, potem pa zavijte še v tamkajšnje restavracije na gurmanske specialitete pripravljene iz lokalnih sestavin.

#Wanderlustgermany

Ljubitelji kampiranja imajo radi aktiven dopust in številni s seboj peljejo tudi kolesa. Nemčija je prav kolesarska destinacija, saj ponuja več kot 70.000 kilometrov kolesarskih poti in prav na vsakem vogalu vas čaka nova dogodivščina.

Kampisti lahko izkoristite dobro ponudbo kampov po celotni Nemčiji, ki si jih lahko poiščete kar na spletni strani www.germany.travel/camping.

Kolesarjenje & pohodništvo po Nemčiji

Narava se razprostira vse do tam, kamor vam seže oko. Odkrili boste lahko vse od morja do gora, zelenih travnikov, gozdov in različnih živali. Posebna kolesarska pot v Nemčiji leži prav na Baltskem morju. Dolga je 400 km in vodi vzdolž nekaterih najlepših plaž v Nemčiji.

Morski veter deluje pomirjujoče in ne prečisti le telesa, temveč tudi duha. Poleti je odlična za skok v vodo; česa takega ni nikjer drugje! A tudi spomladi in jeseni, ko so temperature za kolesarjenje prijetnejše in po morju divjajo valovi, se bo pred vašimi očmi odvil nepozaben naravni spektakel.

Pohodništvo v sožitju z naravo je od nekdaj veljalo za zdravilno. Nemčija ponuja več kot 200.000 km pohodniških poti – v krošnjah dreves, gorah, ob vodi, skozi vinograde ali pa vzdolž najlepših obrežij.

Na obisk vabijo predvsem trije Unescovi spomeniki naravne dediščine. Grube Messel je jezero v deževnem gozdu, ki je staro 48 milijonov let. Od leta 2001 je znano, da je nastalo z izbruhom vulkana. Najdbe s tega območja (bilo naj bi jih okrog 40.000), pojasnjujejo razvoj življenjskega sveta, potem ko je pred 12 milijoni let meteorit iztrebil približno 90 % živalskih vrst. Tam je tudi središče za obiskovalce, ponujajo pa tudi vodenja za male in velike raziskovalce.

Velik kontrast ponuja druga točka naravne dediščine v Nemčiji in to je bibavični pas. Na obali nemškega Severnega morja zajema vse, kar naj bi glede na Unesco ohranjali, ščitili in varovali – neizmerljiv zaklad naravnih virov. Priljubljeni so predvsem organizirani pohodi, na katerih boste na lastni koži doživeli plimo in oseko.

Tretja točka so nemški bukovi gozdovi, ki se razprostirajo na petih zaščitenih območjih. Obiskovalci boste tam doživeli osupljive naravne pokrajine, ki prikazujejo, kako bi bila Nemčija videti, če vanjo ne bi posegal človek. Dobro označene pohodniške poti vabijo na nepozabno raziskovanje.

Narava je za vsakogar, zato bi morala biti dostopna vsem. Dostopnost je zelo pomemben vidik, ki omogoča, da se o naravi učijo in jo doživijo prav vsi. Na Waddenskem morju v Schleswig-Holsteinu potisno vozilo Wattmobil omogoča ogled tudi starejšim in invalidnim osebam. Tako se lahko vsi odpravijo na razburljiv izlet ob največjem morju z muljastimi plitvinami oz. poloji na svetu in pestro favno.

Tudi z obiska nacionalnega parka Eifel nihče ne bo odšel razočaran. Številne ture po tem zahodnonemškem nacionalnem parku so opremljene s prevodi v znakovni jezik ali pa si je mogoče brezplačno izposoditi slušalke za ljudi z okvaro sluha. Gozdni vodniki so ustrezno usposobljeni, na mnogih mestih so sistemi za vodenje slepih, vzpostavljeno pa je tudi sodelovanje z združenji, specializiranimi za dostopnost.

Tudi drugod po Nemčiji lahko najdete opremo, s katero naravne lepote Nemčije postanejo dostopne čisto vsem.

Nemčija pa ima tudi 350 odličnih term in zdravilišč, ki lahko doprinesejo k popolni notranji sprostitvi. Če pa to ne pomaga, bo zagotovo pomagalo nemško vino! Pričakuje vas več kot 80.000 vinogradnikov, ki že komaj čakajo, da pridete poskusit njihovo žlahtno kapljico. Na 13 vinogradniških območjih vas bodo prepričali z odličnimi vini najrazličnejših sort. Izpolnili bodo vse želje in poskrbeli za vse okuse!

Počitnice so še lepše, če jeste dobro hrano. Odločite se lahko za vrhunske Michelinove restavracije ali pa več kot 300 trajnostno urejenih restavracij, kjer je vam bodo pripravili najboljše iz lokalno pridobljenih sestavin.

Vsaka nemška dežela ima svoje specialitete, ponekod se celo v istem kraju ne strinjajo, kateri je pravi recept za krompirjevo solato. Prvi del jo pripravi naravno s kisom in oljem, medtem ko drugi prisega na majonezo, da je bolj kremasta. Prepir nastane tudi glede uporabe kislih kumaric. A ravno to je tisto, kar kulinarično Nemčijo naredi tako posebno, zato vabljeni, da preizkusite in ustvarite svoje mnenje.

Veter v laseh, dobro vino in vonj po neskončnih jagodnih poljih – doživite Nemčijo z njene najlepše plati!