Kako do cenovno ugodne smučarske vozovnice Dolomiti Superski Family?

Datum objave
Kategorija
Statistika

Bliža se smučarska sezona in mediji so že pričeli pisati novice, da smučanje postaja vse dražje. Ker pa ob kampiranju tudi radi smučamo, bomo tudi letos pripravili koristne informacije, kako do smučarskih kart po ugodnejših cenah. Zaenkrat še ni smučarskih popustov na Avtokampi kartico, se pa ob začetku sezone najdejo akcije, ki jih je dobro izkoristiti. Za smučišča v Dolomitih je možno po ugodni ceni kupiti družinsko smučarsko karto Dolomiti Superski Family, ko dnevno smučanje stane tudi manj kot 40 €.

Dolomiti Superski vključuje 12 smučarskih centrov in skupaj več kot 450 žičniških naprav in več kot 1.200 kilometrov smučarskih prog, med katerimi pa so zagotovo najbolj znane proge Sella Ronda.

Med smučišči v Dolomitih so pri Slovencih zagotovo najbolj priljubljene lokacije tiste, ki so najbližje npr. Civetta, Sexten / 3 Zinnen, Kronplatz, Alta Badia, Falcade /San Pellegrino, Val di Fassa, Arraba … Gre za odlična smučišča, kjer so proge vedno odlično pripravljene, na smučiščih je veliko dodatne ponudbe od igral za otroke, sankališč in koč z raznoliko gostinsko ponudbo.

Smučišče Civetta >

Smučišče 3 Zinnen - Sexten >

Smučišče Kronplatz >

Smučišče Alta Badia >

Cene smučarskih vozovnic so v Dolomitih v zadnjih letih poskočile, tako da bo letošnjo zimo enodnevno smučanje s karto Dolomiti Superski stalo 80 €, v nizki sezoni do 23.12., od 7.1. do 27.1. in po 2.4. pa 72 €. 

Popust na spletni nakup > zgoraj omenjene cene veljajo ob nakupu smučarske karte direktno na blagajni smučišča, ob spletnem nakupu karte vsaj 2 dni pred smučanjem pa nudijo 5% popusta.

Za nekaj evrov so potem cenejše smučarske karte za smučarske proge na samo enem od smučišč npr. za Civetto v glavni sezoni 64 €, za Kronplatz pa 74 €.

V terminih smučarskih otvoritev do 23.12. (zadnji nakup 20.12.) pri Dolomiti Superski nudijo tudi akcijo plačate 3, smučate 4 dni.

Vse dodatne akcije si lahko ogledate na > www.dolomitisuperski.com

Nakup smučarske opreme - priporočamo AS Sport Outlet >

Smučišča v Italiji - sleni turistično zavarovanje z odgovornostjo >

Dolomiti Superski Family – dnevna smuka že za manj kot 40 €

Kaj pravite na družinsko smučarsko karto, ki nudi fleksibilnost pri izbiri smučarskih dnevov, hkrati pa vključuje vsa smučišča v Dolomitih in je cenovno zelo ugodna? 

Smučarska karta Superski Family je namenjena družinam, ki želi na smučanju v Dolomitih preživeti vsaj 10 dni in kjer smučajo vsaj 3 osebe znotraj ene družine (min. 1 oseba mora biti starš in dodatno mora biti min. 1 oseba otrok rojen pred 1.1. 2016). Skupno je lahko do 8 družinskih članov iz prvega reda, kar pomeni, da velja samo za starše, stare starše in otroke.

Ne gre za klasično sezonsko smučarsko karto, ampak za paketni nakup vsaj 10 dnevnih kart na družinskega člana. Tako boste v primeru 3 družinskih članov morali kupit min. 30 smučarskih kart, sistem pa omogoča fleksibilnost glede uporabe, saj lahko ena oseba potem uporabi npr. 15 kart, druga 10, tretja pa samo 5, ampak skupno pa bo porabljenih 30 kart oz. 30 smučarskih dni. Vsak član družine dobi svojo smučarsko karto My Dolomiti Ski s fotografijo, na karti pa je naloženo skupno število smučarskih dni celotne družine in ob uporabni karte, se odštejejo dnevi smučanja.

Glede dnevov uporabe sistem nudi popolno prilagodljivost glede na vaše želje in ni potrebno kart koristiti na zaporedne dneve. Tudi če boste na tedenskem smučanju in bo vmes dan slabega vremena, vam bodo smučarske karte ostale neporabljene, če ne boste šli smučat. Je pa potrebno karte izkoristiti do konca smučarske sezone 2023 / 2024, saj po ni možen prenos v novo sezono.

Če smučišče omogoča tudi nočno smuko, potem lahko karto Superski Family uporabite tudi tam - v primeru, da ste isti dan že smučali, se pri nočni smuki ne odšteje dodatni dan, če pa je karta prvič tisti dan uporabljena za nočno smuko, se en dan odšteje.

Kateri dokumenti so potrebni ob prvem nakup smučarske karte Dolomiti Superski Family?

Nakup smučarske karte Superski Family je možno samo na blagajni enega od smučišč v Dolomitih. Sloveniji so najbližja smučišča Civetta, 3 Zinnen ali Falcade. Nakup preko spleta ali po pošti ni možen!

Za prvi nakup družinske kombinacije smučarskih kart Superski Family je potrebna prisotnost vsaj enega družinskega člana (nosilca), ki prinese originalno dokumentacijo za dokaz 1. stopnje sorodstva (starši, otroci, stari starši) za vse družinske člane in originalne fotografije oseb

Sorodstvo ter zakonsko zvezo ali zunajzakonsko skupnost staršev je potrebno dokazati z originalnimi listinami npr. osebna izkaznica ali v primeru otrok tudi rojstni list. Samoizjave, nejasne ali nepreverljive družinske sestave ne bodo veljale in družinske vozovnice ne bo možno kupiti.

V primeru podaljšanja smučarske karte Superski Family z istimi družinskimi člani zadošča, da se eden član družinske oglasi na blagajni in prinese lanske karte My Dolomiti Card.

Cene smučarske karte Dolomiti Superski Family

Smučarska karta Superski Family glede na ceno nima razlike med odraslo osebo ali otrokom – za vse je ista cena karte na dan. Otroci letnik 2016 – 2020, ki so del družine, pa dobijo karto brezplačno, vendar se ne štejejo v kvoto treh družinskih oseb, ki so nujno potrebne za nakup družinske smučarske karte.

Cena 30 smučarskih kart, kar je tudi minimalno, saj so potrebni vsaj 3 družinski člani, v terminu od 10.11. do 23.11. 2023 stane samo 1.128 €, kar pomeni, da vas dnevna smučarska karta Dolomiti Superski stane 37,60 €

V terminih od 24.11. naprej, pa je skupna cena za 30 smučarskih kart 1.420 € oz. 47 € na dan smučanja.

Cena za 4 osebe oz. za min. 40 smučarskih kart (4 osebe x po 10 kart) pa je 1.466 € oz. 1.833 € v primeru nakupa po od 24.11. naprej. Prilagamo tabelo z vsemi možnostmi in cenami.

Nakup kart na smučišču Civetta – Val di Zoldo

Med smučišči v Dolomitih je smučišče Civetta eno najbližjih Sloveniji. Tik ob blagajni pri spodnji postaji gondole v kraju Mareson - Pecol je tudi kamp Civetta, ki pa je žal do 1.12. zaprt. Vendar pa so nam prijazno posredovali nekaj pomembnih podatkov o nakupu kart in letošnjih akcijah.

Blagajna smučišča bo v novembru odprta vsak dan med 9. in 13. uro ter med 14. in 18. uro, ko boste lahko kupili smučarske karte Superski Family. Tako lahko izkoristite vikend za izlet v Dolomite, prespite v kakšen apartmaju ali pa na postajališču za avtodome malce naprej in po ugodni ceni kupite družinske smučarske karte.

Imajo pa letos na smučišču novo 4-sedežnico Delle Coste, ki povezuje smučišče med delom Pecol in Palafavera.

So pa tudi javili, da bodo letos od 15. do 17. decembra imeli akcijo Festa della Neve, ko bodo veljale posebne cene smučarskih kart npr. 82 € za 2 dneva oz. 128 € za tri dneve smučanja.

V kampu bodo imeli tudi posebne akcije v določenih terminih za paket 3 nočitev v kampu + 3 dnevno smučarko karto. Akcija bo veljala v terminih:

- od 17.3. do 28.3. bo veljal 20% popust,

- od 9.12. do 23.12. & od 7.1. do 13.1. bo veljal 15% popust,

- od 14.1. do 3.2. & od 3.3.  do 16.3. bo veljal 10% popust.

Več o kampu Civetta > www.livecivetta.it