Smučišče 3 Zinnen in odličen kamp Caravan Park Sexten

Datum objave
Kategorija
Statistika

Smučišče 3 Zinnen v Sextenu sodi med najbolj moderno urejena smučišča v Dolomitih, ki je predvsem zaradi bližine, modernih žičniških naprav, veliko dodatnih zanimivih atrakcij za otroke in garancije snega priljubljeno tudi pri slovenskih smučarjih. V bližini smučišča deluje eden najboljših zimskih kampov Caravan Park Sexten, ki navduši z urejenostjo in odličnim wellnessom.

Smučišče 3 Zinnen - Sexten - Avtokampi.si

Smučišče 3 Zinnen - Sexten oz. po italijansko Tre Cime sodi med južnotirolska smučišča in omogoča smučanje na 115 kilometrih smučarskih prog, od katerih je 12 km črnih, 55 km rdečih in 48 km modrih. Smučarske proge se raztezajo od 1.200 do 2.225 metrov nadmorske višine.

Veliko smučarskih prog je primernih za izkušene smučarje, so pa v zadnjih letih povečali število modrih prog, ki so še poseben primerne za otroke. Dodatno so posodobili tudi sistem umetnega zasneževanja, tako da ni bojazni, da ne bi bilo dovolj snega na smučarskih progah.

Gre za vsako leto bolj moderno smučišče, ki je dostopno iz petih krajev: Sexten, Innichen, Toblach, Niederdorf in Braies. Iz sosednjih krajev omogočajo tudi dostop z vlakom, saj je železniška postaja tik ob spodnji ostaji gondole.

Iz osrednje Slovenije je najboljša pot skozi Karavanke in potem do kraj Lienz in Sillian. Takoj po vstopu v Italijo boste na levi strani videli smučišče in pri kraju Innichen zavijete v dolino proti Sextenu. Celotna pot traja dobre 3 ure, tako da lahko smučišče obiščete tudi za podaljšan vikend.

Za smučanje v Italiji potrebujete zavarovanje odgovornosti - sklenite turistično zavarovanje >> https://skleni.triglav.si

Družinske zimske počitnice v Sextenu

Smučanje na Drei Zinnen je zelo priljubljeno pri družinah, saj nudijo široke smučarske proge na katerih je precej manj gneče kot na bolj znanih smučiščih v Dolomitih. Že nekaj let je v planu tudi povezava z bližnjim avstrijskim smučiščem Sillian.

Žičniške naprave so hitre, pred štirimi leti so postavili moderno Leitner 8 sedežnica Hasenköpfl, ki ima ogrevane sedeže, smučarje pa v manj kot petih minutah popelje na goro Helm na višino 2.225 metrov. Posebnost nove sedežnice je, da se prijazna otrokom, saj je opremljene z vstopnim tekočim trakom, ki se glede na velikost otroka dvigne ali spusti ter tako omogoči lažji vstop in izstop s sedežnice.

Za otroke dodatno nudijo veliko zabavnih zadev in najbolj priljubljena je družina snežakov velikanov na vrhu proge Rotwand, kjer imajo v ogradi tudi severne jelene. Dvakrat tedensko, v ponedeljek in četrtek ob 14. uri organizirajo hranjenje jelenov.

Na Skimovie progi vas kamere avtomatsko posnamejo med smučanjem med vratci, urejen je tudi snežni park, v dolini je tudi nekaj vlečnic primernih za najmlajše smučarje. Imajo tudi lepo urejeno sankališče, kjer vas z gondolo pripeljejo na vrh smučišča, potem pa se sankate v dolino.

​Smučarjem nudi tudi 34 kilometrov dolgo krožno smučarsko progo Grande Giro delle Cime, ki vas popelje na pet vrhov in ima skupno 5.600 metrov višinske razlike. Ob torkih in petkih omogočajo tudi nočno smuko na progi Monte Baranci (19 – 22h) in nočno sankanje na 3 km dolgi sankaški progi.

Na smučišču je kar nekaj koč z odlično gostinsko ponudbo, ki je nekakšna mešanica italijanske in avstrijske kulinarike.

Cene smučarskih kart na smučišču 3 Zinnen / Sexten 

V smučarski sezoni 2023 / 2024 so cene smučarskih kart ponovno višje in sicer se je dnevna smučarska karta v glavni sezoni podražila iz 69 na 74 €. Glavna sezona velja od 24.12. do 6.1. & 28.1. do 17.3. Izven teh terminov pa so cene kart nekoliko nižje npr. za odrasle  67 €, na začetku in ob koncu sezone pa 59 €.

Ob nakupu smučarske karte preko spletne strani smučišča, boste prejeli 5% popust, vendar je potrebno karte kupiti vsaj dva dneva pred samim smučanjem npr. v petek za nedeljo.

Otroci stari do vključno 7. leta smučajo s starši brezplačno, otroci 8 - 15 let pa imajo 30% popust, tako da je cena karte v glavni sezoni 52 €. Za seniorje starejše od 65 let velja 10% popust oz. cena 67 €.

Na smučišču 3 Zinnen nudijo tudi različne akcijske ponudbe smučanja z namestitvijo ali pa nakup večdnevne smučarske karte Dolomiti Superski. Več o smučarskih kartah 3 Zinnen >>

Celotna dolina pa je zanimiva tudi za ljubitelje smučarskega teka, saj imajo več kot 200 kilometrov urejenih tekaških prog na relaciji: Sexten - Innichen - Toblach, na katerih vsako leto gostijo tudi  tekmovanja za svetovni pokal.

Več o celotni turistični ponudbi regije 3 Zinnen - Sexten izveste na www.dreizinnen.com kjer lahko tudi preverite akcijske ponudbe namestitev od apartmajev do hotelov v tej regiji.

Zimsko kampiranje v Caravan Park Sexten

Le 2 km od smučišča je oddaljen odličen kamp Caravan Park Sexten, ki s ponudbo sodi med najboljših 5 zimskih kampov v Evropi. Kamp je s smučiščem povezan z brezplačnim smučarskim avtobusom.

Lepo urejene kamping parcele, poseben prostor urejen kot postajališče za cca 35 avtodomov, kjer po posebni ceni omogočajo bivanje za maksimalno 3 noči, moderni sanitarni objekti in pa glamping ponudba najema lesenih hišic in hišic na drevesu so ponesle ime kampa v Sextenu daleč naokoli.

Najbolj prestižne kamping parcele so opremljene tudi z lastno leseno hišico, ki vključuje savno, jacuzzi, sedežno garnituro in žar.

Pri glamping hišicah so poskrbeli, da je gost ves čas v stiku z naravo. Pri gradnji so večinoma uporabili les, hišice pa opremili z velikimi steklenimi površinami, kar skupaj z estetsko opremljeno notranjostjo zagotavlja prijetno bivanje. Glamping hišice na tleh so opremljene z dvema spalnicama in tako namenjene za 2 - 6 oseb, hišice na drevesih, ki so postavljene v krošnje dreves 3.5 m visoko, pa so namenjene parom.

Celotno ponudbo kampa dopolnjuje vrhunski wellness z notranjim in zunanjim bazenom, savnami, jacuzziji in fitnesom. Lepo urejeni prostori so zgrajeni iz kombinacije lesa, naravnega kamna in steklenih površin, ki nudijo prekrasen pogled na bližnje gore.

Več o kampiranju in cenah bivanja v kampu v Sextenu >>