Celje ima novo postajališče za avtodome

Datum objave
Kategorija
Statistika

V celjskem Mestnem parku so tik ob ledeni dvorani odprli novo postajališče za avtodome - camper stop. Parkiranje je zaenkrat brezplačno, plača pa se elektrika in voda.

Celje je sredi novembra 2016 dobilo moderno postajališče za avtodome, ki je urejeno v Mestnem parku, tik ob ledeni dvorani. Lokacija postajališča je za obiskovalce odlična, saj so v le nekaj minutah v starem mestnem jedru. postajališče za avtodome Celje - avtokampi.siV izgradnjo PZA je investiralo podjetje ZPO d.o.o, ki v Celju skrbi za upravljanje s parkirišči in javnimi objekti, za kakovostno izdelavo in opremljenost pa je poskrbelo podjetje  PZA stebrički.

Postajališču za avtodome v Celju je asfaltirano in omogoča parkiranje šestih avtodomov. Ker je bilo prostora za ureditev postajališča zelo malo, je parkiranje avtodomov urejeno tako, da je pet klasičnih parkirišč, eno dodatno pa je urejeno v sklopu oskrbovalne postaje. Ta je opremljena s samočistilno rešetko in stebričkom, kjer je omogočen priklop na elektriko in vodo.

Parkiranje na PZA Celje bo zaenkrat brezplačno, cena elektrike je 1kWh = 0,50 eur, za 40 litrov sveže vode pa je potrebno prav tako plačati 0,50 eur.

Lokacija postajališča za avtodome v Celju je izvrstna, saj imajo obiskovalci hiter dostop do starega mestnega jedra. Tik ob postajališču deluje lokal, drsalna dvorana, teniška igrišča, v samem parku pa so urejena tudi otroška igrala. Obiskovalcem Celja priporočam ogled Starega gradu, ki leži nad mestom, v samem mestu pa je potrebno med znamenitostmi omeniti Knežji dvor,  Staro grofijo, Narodni dom, Celjski dom in Slovensko ljudsko gledališče. V okolici je zanimiv vzpon na Celjsko kočo in ogled bližnjega Šmartinskega jezera. Več informacij o turistični ponudbi Celja in aktualnih prireditvah dobite na spletni strani www.celje.si