Caravan Salon v Düsseldorfu - podarili smo dve vstopnici

Datum objave
Kategorija
Statistika

Vsako leto se konec avgusta svet počitniških vozil preseli v nemški Düsseldorf, kjer poteka Caravan Salon - največji mednarodni sejem počitniških prikolic, avtodomov, mobilnih hišic in kamping opreme.

V nagradni igri je podjetje Svet sejmov d.o.o podarilo 2 vstopnici za dvodnevni ogled najnovejših avtodomov in počitniških prikolic. Nagradna igra poteka na naši Facebook strani >> Avtokampi.si. Srečna nagrajenka je Nuša Duška!

Letošnji Caravan salon bo potekal od 31. avgusta do 8. septembra, ko bo ljubiteljem kampinga in karavaninga na 630 razstavnih prostorih na ogled več kot 2.100 počitniških vozil. Novost sejma je ponudba dodatne opreme za vozila in izdelkov, ki jih popotniki potrebujejo za prevoz športne opreme npr. koles, motorjev, čolnov...

Ker je kamping in karavaning tudi v Nemčiji vsako leto bolj priljubljena oblika dopusta, tudi letos na salonu pričakujejo več kot 200.000 obiskovalcev, od tega kar 30% tistih, ki bodo prišli prvič. Njim bodo v posebni dvorani predstavili, kaj pomenijo »mobilne počitnice« in na kaj morajo paziti pri nakupu počitniškega vozila.

Vsako leto več slovenskih podjetij

Na Caravan salonu Düsseldorf bo letos prisotnih kar 14 slovenskih podjetij, ki bodo sami ali v sodelovanju s tujimi partnerji pokazali novosti.

Novomeška Adira Mobil bo v dveh halah predstavila nove modele avtodomov in počitniških prikolic. Svetovno premiero bo doživela luksuzna linija prikolic Astella. Prikazali bodo prenovljene modele prikolic Action in Altea, prenovljen avtodom Compact, nove razporeditve pri avtodomih Sonic, Coral in Matrix in prenovljen van Twin Axess. 
Nova je tudi aplikacija Mach, ki v avtodomu ali prikolici omogoča nadzor nad ogrevanjem, hlajenjem in razsvetljavo, ob tem pa skrbi še za informiranje o kampih, postajališčih in servisnih lokacijah. Več o novostih za sezono 2020 si lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

Podjetje Adria Dom bo predstavilo ponudbo mobilnih hišic in glamping šotorov. S ponudbo predelanih vanov bo na sejmu prisotno podjetje AC Glavan iz Celja, ki bo premierno predstavilo model Glavan Free za 4 osebe, Mega mobil bo imel dve novi vozili narejeni na osnovi Volkswagna in MAN, novosti na področju vanov pa bodo predstavili tudi Tourne mobil, Bravia mobil in Robeta mobil.

Najnovejše karbonske nadgradnje za pick-up vozila in prenovljen avtodom Grand Royal bo predstavilo podjetje Herman Rvs.

Od kampov se bosta nemškim gostom predstavila kamp Koren in kamp Šobec ter tudi Mreža postajališč za avtodome.

Z izdelki za počitniška vozila bodo prisotna tudi podjetja Alplast, Roto in Plastoform.

Največje postajališče za počitniška vozila na svetu

Obisk Caravan salona v Dussledorfu je lahko zanimiv dogodek, saj si na poti tja ali nazaj lahko ogledate številne zanimive turistične destinacije Nemčije npr. v bližini dolino reke Ren pri Koblenzu, vedno zanimivo središče Kölna s stolnico in univerzo, če pa boste na poti z otroki, potem se ne pozabite ustaviti v nemškem Legolandu v bližini Ulma.

Posebnost Caravan salona Düsseldorf je, da obiskovalcem z avtodomi in prikolicami omogočajo kar 3.500 parkirnih mest v neposredni bližini sejmišča, kjer lahko tudi prespijo. Tako se po končanem sejmu dogajanje s sejma preseli kar na PZA, kjer dolgo v noč potekajo še pogovori o novostih. Priporočamo, da si parkirno mesto predhodno rezervirate na spletu. Cena parkirnine je 20 € oz. 27 € z elektriko. Za obiskovalce PZA so pripravili tudi brezplačne avtobusne prevoze do centra mesta.

Cene vstopnic ob nakupu preko spleta je 15 €, na blagajni 18 €, za otroke od 6 – 12 let pa 6 oz. 7 €. Vstopnica velja 2 dneva, z njo pa imate tudi brezplačen javni mestni in primestni potniški promet.

Več informacij o sejmu počitniških vozil Caravan Salon Düsseldorf dobite na - www.caravan-salon.de